שתף קטע נבחר

אושר: כל בית ספר יחויב בהצבת דפיברילטור

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שלישית את חובת הצבת מכשיר הדפיברילטור בכל מוסדות החינוך בישראל. עד כה חייב החוק להציב את מכשיר ההחייאה במוסדות ציבוריים עם 500 איש ומעלה. כך מבצעים את ההחייאה באמצעות המכשיר

מכשיר החייאה גם בכל בית ספר: מליאת הכנסת אישרה בקריאה שלישית את הצעת החוק הקובעת כי בכל מוסדות החינוך יוצב מעתה מכשיר החייאה. עד כה קבע החוק כי יש להציב את מכשיר ההחייאה רק במקומות ציבוריים, ובהם בתי ספר, שמאלכסים 500 איש ומעלה.

 

הצעת החוק של חברי הכנסת יעקב מרגי ואחמד טיבי קובעת כי בכל מוסד חינוך בישראל יוצבו מכשירי החייאה, ובהם מכשיר דפיברילטור חצי אוטומטי. מדובר במכשיר המאתר הפרעת קצב קטלנית מסוג "פרפור חדרים" או "טכיקרדיה חדרית", ומשגר באופן אוטומטי מכות חשמל. השימוש במכשיר אינו דורש נסיון, והוא כולל חיבור מהיר וקל של המטופל באמצעות הדבקת 2 מדבקות.

 

יוצב מעתה בכל מוסד חינוכי. דפיברילטור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יוצב מעתה בכל מוסד חינוכי. דפיברילטור(צילום: shutterstock)
 

עד כה כלל חוק הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים משנת 2008 הצבת מכשיר דפיברילטור במקום ציבורי שבו 500 איש ומעלה. מקומות אלה כוללים קניונים, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, שדות תעופה, מקומות עבודה ומוסדות להשכלה על תיכונית. מעתה, כאמור, יוצב המכשיר בכל מוסדות החינוך בישראל. 26 תמכו בחוק ללא מתנגדים.

 

עוד כתבות בנושא:

התלמיד ביצע החייאה - והציל את חייו של גבר שהתמוטט

מחדל מכשירי ההחייאה: החוק לא מחייב את הצבתם בבתי הספר

מחקר: לגבר יש סיכוי גבוה פי 5 מאישה לקבל טיפול מציל חיים

 

"החוק הזה נולד מיוזמה של אנשים שלקחו את הטרגדיה האישית שחוו והפכו אותה לחוק שמעניק חיים", אמר ח"כ מרגי. וח"כ טיבי הוסיף: " העברתי לא מעט חוקים אבל לחוק הזה יש מטען רגשי מיוחד בשל העובדה שאצלי הוא מזוהה עם דמות של ילד בשם אדם שנפטר בגיל 8 בחצר בית הספר כאשר אמבולנס הגיע רק לאחר 45 דקות. אם החוק היה קיים אז סביר להניח שאדם היה היום איתנו".

 

מכת חשמל שמצילה חיים

דפיברילטור הוא מכשיר שמאבחן הפרעות קצב לב – פרפור חדרים או טכיקרדיה חדרית, שמאופיינות בהפרעה קשה בפעילות החשמלית של הלב. כתוצאה מהפרעה זו הלב "מפרפר" במהירות, אינו מצליח להתכווץ ואינו מספק דם מחומצן לגוף ולמוח.

 

המצב הזה, מבחינת הגוף, דומה למצב של דום לב, שכן כאמור איברי הגוף אינם מקבלים את הדם ובו חמצן הדרוש לפעילותם.

 

במצב כזה של פרפור חדרים, או טכיקרדיה חדרית, הדרך היחידה להציל את הנפגע היא בהחייאה הכוללת עיסויי לב ומתן שוק חשמלי. מכשיר הדפיברילטור מאבחן בעצמו את הפרעות הקצב הללו, ושולח מכות חשמל ללב במטרה לשתק את ההפרעה החשמלית, כך שהלב ישוב לפעימות לב סדירות.

 

כיצד להשתמש בדפיברילטור? אלה השלבים, צעד אחר צעד

1. אם נתקלתם באדם מחוסר הכרה, הזמינו מד"א בטלפון 101, ואל תנתקו את הטלפון. השאירו את מוקד מד"א על רמקול כדי שיהיו איתכם וידריכו מה לעשות.

 

2. אם האדם אינו נושם או נושם באופן לא רגיל והוא מחוסר הכרה, התחילו לבצע עיסויי לב בקצב של כ-100 לדקה. זהו גם הקצב של השיר "סטיינג אלייב" של הביג'יז.

 

3. בקשו ממי שלידכם להביא את הדפיברילטור, המצוי לרוב או במרפאה, או אצל קצין הביטחון.

 

נותן הוראות מדויקות בעברית. מכשיר דפיברילטור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נותן הוראות מדויקות בעברית. מכשיר דפיברילטור(צילום: shutterstock)
 

4. פתחו את המכסה והקשיבו להוראות המועברות בעברית דרך רמקול המכשיר. אתם תתבקשו להדביק את שתי המדבקות על המטופל.

 

5. המכשיר יאבחן את הפרעת הקצב, ובמידת הצורך יתן שוק חשמלי. לאחר מתן השוק תתבקשו להמשיך בעיסויי הלב.

 

6. לעיתים המכשיר יבקש להעביר מכת חשמל נוספת כל 2 דקות, במקרה כזה תתבקשו לעצור את העיסוי, עד שהמכשיר יורה לכם לשוב ולבצע עיסויי לב.

 

7. פעולות אלה יש להמשיך ברציפות, עד להגעת צוות מד"א. אין להפסיק את עיסויי הלב על דעת עצמכם.

 

צפו: כך מבצעים החייאה באמצעות דפיברילטור אוטומטי

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים