שתף קטע נבחר

נגד דאעש: "ישראל תקפה יותר מ-100 פעמים במצרים בתוך שנתיים"

שיתוף פעולה בין ירושלים וקהיר: ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי מטוסי חיל האוויר תקפו בחצי האי סיני, לעיתים על בסיס של יותר מפעם בשבוע ובאישורו של הנשיא המצרי א-סיסי, כחלק מהמאבק נגד שלוחת דאעש באזור. נתניהו אמר בעבר לקרי: "מצרים לא יכולה להגן על עצמה"

 

 

המאבק המשותף של ישראל ומצרים נגד דאעש. כלי טיס של חיל האוויר תקפו בשנתיים האחרונות למעלה מ-100 פעמים בשטח מצרים על מנת לסייע לנשיא המצרי עבד אל-פאתח א-סיסי במאבקו נגד שלוחת "המדינה האיסלאמית" בסיני. כך דיווח היום (שבת) ה"ניו יורק טיימס".

 

הדיווח מתבסס על שבעה גורמים אמריקנים ובריטים שהיו מעורבים בנעשה באזור, ונותרו בעילום שם. בישראל ובצבא מצרים סירבו להתייחס לדיווח, וכך גם דובר משרד החוץ המצרי. הסיוע הישראלי למצרים, כך דווח, החל לאחר הפלת המטוס הרוסי בחצי האי סיני באוקטובר 2015. באסון נהרגו 224 נוסעים ואנשי צוות, רובם אזרחים רוסיים.

 

בעיתון מציינים מפי שלושה מקורות אמריקנים כי בפברואר 2016 כינס מזכיר המדינה האמריקני דאז ג'ון קרי ועידה חשאית בעקבה שבירדן עם הנשיא המצרי א-סיסי, עבדאללה מלך ירדן ונתניהו.

 

לפי המקורות, קרי הציע פתרון אזורי, שבמסגרתו מצרים וירדן יערבו לביטחונה של ישראל במסגרת הסכם להקמת מדינה פלסטינית, אך נתניהו דחה על הסף את ההצעה בטענה כי מצרים בעצמה לא מסוגלת להגן על ביטחונה, אז איך היא תעשה זאת עבור ישראל. 

שלוחת דאעש סיני ()
שלוחת דאעש סיני

גורמים אמריקנים שצוטטו בכתבה טענו כי חיל האוויר הישראלי שיחק תפקיד מרכזי בסיוע לצבא המצרי במאבקו נגד חמושי דאעש בסיני - מערכה שנמשכת קרוב לחמש שנים. התקיפות, שלפי הדיווח בוצעו לעיתים בתדירות של יותר מפעם בשבוע, זכו לאישורו של א-סיסי, שהתקשה להתמודד מול התעצמותו של ארגון הטרור הקיצוני.

 

שיתוף הפעולה החריג, כך נכתב, מהווה שלב חדש ביחסים הטעונים בין שתי המדינות - שהפכו בלית ברירה לבעלות ברית חשאיות במלחמתן נגד אויב משותף.

 

 

ביולי 2016 צוטט באתר "בלומברג" בכיר ישראלי לשעבר באומרו כי במסגרת שיתוף הפעולה בין ישראל למצרים, תקפו מל"טים ישראליים בשנים האחרונות כמה מעוזי טרור של דאעש בחצי האי סיני.

 

בכתבה, שעסקה ביחסים המתהדקים בין ישראל למצרים, צוטט גם סגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן, שאמר: "לא חווינו רמת שיתוף פעולה כזו בעבר. לא מדובר באהבה או ערכים משותפים. לא הייתי מתאר את זה כמו את מערכת היחסים שיש לנו עם ארה"ב, אבל אני חושב שזו נקודת התחלה טובה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים