שתף קטע נבחר

השבוע בניו ג'רזי

יש ידידים לחיילי צה"ל!

כ-400 אנשי הקהילה היהודית והישראלית אספו יותר מ-900,000 דולר בארוע ה-13 של סניף אגודת הידידים של צה"ל (FIDF) בניו ג'רזי. והיה הרבה כבוד.

 

אגודת הידידים של צה"ל הוקמה בשנת 1981 על ידי קבוצה של ניצולי שואה. המשימה שהכתיבו לעצמם היתה תמיכה בחינוך, תרבות, הוואי ותוכניות חברתיות שיתנו תקווה ותכלית ולעיתים תרומה משנת חיים לחיילים שמשרתים את ישראל ומגנים עליה ועל יהודי העולם. כיום ישנם מעל 150,000 תומכים לאגודה ו-20 סניפים ברחבי ארה"ב ופנמה. האגודה אוספת כספים למען חיילי צה"ל במספרים גדולים. הרבה מאוד עשרות מליונים של דולרים זורמים מכיסיהם של תורמים. כולם רואים את טובתו וצרכיו של החייל בצה"ל. הסיסמא של הארגון מתכתבת עם העיניים שתמיד דומעות למראה הסרטונים שמוקרנים בפני הקהל, והסיפורים של החיילים שמגיעים לבמה כדי לחלוק מנסיונם האישי ולהודות לאנשי האגודה. הסניף של ניו ג'רזי שהוקם ונוהל במשך שתיים עשרה השנים הראשונות על ידי סמי בר-אור, שהיה בעצמו חייל בודד שעלה מאיראן בגפו, ואבי אורן, איש נדל"ן, מזוהה עם משימת הדאגה לחיילים הבודדים וגיוס תרומות לפרוייקט IMPACT! שמעניק מלגות לתואר מלא לחיילים שידם לא משגת.

 

סניף ניו ג'רזי התרים למעלה מ-900,000$ בערב התרמה למען חיילי צה"ל. צילום: Aron Michael Photography ()
סניף ניו ג'רזי התרים למעלה מ-900,000$ בערב התרמה למען חיילי צה"ל. צילום: Aron Michael Photography

 

הארוע שנפתח באולם המרכזי בשירה רמה של ההמנון האמריקאי וההמנון הישראלי, לא שכח להוקיר תודה לשתי קבוצות שנכחו של קהל שנכחו באולם. ראשית עמדו על רגליהם וזכו לתשואות, ההורים של החיילים הבודדים. מיד אחריהם נתבקשו לעמוד ניצולי השואה שהגיעו לחלוק כבוד לארגון ולתרום. קשה היה להתעלם מההתרגשות של הקהל וממחיאות הכפיים.

התוכנית של הערב כללה את חייל משוחרר ששרת ביחידת דובדבן היוקרתית, וזכה למלגת אימפקט מלאה ללימודיו לקראת תואר במשפטים. כיום הוא עומד בראש סטארט אפ מצליח. בהמשך לקטע וידאו מרגש על החיילים שמשרתים בגבול סוריה ומעבירים פצועים לטיפול בישראל, עלתה לבמה סגן זיו שחלקה מחוויותיה שם.

 

בשיא הערב עלו לבמה כותבי הסדרה המצליחה פאודה, ליאור רז ואבי יששכרוף שניהלו שיחה ערה על ההצלחה של הסדרה, חלקו קדימון לעונה החדשה והצליחו לרגש את הקהל עם הסיפורים שמאחורי הקלעים. רז בעצמו לוחם ביחידה מובחרת בצה"ל הביא לקהל את החוויות שלו מהשטח שלעיתים הפכו לסצינות בסדרה שכתב והוא מגלם בה את הדמות הראשית.

 

לאנס דרוקר הוביל את הערב בחן רב כשהוא מנהל את גיוס הכספים מהקהל ומטבל את הדברים בסיפורים מענינים. אלן סוקולוף ואנט סטרן עומדות החל משנה זו בראש הסניף יחד עם קבוצת מתנדבים שעושה לילות כימים למען המטרה.

 

"הערב הזה נתן לקהילה של ניו ג'רזי הזדמנות לפגוש ולהודות באופן אישי לחיילים האמיצים שמסכנים את חייהם להגנת ישראל ולהגנת היהודים ברחבי העולם" סיכם הווארד גזס, מנהל הסניף של ניו ג'רזי מטעם הארגון "לכבוד הוא לנו לארח את אבי וליאור ולתת לקהל התומכים שלנו הזדמנות לשמוע את סיפורם ולהחשף למורכבות שלהם".

 

הלביבה שבלעה פלאפל

כמו הרבה פיתוחים והמצאות חשובות במהלך ההיסטוריה, שנולדו במקרה, גם הפלטקע (פלאפל עטוף לעטקס) נולד בהבלחה של רגע. אבל הסיפור שלו מתחיל הרבה שנים קודם.

 

 

כשמיכל לויסון מפרנקלין לייקס היתה בת 5, אמא שלה, הפסנתרנית עדנה דגן, קראה לה, והעניקה לה שעתיים של חופש לעשות ככל העולה על רוחה במטבח, בליווי הספר האלמותי של רות סירקיס "מהמטבח באהבה". לויסון הקטנה, אז דגן, טיפסה על השרפרף הקטן שלה, ושם נרקם אולי לראשונה הרומן שיהפוך ברבות השנים לפרנסה בשבילה. מאז היא התגלגלה למחוזות מוכרים לה מבית או פחות. היא יועדה להפוך לפסנתרנית, אבל ידיה נפגעו ומנעו ממנה את הקרירה שתיכננה. היא נדדה לעולם השיווק, אבל הלב החזיר אותה למטבח. ולא סתם למטבח, למטבח שמבחינתה הוא הלב הפועם שצריך להחזיר לכל בית. "מאז שנולנו לי שתי בנותיי, בנות 9 ו-6, אני שמה לב שהמשפחות כבר לא אוכלות יחד ארוחות ולא מבשלות יחד. אני בוחרת בדרך שונה, ולשמחתי יש לי שיתוף פעולה מלא בבית. בעלי ואני אוהבים אוכל, אוהבים לאכול, אוהבים גם לאכול במסעדות ולדבר על אוכל תוך כדי" חולקת לויסון בחיוך. משם הדרך לשיתוף פעולה קצרה. השיחה איתה נסובה על חג החנוכה ומוציאה ממנה נהמות של "טעים" עמוק כשמדברים על מתכונים מרגשים. מקורות ההשראה שלה מעוררים מיצי רוק בטעמים חדשים ולא מוכרים.

 

הלב הפועם של הבית נמצא במטבח. מיכל והבנות ()
הלב הפועם של הבית נמצא במטבח. מיכל והבנות

 

"לפני כמה שנים לקחה אותי חברתי הטובה, שי-לי שינדלר, למסעדת מחניודה המפורסמת. בתור חברה של השף, הכינו לנו ארוחת מלכים במיוחד, עם המון מנות בשלבים. במנה השביעית בערך, כשאני מפוצצת, מגיש לנו השף המבורגר בתוך סופגניה! מיותר להגיד שלמרות שהייתי מפוצצת, לא השארתי פרור. אני חושבת שגם שם נפתח לי עוד חלון לדמיון". כי אם מקורות השראה, בטוח שגם זו היתה אחת.

 

וכך לפני כשנתיים, בעודה נוהגת הביתה, חולמת על פלאפל, נזכרת בבקשה של הבנות שלה שתכין להם לעטקס לארוחת הערב, מבריק במוחה רעיון הפלטקע "אם כבר שני מטוגנים, למה לא לשלב אותם יחד?!" היא סוברת ופורצת למטבח להכין את מה שיהפוך לאחת מהמנות המקוריות שהיא פיתחה. לויסון הרהיבה עוז לא רק בתחום החנוכה, בספר שהוציאה לכבוד ראש השנה ויום הכיפורים היא לא מהססת לפרסם מתכון של גפילטע-פיש עם פטרוזיליה (הפולניות לא שמעו על זה, הדגים שלה דוקא שמחים לצבע השמח שקיבלו).

 

למיכל לויסון בלוג נגיש לכל מתעניין, עם 40,000 עוקבים, שפיתחה מתוך אידאולוגיה מלאה לייצר מחדש שיח בין הורים לילדים באמצעות העבודה המשותפת במטבח "הבנות שלי מבשלות איתי, בשבילן זה כיף, בשבילי זו הזדמנות לשיחה ערה איתן, הזדמנות ללמד חשבון וקריאה בלי מחברת ושיעורים, ולזמן איכות שקשה כיום למצוא עם ילדי המסכים" היא גורסת. "האוכל שאני מבשלת ומציעה בפורומים שאני כותבת בהם פשוט, ועשוי ממרכיבים ביתיים. חשוב לי לפתח מתכונים שאפשר להכניס בהם יצירתיות, שאפשר להחליף בהם חומרים במידה וחסרים בבית ועוד סטיות מהמתכון הכתוב ששפים אחרים לא יתנו להן את ההזדמנות. קיימים גם מתכונים ללא גלוטן, כולל סופגניות, ועוד מתכונים למי שמחפש את הפשוט אבל טעים. אין ויתורים על הטעם מפאת קוצר זמן או מחסור בחומרים. המטבח שלי עולמי, מתכתב עם פירות וירקות העונה ומשלב מטבח ישראלי מאוד".

 

למתכונים של מיכל: www.seasonedmoments.com

 

פלטקע - המתכון!

למילוי הפלאפל:

2 בצלים בינוניים

6 שיני שום

2 קופסאות שימורים של חומוס, ללא הנוזלים (15OZ לאחת)

2 כפות זרעי כוסברה טחונה

1 כוס פטרוזיליה טרייה

1 כוס כוסברה טרייה

½ כוס עלי נענע טריים

2 כפיות כמון

½ כפית הל

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

שמן חמניות לטיגון

 

 

פלטקע. יאמי ()
פלטקע. יאמי

 

אופן ההכנה:

יש לקצוץ את כל החומרים בפוד פרוססור בפולסים. יש לשם לב שהחומוס לא יהפוך למישחתי. אם הוא יהפוך קרמי, לא לדאוג: הוא מיועד למילוי הלביבה בכל מקרה!

ללביבות:

יש לגרר תפוחי אדמה (מקולפים) ולהניח לשתי דקות בקערה עם מים קרים ולסנן מהמים.

יש לגרר בצל, בקערה נפרדת.

אפשר לגרר את שניהם, כל אחד לחוד, בפוד פרוססור.

יש לסחוט את כל המים מהבצל ומתפוחי האדמה באמצעות סחיטה בתוך מגבת מטבח או מספר מגבות נייר.

יש להחזיר לקערה ולערבב עם ביצה ומלח.

 

יצירת הלביבה:

לחמם שמן במחבת רחבה מעל להבה בינונית.

באמצעות כפית יש לקחת מעט ממיקס הפלאפל ולעטוף במיקס תפוחי האדמה. באמצעות כף, יש להניח בזהירות במחבת. יש לטגן משני הצדדים עד שיזוף מלא משני הצדדים.

להניח על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.

הפלאטקע קרסיפי מבחוץ ורך מבפנים. טופינגס מומלצים: טחינה, לבנה, סלט עגבניות, סחוג, חומוס.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלב הפועם של הבית נמצא במטבח. מיכל והבנות
מומלצים