שתף קטע נבחר

הוארך מעצרם של אלוביץ', חפץ וקמיר: "גם אם נפלו פגמים, לא ניתן לשחררם"

השופט עלאא מסארווה, שהחליף את השופטת מפרשת המסרונים, האריך את מעצרם של שלושת החשודים המרכזיים בפרשת בזק: "לאור הנסיבות החריגות, בחנתי בעצמי את התשתית הראייתית". השופט קבע כי טובת החקירה מחייבת את המשך המעצר למרות הטענות על תנאי המעצר הקשים

 

בית המשפט האריך הערב (יום ב') את מעצרם של שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק, ניר חפץ, יועץ התקשורת לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו ואלי קמיר, היועץ האסטרטגי. השלושה מתכוונים לערער לבית המשפט המחוזי על הארכת המעצר.

 

השופט עלאא מסארווה, שהחליף את השופטת רונית פוזננסקי-כץ, המושעית בעקבות פרשת המסרונים עם נציג הרשות לניירות ערך, קבע כי "בסופו של יום, גם אם נפלו פגמים בהליך המשפטי על בית המשפט לקבוע אם ניתן לשחרר לחלופת מעצר. כרגע לא ניתן לשחרר לחלופת מעצר".

הארכת מעצר לחפץ ואלוביץ' בבית המשפט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הארכת מעצר לחפץ ואלוביץ' בבית המשפט בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
מעצרם של אלוביץ' וחפץ הוארך עד ליום ראשון ואילו מעצרו של קמיר הוארך עד ליום רביעי. השופט הסביר כי בעקבות חשיפת התכתבות בין השופטת לנציג הרשות ביקשו הסנגורים של אלוביץ' וחפץ בקשה לשחרר את החשודים בטענה לתיאום מוקדם. קמיר הגיש בקשה לעיון חוזר מטעמים דומים.

 

"לאור הנסיבות החריגות, בחנתי בעצמי את התשתית הראייתית, עיינתי בכל התשתית הראייתית וכן בחומרים שהוגשו לבית המשפט וכן בחומרים נוספים", קבע השופט שציין כי "בנוסף, הפניתי שאלות בכתב לנציגי היחידה החוקרת. מדובר בחומרי חקירה רבים בה מעורבים חשדים רבים שנעשו על ידי נושאי תפקידים בכירים".

 

"קשה להמעיט בחומרת הפרשה, החשש הסביר עלה לפני גל המעצרים הנוכחי". השופט ציין כי ניתן לומר בביטחון מלא כי החשד לגבי המעורבים גבר עם הזמן. "כידוע, בעבירות מעין אלה קיים חשש לשיבוש. החשודים שנותרו במעצר הם המרכזיים שנמצאים בלב הפרשה".

היועץ אלי קמיר (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
היועץ אלי קמיר(צילום: יריב כץ)
 

ההתכתבות בין השופטת לעו"ד ערן שחם-שביט ()
ההתכתבות בין השופטת לעו"ד ערן שחם-שביט

השופט גם התייחס לטענות שהשמיע ניר חפץ על תנאי מעצרו, "אינני מתעלם מטענות החשודים על תנאי מעצר קשים, אולם האינטרס הציבורי מול האמת. שחרור החשודים עלול לפגוע בחקירה. באשר לטענת להגנה מן הצדק לאחר חשיפת ההתכתבות בין השופטת אשר נשמעו בפניה בבקשות הקודמות - אומר כי גם אם אתייחס לכך בחומרת המשקל עדיין עומד האינטרס הציבורי לנוכח חומרת הפרשה והתשתית הראייתית. תפקידו של בית המשפט לעשות איזונים בין אינטרסים שונים ובין חקירה ממצה לבין הפגיעה בזכויות החשודים. אני קובע שידו של האינטרס הציבורי על העליונה".

 

אתמול שוחרר אלי קמיר בתנאים מגבילים ממעצר בתיק 1270 ("מינוי תמורת זיכוי") שבו הוא חשוד שהעביר לשופטת הילה גרסטל הצעה מניר חפץ להתמנות ליועצת המשפטית לממשלה תמורת סגירת תיק המעונות. בהמשך הוא נעצר בחשד לתיווך בשוחד בתיק 4000, שעיקרו חשד להטיית הסיקור באתר וואלה תמורת הטבות של משרד התקשורת לבזק, שבבעלות שאול אלוביץ', וחברות נוספות בבעלותו.

 

ארבעה חשודים נוספים בתיק 4000, שהופיעו בהתכתבות של השופטת פוזננסקי-כץ, שוחררו בצהריים ממעצר. מנכ"לית בזק סטלה הנדלר שוחררה למעצר בית של שבוע. סמנכ"ל הפיתוח של בזק עמיקם שורר שוחרר למעצר בית של חמישה ימים. איריס אלוביץ', רעייתו של שאול, שוחררה גם היא למעצר בית. אור אלוביץ', בנו של שאול, שוחרר ממעצר אחרי שבוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים