שתף קטע נבחר

אורי קופר

אשרי המאמין / אורי קופר

בדקות האחרונות של המשחק בטרנר, כשבית"ר ירושלים ניסתה לנצח, היה אפשר להרגיש שהיא מסוגלת להיאבק על הצלחת עד הסוף – למרות ההגנה הבעייתית. אורי קופר ראה את שכטר מנהיג את הקבוצה של בני בן זקן, כמו כל העונה, וטוען שבאר שבע צריכה לחשוב בעיקר על החלק האחורי שלה

 

שון גולדברג עם בוריס קליימן. בית"ר מאמינה בעצמה (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
שון גולדברג עם בוריס קליימן. בית"ר מאמינה בעצמה(צילום: עוז מועלם)

 

דקות אחרונות בטרנר, כנראה הבית הישראלי בו הקבוצה המארחת מרגישה הכי בנוח עם עצמה. משחק חשוב, גדול, ולוח התוצאות מראה שוויון. הציפייה היא שהפועל באר שבע, שלא הפסידה משחק ליגה באצטדיון, תרגיש עליונות, תתקוף, תנסה להכריע, אבל בפועל המצב אחר. נדמה שדווקא בית"ר ירושלים מאמינה יותר. וברגעים האלה היה אפשר לחוש במשהו שלא כולם היו בטוחים בו קודם – בית"ר מסוגלת להיאבק על הצלחת עד הסוף.

 

בן זקן: "מאוד גאים"

 

לא נקבע פה שבית"ר הולכת לזכות בתואר – רק פעם אחת בהיסטוריה קבוצה שסופגת בכמות של בית"ר לקחה אליפות - אבל בטרנר היה אפשר לראות שהיא מאמינה בעצמה. עד סיום העונה הסדירה נותרו לבית"ר משחקים מול עכו ורעננה ואז פלייאוף. בסיבוב השני בית"ר הוציאה מול קבוצות הפלייאוף העליון יותר מכפול מהנקודות שהשיגה באר שבע במשחקים האלה.

 

את בית"ר סחבו הפעם שני שחקנים – איתי שכטר ואריק סאבו. נתחיל דווקא עם האחרון, שאחרי שפתח באגף ימין במחצית הראשונה שלט במרכז המגרש בשנייה, וגם סיפק את המסירה הגדולה לשכטר בשער. שכטר עצמו זקוק להרחבה גדולה יותר כיוון שהעונה שלו פשוט פנטסטית. נהוג לדבר על הנפילות של שכטר, על ההתחזויות, וגם הפעם היה מה לומר בנושא, אבל בנוסף לכל זה הוא פשוט עושה דברים נכון. שכטר התעלל בחאתם עבד אלחמיד, ולא בפעם הראשונה, בדרך לבישול השביעי שלו העונה, מקום שני בליגה אחרי ערן לוי. הוא הגיע ראשון לכדורים אבודים, ירד אחורה לחלץ ולפעמים, גם מבלי להורות על חילוף, באמת נראה כמו מאמן שמסדר את כולם במקום. שכטר הוא שחקן העונה של בית"ר. אם תזכה בתואר אולי יותר מזה.

 

ההגנה של בית"ר בעייתית כל העונה, כולם יודעים זאת, אבל צריך לדבר גם על ההגנה של באר שבע. האלופה אמנם ספגה מעט, כי היא "עושה הגנה" באמצעות החזקה מרובה בכדור, אבל פרסונלית אין לה שחקנים מספיק טובים מאחור. אלחמיד ואוחיון, שסיימו את המשחק, הם הבלמים מספר 4 ו-5 בסגל. לואי טהא בלם טוב, אבל אחרי שיצא ההגנה נראה מפוחדת מאוד. אלחמיד לוקה ביסודות, אפשר לראות זאת פעם אחר פעם, וחשוב להזכיר ששער השוויון הגיע אחרי פעולה לא חכמה של דור אלו, שפשוט בעט בחוזקה כדור סתמי לגופו של אופיר קריאף.

 

שכטר מול חיימוב. שחקן העונה של בית"ר (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
שכטר מול חיימוב. שחקן העונה של בית"ר(צילום: עוז מועלם)

 

ועדיין, אם באר שבע הייתה שוטפת כמו בעבר, אפילו כמו במשחק הקודם בין הקבוצות העונה, היא כנראה גם הייתה מנצחת. פשוט מדובר בקבוצה שונה מזו שהתרגלנו אליה, פחות טובה. באר שבע השיגה בסיבוב השני פחות נקודות משתי היריבות שלה בצמרת.

 

בכל מקרה, לבאר שבע יש גם בשורות טובות. ג'ון אוגו יחזור (מרואן קבהא נראה קצת מבוהל לפעמים), טוני ווקאמה לא ישחק תמיד פצוע ואולי הכי חשוב החיבור בין מליקסון לממן יילך ויתעצם. היופי בממן אתמול, במחצית הראשונה לפחות, הוא לא השער שהבקיע (יש לו ארבעה כיבושים, יותר ממליקסון, ב-240 דקות בלבד) אלא העובדה שמליקסון מקבל עוד מישהו "לשחק איתו". שני דאבל פסים, שאחד הוביל להדיפה של בוריס קליימן, הראו את הפוטנציאל שטמון בשיתוף הפעולה של ביניהם.

 

ממן עם ווקאמה. מליקסון מקבל עוד מישהו לשחק איתו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ממן עם ווקאמה. מליקסון מקבל עוד מישהו לשחק איתו(צילום: עוז מועלם)

 

גם לעונת 2017/18 בליגת העל יש פוטנציאל לספק לנו את אחת מסיומות העונה הצמודות שראינו. אלה הולכים להיות שלושה חודשים עם הרבה דפיקות לב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריה מליניאק
מומלצים