שתף קטע נבחר

מטילי שיוט ומפציצים: נשק המיקרוגל נגד טילי קים

על רקע האיומים האחרונים מכיוון פיונגיאנג: רשת החדשות NBC דיווחה שארה"ב מחזיקה בנשק שמסוגל להשמיד את הטילים הצפון קוריאניים באמצעות קרינת מיקרוגל. איך זה בדיוק עובד והאם הנשק הזה בכלל יעיל?

 

 

האם לאמריקנים יש תשובה לאיום הטילים של פיונגיאנג? ארצות הברית מחזיקה בנשק שמסוגל להשמיד את הטילים הצפון קוריאניים. כך מדווחת הלילה (יום ג') רשת החדשות האמריקנית NBC. גורמים יודעי דבר בסביבת הבית הלבן סיפרו לרשת החדשות שמדובר במערכת שמשגרת קרינת מיקרוגל שמשבשת מערכות בקרת טילים בקרקע ומעגלים חשמליים בטילים עצמם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

 

הנשק המדובר, המכונה CHAMP, יכול להיות מורכב בתוך טילי שיוט שמשוגרים ממפציצי B-52. טילים אלה בעלי טווח של כ-1,200 קילומטרים והם מסוגלים לעוף בשטח האויב בגובה נמוך ואז להפיץ את קרינת המיקרוגל. עם זאת, ברשת החדשות האמריקנית ציינו שנשק זה, שבפיתוחו עובדים זה כשני עשורים, עדיין איננו מבצעי ולא נוסה בזמן אמת למעט במקרים מסוימים באפגניסטן ובעיראק נגד מטעני נפץ מאולתרים ומל"טים קטנים.

 

נשק המיקרוגל מורכב בתוך טילים שישוגרו ממפציץ 52-B אמריקני (צילום: AFP / US AIR FORCE) (צילום: AFP / US AIR FORCE)
נשק המיקרוגל מורכב בתוך טילים שישוגרו ממפציץ 52-B אמריקני(צילום: AFP / US AIR FORCE)

הגורמים ששוחחו עם רשת NBC סיפרו שנושא נשק המיקרוגל עלה לשיחה בבית הלבן בהקשר של האיומים האחרונים מכיוונו של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און וניסויי הטילים האחרונים שביצעה המדינה המבודדת בעולם.

 

קרינה שמנטרלת מעגלים חשמליים

"אותות המיקרוגל הללו הם בעלי עצומה גבוהה ומאוד יעילים בשיבוש וככל הנראה גם בנטרול מעגלים חשמליים", אמרה לרשת NBC מארי לו רובינסון, שעומדת בראש מעבדה למחקר נשק של חיל האוויר האמריקני באלבקרקה, ניו מקסיקו.

 

"תחשבו מה קורה כשאתם שמים משהו עם מתכת בתוך המיקרוגל שלכם", אמר הסנאטור הדמוקרטי מניו מקסיקו מרטין היינריך. "אתם יודעים איזה דבר גרוע יוצא מזה? דמיינו שאתם מכוונים את גלי המיקרוגל הללו לעבר מערכות אלקטרוניקה של מישהו". היינריך החל את הקריירה שלו כמהנדס במעבדה למחקר נשק של חיל האוויר האמריקני באלבקרקה, וכיום הוא חבר בוועדת הכוחות המזוינים בסנאט.

 

שיגור הטיל הבליסטי האחרון של צפון קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
שיגור הטיל הבליסטי האחרון של צפון קוריאה(צילום: AP)

"יש לנו טילים שמכסים את כל שטח ארה"ב". קים ג'ונג און (צילום: AP) (צילום: AP)
"יש לנו טילים שמכסים את כל שטח ארה"ב". קים ג'ונג און(צילום: AP)

לפי רשת NBC, בשנת 2012 ערך חיל האוויר האמריקני ניסוי גדול במערכת הנשק המתוחכמת כשמפציץ B-52 שיגר טיל שנשא קרני מיקרוגל לעבר בנייני דמה במדינת יוטה שבהם הוצבו מערכות תקשורת ומחשבים שדימו את מערכות האויב. רשת החדשות האמריקנית השיגה מסמכים פנימיים שנגעו לפרויקט CHAMP שבהם נאמר בין היתר ש"זה היה הכי קרוב לדבר האמיתי שיכולנו להשיג. זה עשה בדיוק את מה שחשבנו שזה יעשה. היו לנו רמות שונות של מטרות במתקנים הללו וחזינו בדיוק של כמעט 100 אחוזים איזה מערכות יושפעו, איזה ייפגעו ואיך". בעקבות ניסוי ב-2012 בוצעו עוד כמה ניסויים כדי לשפר את מערכת הנשק החדשה. ממסמך שחובר במעבדת הנשק בניו מקסיקו נכתב שטיל השיוט עם קרינת המיקרוגל "מסוגל כעת לטוס לאזור של אויב ולנטרל את מערכות האלקטרוניקה שלו".

 

הדיווח ברשת NBC לא התפרסם כנראה באופן מקרי. בחודשים האחרונים הלכה וגברה המתיחות בין צפון קוריאה לבין ארה"ב, ופיונגיאנג איימה לא פעם שתתקוף את המעצמה הגדולה בעולם בטילים בליסטיים ובנשק גרעיני שהיא מפתחת. רק בשבוע שעבר הודיעה צפון קוריאה כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל בין-יבשתי חדש מסוג "הוואסונג 15" שיכול להגיע לכל שטחי ארה"ב. על פי הודעת הטלוויזיה הממלכתית, הטיל טס למרחק של כ-950 קילומטרים במשך 53 דקות והגיע לגובה של 4,475 קילומטרים. בהודעת פיונגיאנג נמסר: "השגנו את מטרתנו ההיסטורית - להפוך למדינה גרעינית".

 

שר ההגנה האמריקני, ג'יימס מאטיס, אמר כי הטיל הגיע גבוה יותר מכל טיל אחר שצפון קוריאה שיגרה עד כה. כשעתיים אחרי הניסוי אמר הנשיא האמריקני דונלד טראמפ: "זה מצב שנטפל בו". עם זאת, הוא הדגיש כי השיגור אינו משנה את הגישה של ארה"ב לבעיה הצפון קוריאנית. לאחר מכן כתב טראמפ בטוויטר שלו שהניסיון של סין לרסן את פיונגיאנג לא צלח: "נראה שלשליח הסיני שזה עתה חזר מצפון קוריאה לא הייתה השפעה גדולה על איש הטילים הקטן". טראמפ הוסיף: "קשה להאמין שעמו וצבאו נאלצים לחיות בתנאים איומים שכאלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מפציצי 52-B מעל שמי דרום קוריאה
צילום: EPA
מומלצים