שתף קטע נבחר

טבע תציג את תוכנית הפיטורים ביום חמישי

הנהלת טבע צפויה לפרסם את תוכנית הרה ארגון שלה ולהציג את התוכנית האסטרטגית שלה השבוע. מאות מעובדי המטה צפויים לאבד את משרתם; עתידו של המפעל בקרית שמונה אינו ברור

בהמשך לחשיפת כלכליסט מלפני כשלושה שבועות על תוכנית קיצוצים דרמטית בחברה שבה כ-25% מהעובדים בישראל צפויים לקבל מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים, נראה כי שעון החול של חברת התרופות הישראלית הולך ואזל.

  

קאר שולץ (צילום: twitter) (צילום: twitter)
קאר שולץ(צילום: twitter)

 

דיווח: טבע שוקלת לפטר 10,000 עובדים

דרמה בטבע: החברה צפויה לפטר 1,700 עובדים בישראל

 

המנכ"ל החדש קאר שולץ, נמצא בישראל לקראת המהלך הדרמתי שצפוי ביום חמישי הקרוב, בו צפויה הנהלת טבע לפרסם את תוכנית הרה ארגון שלה ולהציג את בתוכנית האסטרטגית שלה – לאן היא רוצה ללכת ואיפה בדיוק היא מתכוונת לפטר עובדים בתוכנית הקיצוצים שלה.

 

בשבוע הבא נקבעה להנהלת טבע פגישה עם ההסתדרות והעומד בראשה אבי ניסנקורן, בכדי לדון במהלך שכן חלק מעובדי טבע נמצאים בהסכם קיבוצי. מההסתדרות מציינים שכרגע הכל בגדר שמועות ורק לאחר שהיא תשמע על ההחלטות מהנהלת טבע היא תחליט על הצעדים שינקטו.

  

המטה בפ"ת בכוננות. המפעל בקרית שמונה רווחי

ועד עובדי פתח תקווה כינס היום (ב') את כל העובדים במטה החברה בכדי לדבר על המצב בו נמצאת החברה ועל הפיטורים שעומדים על פי הערכות על כ-500 איש. "אין כרגע משהו רשמי שיצא מההנהלה – אבל אין עשן בלי אש", סיפר לכלכליסט אחת העובדים שנכח בישיבה. במטה החברה בפתח תקווה שבו מועסקים 1,500 עובדים. בניגוד לפרסום בכלי התקשורת בגין פיטורים במפעל של טבע בקרית שמונה (מיגדה), כנראה שהמידע אינו נכון במלואו.

 

במפעל מיגדה מיצירם את ה"טבעדפטור" שפותח בחברת טבע במטרה להגן על צוותים רפואיים מחשיפה לתרופות מסוכנות. מפעל הייצור, ששוכן בקריית שמונה, מוכר את המוצר בעשרות מיליוני דולרים בשנה ליותר מ-20 מדינות והוא מאוד רווחי.

 

טבעדפטור הוא מוצר ששייך לתחום שנקרא "מערכות סגורות לעבודה עם חומרים מסוכנים" (CSTD). זו מערכת שתפקידה להגן על רוקחים ואחיות מפני היחשפות לתרופות מסוכנות, שעלולה להתרחש באמצעות מגע או שאיפה. אלה הן בדרך כלל תרופות אונקולוגיות, שמטפלות בחולי סרטן, אבל אדם בריא שנחשף אליהן עלול לסבול מתופעות לוואי, חלקן אף חמורות, ובפרט נשים הרות.

 

יותר מ-250 עובדים מועסקים במפעל הזה, שלקיומו יש חשיבות רבה לעיר הצפונית, שסובלת מבעיות תעסוקה לא פשוטות. בשוק יש שמועות שדווקא בטבע רוצים למכור את המפעל בקרית שמונה.

 

 

 

החברה במצב קשה - ולא בגלל העובדים

טבע סוחבת על גבה חוב של 35 מיליארד דולר בגין החלטת ההנהלה על רכישת אקטביס באוגוסט 2016. זמן קצר לאחר הרכישה היקרה של אקטביס, הודיעה טבע גם על רכישת רימסה המקסיקנית בעסקה של 2.3 מיליארד דולר - שהתבררה ככושלת. טבע הפסידה גם בתביעה שהגישה נגד רימסה בבית משפט בארה"ב, בטענה כי המוכרים רימו אותה.

 

כעת, לאחר שבתחילת אוקטובר אישר מינהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) למיילן לשווק גרסה גנרית לקופקסון במינון של 40 מ"ג - תרופת הדגל של טבע שהייתה אחראית ב-2016 על כחמישית מההכנסות שעמדו על כ-22 מיליארד דולר ועל 40% מהרווחים שעמדו על 5.2 מיליארד דולר - החברה נאבקת למצוא כיוון אסטרטגי חדש.

 

כרגע חוץ מהמטה בפתח תקווה מי שנמצא בסכנה הם עובדי ממפעל טבע־טק בנאות חובב, שמייצר את חומרי הגלם לתרופות ומעסיק 1,200 עובדים. עובדי טבע בכפר סבא היו בסיפור הזה לפני כמה חודשים, כאשר למעלה מ-100 מחבריהם עזבו את המפעל הרווחי ביותר של החברה בישראל. בתמורה לעזיבה נחתם עם הוועד הסכם שלפיו אסור לחברה לפטר עובדים נוספים עד 2021. קשה לראות איך תעמוד טבע בהתחייבות זו מול ההסתדרות, בדרך שלא תגרור שביתות ופניות הדדיות לבית המשפט שרק יאריכו את המהלך החד והמהיר שהמנכ"ל שולץ רוצה לבצע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים