שתף קטע נבחר

השחיתות בישראל ביתנו: הורשעה נותנת שוחד לקירשנבאום

אירנה וולדברג, מנכ"לית התאחדות היזמים בישראל, הורשעה בהסדר טיעון במתן שוחד בפרשה שבה הנאשמת המרכזית היא סגנית שר הפנים לשעבר. בין היתר מימנה וולדברג את נסיעת יועץ התקשורת של בכירת ישראל ביתנו לחו"ל "כדי לא לסכל אפשרות שקירשנבאום תיטיב עמה גם בעתיד"

 

פאינה קירשנבאום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פאינה קירשנבאום(צילום: מוטי קמחי)

נתיב הכסף שהועבר לבכירת מפלגת ישראל ביתנו לשעבר. בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע הבוקר (יום ד') את מנכ"לית התאחדות היזמים בישראל, אירנה וולדברג, במתן שוחד, שהועבר בין היתר לנאשמת המרכזית בפרשה: מזכ"לית ישראל ביתנו לשעבר וסגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום. זו ההרשעה הראשונה של "נותני השוחד" בשחיתות המיוחסת למפלגה והשנייה בסך הכול במסגרת הפרשה כולה.

 

לפי הסדר הטיעון, שנחתם בין הצדדים, הפרקליטות תבקש לגזור על וולדברג שישה חודשי מאסר בפועל, ואילו עורכי דינה יעתרו לעונש של 5.5 חודשי מאסר שיומרו לעבודותש ירות. בנוסף,הצדדים יעתרו במשותף למאסר מותנה כפי שייקבע על ידי בית המשפט ולקנס בסך 30 אלף שקל. סכום הקנס הוא כפל סכום טובת ההנאה שהנאשמת נתנה לקירשנבאום וכן לנאשם נוסף בפרשה, דוד (דאוד) גודובסקי.

 

לפי כתב האישום המתוקן, שבו הודתה הנאשמת במסגרת הסדר הטיעון, בין 2003 ל-2014 שימשה קירשנבאום כמזכ"לית ישראל ביתנו. בשנים 2014-2009 כיהנה כחברת כנסת, ובתוך כך, בשנים 2014-2013, כסגנית שר הפנים.

 

כחלק מסמכויותיה במפלגה, קירשנבאום הייתה אמונה על הכספים הקואליציוניים של המפלגה. החל משנת 2001 ועד לשנת 2014 לפחות, שימש דוד (דאוד) גודובסקי כמנהל אגף הארגון של מפלגת ישראל ביתנו. קירשנבאום הייתה הממונה על גודובסקי בתפקידו כמנהל אגף הארגון. בין קירשנבאום לגודובסקי היו קשרי עבודה הדוקים.

 (צילום: מאיר אזולאי, עידו ארז) (צילום: מאיר אזולאי, עידו ארז)
(צילום: מאיר אזולאי, עידו ארז)

בין הנאשמת לקירשנבאום נוצרו קשרי עבודה בשנת 2009 לכל המאוחר. קירשנבאום פעלה על מנת להשיג תקציבים עבור פעילות ההתאחדות, אשר הסתכמו לסך של כמיליון וחצי שקל. בנוסף, בשנת 2014, במועד אשר אינו ידוע במדויק, פנתה הנאשמת אל קירשנבאום, וביקשה את עזרתה בחידוש קשר מקצועי שהיה לה עם הרשות למלחמה בסמים.

 

בעקבות זאת, פנתה קירשנבאום לראש הרשות, והמליצה לו להיפגש עם הנאשמת, במטרה לשלב את ההתאחדות בפעילות הרשות. החל ממרס 2014, שולבה ההתאחדות בפרויקט של המכללה למנהל בראשון לציון, בנושא של שיקום מכורים, אשר מומן על ידי הרשות.

 

באוגוסט 2014 ביקש גודובסקי לטוס ולשהות בסרביה ובאוקראינה. בהמשך לכך, על פי הנחייתה של קירשנבאום, פנה גודובסקי אל הנאשמת כדי שההתאחדות תממן את הנסיעה. בהמשך לכך, הסכימה הנאשמת לממן את נסיעתם של גודובסקי ושל יועץ התקשורת של קירשנבאום לסרביה ולאוקראינה, בעלות כוללת של 15,084 שקל.

 

הנאשמת הניחה כי גודובסקי נוסע לסרביה ולאוקראינה במסגרת תפקידו במפלגת ישראל ביתנו, וכי הנסיעה קשורה לנושא קידום עלייה. הנאשמת מימנה את הנסיעה, באמצעות ההתאחדות, בעד פעולות עתידיות שקשורות בתפקידיה הציבוריים של קירשנבאום, וכדי לא לסכל אפשרות שקירשנבאום תיטיב עמה גם בעתיד.

 

באוגוסט השנה הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בתל אביב שני כתבי אישום נפרדים בפרשת השחיתות הגדולה שבה מעורבים בכירי ישראל ביתנו.

 

לצד חמשת הנאשמים בכתב האישום המרכזי של מקבלי השוחד, הואשמו בכתב אישום נפרד "נותני השוחד". זו פרשה שהוגדרה "מראה" לפרשה המרכזית, והיא מתמקדת במנכ"ל עמותת עזרא העולמית ובכירי עמותת איילים. כל הנאשמים כאן מיוחס להם מתן שוחד: דניאל אלינסון, מנכ"ל עמותת עזרא העולמית ונשיא עמותת עזרא ארה''ב , מתן דהן יו"ר עמותת איילים, דני גליקסברג סגן יו"ר עמותת איילים, סטיבן לוי הלוביסט, ואירנה וולדברג, שהורשעה היום.

 

גודובסקי, מנהל אגף הארגון של ישראל ביתנו. נאשם בעבירות רבות של לקיחת שוחד, בקשת שוחד, סחיטה באיומים, קשירת קשר לפשע, הלבנת הון ועבירות מס.

 

רמי כהן, מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר ויועץ עסקי לגופים במשק. הוא נאשם בעבירות של מתן שוחד, לקיחת שוחד, ניסיון ללקיחת שוחד, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה, איומים, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד ושיבוש מהלכי משפט.

 

בתיה כהן, רעייתו של רמי כהן. נאשמת בעבירה של שיבוש מהלכי משפט.

 

אפי פלס, גזבר המועצה האזורית מטה בנימין. כבר הורשע בהסדר טיעון בעבירה של הפרת אמונים ונידון לשישה חודשי עבודות שירות.

 

עורכי הדין אורי שפיגל, ליאת בכור ובן גופמן ממשרד נשיץ ברנדס אמיר, שמייצגים את אירנה וולדברג, מסרו בתגובה: "כתב האישום המתוקן שהוגש על ידי המדינה משקף נכונה את חלקה השולי של מרשתנו בפרשה. אנו שמחים שהמדינה מצאה לנכון לחזור מהעמדה העונשית החמורה שהציגה עד כה והגבילה את טיעוניה לטווח האפשרי בעבודות שירות. אנו מאמינים שנצליח להראות לבית המשפט כי מרשתנו נענשה מספיק וכי אין כל הצדקה לתת לה עונש של מאסר מאחורי סורג ובריח".

 

התיק מנוהל על ידי עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן, ד"ר יונתן קרמר, נטלי קוקוי ומשה עקירב מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
קירשנבאום
צילום: שאול גולן
מומלצים