שתף קטע נבחר

טיש למען ישראל

ארגון ידידי אוניברסיטת ת"א בניו יורק ערך אירוע מחווה למיליארדר סטיב טיש שעלה בשבוע האחרון לכותרות אחרי שפיטר את מאמן ומנכ"ל הג'יאנטס. זו אולי הסיבה שטען שזה כנראה המקום היחיד שבו יזכה השבוע לתשואות

ארגון הידידים האמריקאים של אוניברסיטת תל אביב ערך אתמול אירוע מחווה מיוחד לכבוד המיליארדר הניו יורקי סטיב טיש. איש העסקים היהודי ידוע ברחבי התפוח הגדול כאחד מבניה המוצלחים של משפחת טיש החולשת נכסים רבים ברחבי העיר, כמפיק סרטים רב הישגים, וכמובן כבעלים שותף של הניו יורק ג'איינטס. החל מלפני שנתיים הוא גם מוכר כנדבן התומך בחוג לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת תל אביב.

 

נציגים מכובדים ובכירים מהקהילה היהודית והישראלית בניו יורק התכנסו לאירוע היוקרתי שנערך בבניין IAC במנהטן כדי לחלוק כבוד לסטיב טיש, שהתייצב בעיצומו של שבוע קשה לניו יורק ג'ייאנטס בראשה הוא עומד. אחרי פיטורי המאמן בן מקאדו והמנכ"ל ג'רי ריס, הוא הגיע מלווה בשחקן הקבוצה ברנדון מיטשל שהציג אותו "אני קורא לו חבר, ולפעמים בוס", לפני שהזמינו לשאת דברים. "ברנדון ואני ככל הנראה הם הג'איינטס היחידים ששמחים להופיע בפני קהל השבוע. שנינו רצינו לבוא לפה כדי להיזכר איך נשמעות תשואות", התלוצץ טיש מעל הבמה.

 

 

 

נשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ' יוסף קלפטר, יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה נגיד ישראל לשעבר פרופ' יעקב פרנקל, נשיאת ארגון הידידים גייל רייס, קונסול ישראל בניו יורק דני דיין, אחראי תחום הקולנוע בקונסוליה ערן פולישוק ורבים אחרים פקדו את האירוע, אליו הגיעו מהארץ גם נציגי בית הספר לקולנוע וטלוויזיה: פרופ' רז יוסף שעומד בראשו, ד"ר בועז חגין העומד בראש התוכנית העיונית, הדוקטורנטית ים קומן-בקר והבמאי יונה רוזנקיר שהציג את סרטו "The Dive" שמומן בחלקו מכספי קרן טיש. כולם הודו למיליארדר על תמיכתו המתמשכת, שהחלה לפני שנתיים עם תרומה יוצאת דופן של כעשרה מיליון דולר לחוג לקולנוע וטלוויזיה שהפך מאז לבית הספר ע"ש טיש.

 

 

"בית הספר הוא אחד הסיבות שאנשים קוראים לתל אביב 'הוליווד של המזרח התיכון'. תלך לתל אביב, תבדוק את הקמפוס ותגלה את האנרגיות הנדירות וההתרגשות", אמר טיש בנאומו, "זה מקום שמצליח לשלב בין שני רעיונות שנראים מנוגדים: כבוד ותחייה מחדש של מסורות עתיקות, ורוח של יוזמה והמצאה מתמשכות. ישראל היא המקור של כמה מהסיפורים הגדולים בהיסטוריה. סיפורים על איך שהעולם התחיל, סיפור על ייסודה של ממלכה על כדור הארץ, סיפורים מלכים ומלכות, ועלייתן ונפילתן של אימפריות. הכל נמצא שם בתנ"ך, שהוא בעצם משחקי הכס עם המון יהודים".

 

 

 

טיש שיבח את כושר ההמצאה והיוזמה של הסטודנטים התל אביבים וכן את סביבת היצריה שלהם: "ישראל, ותל אביב בפרט, זה מקום אליו אתה מגיע כדי להפוך רעיון להמצאה, חלום להמצאה. לפני מאה שנים תל אביב היתה בעיקר דיונות חול. עכשיו, כמו ניו יורק, תל אביב היא עיר שלא הולכת לישון. זאת עיר שבנויה על אומץ, מצפון ויצירתיות. וכך גם בית הספר הזה. אין פלא שאחד מפסטיבלי הסטודנטים הגדולים בעולם מנוהל על ידי סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב. לא צריך להדריך את הסטודנטים הללו לעשות משהו גדול, הם מונעים בעצמם. באיזור מלא בקונפליקטים, אוניברסיטת תל אביב היא מצע מדהים לשיתוף פעולה".

 

 

 

את דבריו סיים בהתחייסות לאווירה הנוכחית בארצות הברית, ישראל ובעולם כולו: "אנחנו חיים בעידן של אכזבה גדולה והתפככות. יותר ויותר, נראה שאנשים ומנהיגים מתרכזים במה שמפלג אותנו, לבין מה שמאחד אותנו", אמר והזכיר את הקולנוע ככלי המחבר בין אנשים ותרבויות. הוא אף הדגים מתוך העשייה של יוצרים יוצאי אוניברסיטת תל אביב "ואלס עם באשיר" של ארי פולמן ו"עג'מי" של סכנדר קופטי וירון שני. בהמשך תהה: "איך לחיות אחד עם השני? איך להכיר באנשים ותרבויות שונות בלי ליצור קרע בגלל ההבדלים הללו. יש לנו סיכוי יותר טוב אם נמשיך ליצור סיפורים שמבדרים, סיפורים שמחנכים וסיפורים שמחזקים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'בנק
סטיב טיש
צילום: גטי אימג'בנק
מומלצים