שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    בית"ר והפועל חיפה מחכות שווקאמה יעזוב כבר

    האליפות העונה תלויה בשאלה אחת: האם הכוכב הניגרי יישאר בהפועל באר שבע או יימכר כבר בינואר

    כשאוהדי הפועל באר שבע מגיעים לאצטדיון טוטו טרנר כדי לצפות במשחקי הבית של הקבוצה ומתיישבים בקצה הצפוני הרחוק של היציע המזרחי או הקצה הדרומי של היציע המערבי, הם יודעים שמצפות להם לפחות 45 דקות של לשבת־לקום. למה? אלו היציעים הכי רחוקים מאגף שמאל של התקפת באר שבע, וכשהכדור מגיע לטוני ווקאמה, בערך 40 מטרים מהשער, כל היציע נעמד וברור לכולם שמשהו מרגש הולך לקרות.

     

    עונה לא רגילה עוברת על היהלום הניגרי. ווקאמה שם לעצמו השנה מטרה אחת ויחידה - להיות הקיץ בסגל נבחרת ניגריה למונדיאל. לאחר שפתח את העונה בהילוך חמישי וסחב את הקבוצה כמעט לבדו עד לשלב הפלייאוף של ליגת האלופות, הוא חווה הדחה כואבת מול מאריבור הבינונית. אחרי שהבין שלא יזכה להוכיח שמקומו בסגל הנשרים, נכנס החלוץ למרה שחורה, הוריד להילוך ראשון וההשפעה על הקבוצה הייתה מיידית: הפסד למכבי חיפה, ניצחון דחוק בטרנר על הפועל אשקלון משער של מהראן ראדי בדקה ה־94, ניצחון מזערי 0:1 על בני יהודה משער עצמי כאשר בני יהודה בעשרה שחקנים מהדקה ה־33 ותיקו מול הפועל חיפה.

     

    באר שבע תלויה בו. ווקאמה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
    באר שבע תלויה בו. ווקאמה(צילום: ראובן שוורץ)

     

    כשמכבי תל אביב זכתה בשלוש אליפויות רצופות, טענו כולם שלקבוצה יש תלות אבסולוטית בערן זהבי. מי שחושב שלהפועל באר שבע תלות פחות משמעותית בווקאמה פשוט משקר לעצמו. מרבית אוהדי הפועל באר שבע חיים בהכחשה, וטוענים שהקבוצה מספיק חזקה ומאוזנת, ושלכל שחקן בסגל קיים מחליף לרבות הניגרי. המספרים מספרים אחרת. חלף זמן מה והניגרי החליט שהדרך להגיע לסגל הנבחרת למונדיאל היא באמצעות שיחזור היכולת מטרום העונה בתקווה לקבל הצעה בינואר מקבוצה בליגה בכירה באירופה, מה שעשוי להעניק לו חשיפה גדולה. ובאר שבע? מאז היא מנצחת שישה משבעה משחקים ומבקיעה בממוצע 2.5 שערים למשחק, כשווקאמה מוליך את רשימת הכובשים (5) והמבשלים (3, יחד עם שני שחקנים נוספים).

     

    אם יש משהו שישר בולט לעין במשחקי הפועל באר שבע הוא האחוז הגבוה מאוד של ההתקפות שמגיעות מאגף שמאל. לאלו שלא מצליחים להבחין בכך ויגידו שזו טעות, להלן נתון נוסף - ווקאמה מאיים על השער עד כה 43 פעמים, כמעט פי שניים מבן שהר (22) ויותר מפי שלושה מתומאש פקהארט (14) ומאור מליקסון (12). לשם השוואה - בשלישיית ההתקפה של בית"ר ירושלים עידן ורד (15) וחן עזרא (20) מאיימים מעט פחות מאיתי שכטר (22).

     

    תלות כמעט מוחלטת בכוכב אחד היא לא משהו שהפועל באר שבע המציאה וראינו את זה במכבי תל אביב עם זהבי, בפורטוגל עם כריסטיאנו רונאלדו ובברצלונה עם לאו מסי. על אף שהיא ממוקמת במקום השני בגלל הפרש שערים, אין ספק שעם ווקאמה, אין מי שיעצור את הפועל באר שבע בליגת העל. הקבוצה עמוקה, מודרכת על ידי המאמן הטוב בארץ, וכל עוד הניגרי על המגרש – הדרך לאליפות שלישית ברציפות סלולה באין מפריע. הדבר השני, עליו אין עוררין, ושלא תתבלבלו - אם הכוכב יעזוב את הפועל באר שבע בינואר רוחות מרעננות של אפשרויות, שינויים וסיכויים מחודשים ינשבו בחדרי ההלבשה של בית"ר ירושלים החזקה והמאותגרת ניהולית, הפועל חיפה המרגשת ואפילו מכבי תל אביב שבהחלט לא אמרה את המילה האחרונה.

     

    ווקאמה רוצה מונדיאל והפועל באר שבע רוצה אליפות. האם שניהם יכולים לקרות ביחד?

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים