שתף קטע נבחר

תיעוד: כוונת האנדרואיד שתשדר את המטרה מהלוחם למפקד

היא קלה בעשרות אחוזים מהכוונות הקיימות בצה"ל, ותשדר בטכנולוגיית אנדרואיד למפקדים שיחליטו במי לירות ומתי. הכירו את האקזאקט

 

 

הכוונת החכמה שתחבר בין הלוחמים למפקדם עד לפגישה במטרה: אחרי שנים של תכנון, בדיקות וניסויים, בחברת "אלסק" של "אלביט מערכות" סיימו את הפיתוח והחלו בייצורו הסדרתי של כוונת חדשה ומשוכללת שתשפר את דיוק המשתמשים בה. האקזאקט (מדויק), כוונת חדשה ללוחמים, קלעים וצלפים, מבוססת על תוכנת האנדרואיד ומשדרת לאחור בשידור ישיר את התמונה שהלוחם רואה דרך הכוונת, לחבריו לכוח ולמפקדיו.




הכוונת מבוססת על טכנולוגית כוונות שכבר קיימת בחברה, אך החידושים שהוכנסו לתוכה הופכים אותה למעין "סמארט-כוונת" עם ממשק הפעלה לחייל שזהה לזו שהוא פוגש בטלפון הנייד שלו. הכוונת החדשה נחשבת לחכמה במיוחד בשל היעילות המבצעית שהיא מספקת לכל כוח צבאי: מפקד הכוח, או דרג פיקודי בכיר שיושב בחמ"ל או בחפ"ק אחורי, יכולים לבחור במי מהלוחמים שצופה ביעד דרך הכוונת להטיל את משימת הירי, בהתאם לאילוצים המבצעיים ולמיקומי כלל המחבלים או הגורמים הבלתי מעורבים במרחב.

התמונה מועברת למפקדים בשידור חי ()
התמונה מועברת למפקדים בשידור חי

הכוונת על הנשק (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
הכוונת על הנשק(צילום: יואב זיתון)

 (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
(צילום: יואב זיתון)
התמונה החיה שהלוחם צופה בה דרך הכוונת מגיעה גם לכוונות של חבריו לכוח או לטאבלט קטן שיש בידי מפקדו, בין אם במארב קלעים מרחוק או בין אם בקרב מתפרץ הכולל חילופי אש. זאת על בסיס רשת WiFi מאובטחת ובלוטות'. "המפקד לפי שיקול דעתו והתמונה שהוא מקבל מהלוחמים, קובע מי מהם יורה ואת מי הוא חודל", הסביר ל-ynet מנהל חברת "אלסק" של "אלביט מערכות", אריה צ'רנובורוב.

 

הכוונת עצמה היא טרמית, כלומר מיועדת בעיקר לפעילות בלילה, אבל בחלק מהדגמים שולבה עם כוונת יום, באמצעות קליפס שמורכב ונשלף מנשקי הסער M-16, קלצ'ניקוב, רובה הצלפים ובמידת הצורך גם תבור. הכוונת אינה מקוררת ואינה מחזירה אור כוכבים בניגוד לכוונות לילה ישנות, כך שהיא מאפשרת שימוש בתצורתה גם במהלך היום במקומות פתוחים וגם סגורים, דוגמת חדרים חשוכים לחלוטין ואף מנהרות.

מייצרים בקצב סדרתי. העבודה במפעל "אלביט" (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
מייצרים בקצב סדרתי. העבודה במפעל "אלביט"(צילום: יואב זיתון)

מלבד השיפורים הטכנולוגיים, תהיה קלה בהרבה מהכוונות הקיימות (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
מלבד השיפורים הטכנולוגיים, תהיה קלה בהרבה מהכוונות הקיימות(צילום: יואב זיתון)

כל חפץ חם יותר או קר יותר נראה היטב ללוחם, דוגמת רכב חונה של מחבלים, שנמצא במקום זמן רב או רק הגיע אל היעד. הכוונת החדשה אינה מורגשת כמעט עבור הלוחם, שוקלת כמה מאות גרמים בודדים וקלה יותר, בעשרות אחוזים, מכוונות לילה שקיימות כיום בצה"ל, כמו הליאור או האקילה.

 

השימוש בכוונת הוא באמצעות סוללות שמאפשרות פעילות למשך שמונה שעות. הלוחם גם יכול להקליט את כל מה שצפה בו דרך הכוונת או ירה, ולאחר הפעילות לרוקן את תוכן כרטיס הזיכרון הקטן לתוך מחשב, ובכך לצפות, לתחקר ולהפיק לקחים מהפעילות מחד, או לשמר את הסרטון כראיה מודיעינית.

 

מבחינת טווחים, גרסת הכוונת ללוחמים רגילים (רובאים) מאפשרת גילוי של מטרת אדם עד 600 מטרים וזיהויו עד 300 מטרים. גירסת הקלע מאפשרת גילוי אדם מטווח של עד קילומטר אחד וזיהויו עד 600 מטרים וכוונת הצלף מאפשרת גילוי מטרת אדם בטווח של עד שני ק"מ וזיהויו בטווח של קילומטר אחד. 

 

הכוונת כבר מיוצרת ונמכרת לכוחות הצבא האוסטרלי ועלותה עד כמה עשרות אלפי שקלים, בהתאם לכמות הנרכשת. בפס היצור של מפעל "אלביט מערכות אלסק" בשדרות, שבו פותחה ומיוצרת הכוונת, העובדים מייצרים כמה מאות יחידות מדי חודש בארבעה שלבים: הרכבה והדבקה של מאות החלקים הקטנים של הכוונת באופן ידני, צריבת תוכנת האנדרואיד לתוכה, אינטגרציה בין החלקים ובדיקת איכות ופיקוח, ידנית וממוחשבת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים