שתף קטע נבחר

איפה כדאי לשים את הכסף? ההמלצות לתשע"ט

סייבר, תשתיות, בנקים, נשק, דשנים ואפילו קרטונים - מי תהיינה החברות המובילות שמניותיהן צפויות להניב תשואה יפה בתשע"ט? לקראת השנה החדשה, ארבעה גופים פיננסיים מובילים פורשים את המלצותיהם להשקעות בארץ ובחו"ל

מה עשה הכסף שלכם בתשע"ח? שוק ההון הישראלי סיים שנה עם תשואות מעורבות, אם כי מרבית המדדים רשמו עליה נאה.

 

בסיכומה של השנה האחרונה, מדד ת"א 35 עלה בכ- 18%, מדד ת"א 125 עלה בכ-17% ומדד ת"א 90 עלה ב -8%. ואמנם, מבין המדדים המובילים מי שבלט לטובה דווקא מחוץ לישראל, הוא מדד הנאסדק שזינק בכמעט 30%.

 

מניות חברות הטכנולוגיה האמריקניות סיפקו גם את הדרמות הגדולות בשנה האחרונה – מי לטובה ומי לרעה. הבולטת שבהם היא פייסבוק שבמהלך השנה האחרונה ירדה ב-2%, כאשר מאמצע חודש יולי שברה חזק מטה ואיבדה כ-20% משוויה.

 

מנגד, אפל, שעברה את שווי הטריליון דולר, עם עליה של יותר מ-40% מתחילת השנה ואמזון שעלתה ביותר מ-100% ואף עברה גם היא את קו הטריליון, אך נסוגה מעט.

 

אז מה צפוי שיקרה בשנה הקרובה? אף אחד באמת לא יודע, אבל ריכזנו עבורכם כמה המלצות מ-4 גופים פיננסיים מובילים – מדגם של חברות, בארץ ובחו"ל, עם פוטנציאל להניב תשואה נאה, ולתת רעיונות היכן כדאי לשים את הכסף בשנה הקרובה.

 

הראל פיננסים: הכיוון - מניות הערך וארה"ב

בנקים בארה"ב - אחד מתתי הסקטורים שנהנים מהשיפור בכלכלת ארה"ב הוא הבנקים. המניות של הבנקים הם אחד הסקטורים הבודדים שאמורים להרוויח מעליית הריבית, במיוחד אם היא לא מתומחרת במלואה בשווקים.

 

השיפור הכלכלי בארה"ב יחד עם ההבראה שעברו הבנקים מאז המשבר לפני עשור, הפכו אותם לחזקים, עם מאזנים טובים ודיבידנדים נאים ומנגד הפרשות נמוכות יחסית לחובות בעייתיים.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

מניות ערך במקום מניות צמיחה בעולם - המשברים האחרונים בשווקים כמו טורקיה שהמטבע שלה קרס באוגוסט ביותר מ-30% או ארגנטינה שנאלצה להעלות את הריבית ל-60% כדי למנוע קריסה של המטבע – הובילו באחרונה ליציאה של משקיעים מהמשקים המתעוררים. על רקע זה, אנו רואים באחרונה יותר כספים חוזרים לשווקים המפותחים "המסורתיים" ובראשם ארה"ב.

 

העלייה בתנודתיות עשויה לפעול לטובתן של מניות הערך על חשבון מניות הצמיחה, במיוחד לאור הפערים שנפתחו בשנים האחרונות בין שני סוגי המניות. לרוב הן נהנות מרווחיות נאה והן מחלקות דיבידנדים באופן מסודר והמשקיע בהן יודע היטב למה לצפות. הכוונה למניות כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון, חברת האנרגיה אקסון מוביל ואפילו חברה כמו קוקה קולה, שרק לאחרונה הודיעה על רכישת רשת בתי קפה בריטית כחלק מאסטרטגיית גיוון מקורות הצמיחה.

 

המלצה הכללית של הראל פיננסים לתשע"ט: בארה"ב הריבית כבר החלה לעלות והיא צפויה להמשיך לטפס ואילו בישראל ראינו רק לפני שבוע את בנק ישראל מתחיל להכין את הקרקע להעלאת ריבית, כשדיבר על הסיכונים להתפרצות אינפלציה. לאור זאת, אחד השיקולים המרכזיים הוא הסיכון הטמון בהשקעה באג"ח לטווח פדיון ארוך (שעשוי להיות תנודתי או להסב הפסדים) וכן מאג"ח מדינה, שנסחר כיום בתשואות לפדיון נמוכות.

 

בניגוד לעבר, למי שמנהל כיום תיק השקעות לא מומלץ לשמור על רכיב אג"ח מדינה גבוה, אלא להעדיף חשיפה גבוהה יותר לאג"ח קונצרני מדורג גבוה במח"מ של עד שנתיים. הכוונה לאג"חים כמו אלה של בנקים, לדוגמה, שעשויים לשמש תחליף אטרקטיבי יותר לאג"ח מדינה מבחינת תשואה עדיפה קדימה ובסטיית תקן נמוכה מאג"ח ממשלתי.

 

לנוכח עליית הריבית הדולרית, מומלץ להקצות בתיק גם רכיב לאג"ח חו"ל, שיתמקד בקרנות כספיות דולריות, הנהנות מיתרונות מיסוי, נזילות גבוהה ועלויות נמוכות. עליית הריבית בארה"ב לרמה של 2% מאפשרת בקרנות כאלה להגיע לתשואות גלומות ברמה הגבוהה ביותר בעשור האחרון.

 

בהתאם לרמת הסיכון של הלקוח, מומלץ לשמור בכל תיק על רכיב מניות הממוקד בישראל, שוק שמפגין ביצועים טובים השנה – גם בהשוואה בינלאומית ונהנה מרמת מחירים נוחה ביחס לשאר שוקי המניות בעולם.

 

הבנק הבינלאומי: ייצור ביטחוני, הלבשה והחזקות נדל"ן

אלביט מערכות - מהחברות המובילות בעולם בסקטור הביטחון. אלביט מתמקדת בטכנולוגיות מתקדמות שמאפשרות השבחת נשק, מערכות תקשורת ומערכות הגנה מתוחכמות, כולל סייבר.

 

לחברה שווי שוק של כ- 20 מיליארד שקל, קצב רווחים שנתי של כמיליארד שקל וצבר הזמנות רחב היקף המאפיין את הביקוש הרב להם זוכים מוצרי החברה.

 

פיתוחים חדשים במלטי''ם ()

אלביט צמחה בזכות רכישת חברות ישראליות כמו אלישרא, אל-אופ ותדיראן קשר וביצוע סינרגיות מוצלחות. לאחרונה אושר מיזוג עם תע"ש, שייצר גוף שיספק 30% מהרכש של משרד הביטחון וכ- 40% מהרכש היבשתי של צה"ל. כמו כן, לאחרונה חדרה החברה לתחום התעופה האזרחית בתנאי ראות קשים, כשרכשה את חברת יוניברסל אוויוניקס האמריקנית.

 

אלוני חץ - חברת החזקות המתמקדת בנדל"ן מניב במדינות מערביות. לחברה החזקות בנכסי נדל"ן מניב בארה"ב, שוויץ ובריטניה ובישראל החברה שולטת באמות, המחזיקה בנדל"ן מסחרי ולוגיסטי מניב הכולל משרדים וקניונים ברחבי הארץ. כמו כן, אלוני חץ שולטת בחברת אנרג'יקס, העוסקת בפיתוח והפקה של אנרגיות מתחדשות (שמש, רוח וכו') בארץ ובפולין ומהווה מנוע צמיחה עבור החברה.  

 

דלתא גליל - חברה גלובאלית העוסקת בעיצוב, פיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של מוצרי הלבשה ממותגים ולא ממותגים. הפורטפוליו של דלתא מקנה לחברה מגוון רחב של מוצרים ושותפויות אסטרטגיות עם לקוחות בינ"ל ורשתות קמעונאיות מובילות.

 

להערכתנו, החברה צפויה להציג במהלך 2019 שיפור בתוצאותיה, בין היתר, הודות לתהליכי התייעלות בפעילות הנרכשת של חטיבת DGPB, צמצום ההפסדים של ההשקעה במפעל הענק בוויטנאם ורכישת חברת אמיננס הצרפתית הצפויה לסייע לה להרחיב את פעילותה באירופה.

 

(המלצות האנליסטים - מיקי אלקובי, מאיה אלטרס לוי ושמוליק אפטר).

 

ההמלצה הכללית של הבנק הבינלאומי לתשע"ט (מאת רו"ח דן אליס, מנהל מחקר הבנק הבינלאומי): הראלי המנייתי האדיר שמאפיין את השווקים מאז שנת 2009 לא נעצר עדיין ובכל הקשור לשוק המניות האמריקאי, עד כה מסתמן כי 2018 תהיה עבורו שנת שיא נוספת למרות פתיחת שנה חלשה.

 

למרות גורמים העשויים לקלקל את החגיגה, כגון, סכסוכי הסחר בין ארה"ב לבין שותפות הסחר העיקריות שלה (סין, אירופה וקנדה), בחירות אמצע הקדנציה בארה"ב ועוד, להערכתנו, בכל הקשור להשקעה מנייתית, לשוק האמריקאי צריכה להיות נציגות בולטת בכל תיק השקעות ממוצע ולצידו, לצורך פיזור, גם כלכלות מובילות באירופה וכן, השוק היפני וההודי.

 

לגבי שוק המניות המקומי, אחרי מספר שנים חלשות יחסית, בחודשים האחרונים נרשמה התעוררות והאופטימיות שלנו גברה כשברקע נתונים כלכליים חזקים והעלאת הדירוג של ישראל. לסיכום החלק המנייתי, בתיק הממוצע אנו ממליצים על חשיפה של כרבע מהתיק למניות, מזה שליש למניות הנסחרות בבורסה בת"א.

 

בנוגע לאפיק החוב, כמו בארה"ב, גם אצלנו האינפלציה אט אט מתעוררת ואנו צופים שהדבר יוביל בקרוב להעלאה איטית של הריבית גם על ידי בנק ישראל.

 

לאור התפתחויות אלו, אנו ממליצים לשמור על מח"מ קצר עד בינוני באפיק זה ומשקל שווה בין אג"ח שקליות וצמודות מדד. בנוסף, על התיק הממוצע להכיל חשיפה של 10% עד 30% למט"ח, בין היתר, באמצעות חוב אמריקאי קצר שמעניק כיום תשואות נאות לאור הריבית הגבוהה יחסית השוררת בארה"ב.

 

אי.בי.אי בית השקעות: ביטוח, סייבר ותשתיות

הפניקס - חברת הביטוח הפניקס מציגה ביצועים מרשימים מול כלל חברות הביטוח בסקטור בשנים האחרונות. אמנם קיימת חוסר ודאות לגבי מכירת מניות החברה על ידי קבוצת דלק הנובעת מכורח חוק הריכוזיות, אך סביר כי כאשר תתבהר התמונה, היא תיסחר מעל הונה העצמי.

 

סקטור הסייבר: ענף הסייבר מהווה את אחד הענפים המתפתחים ביותר בתעשיית הטכנולוגיה הגלובלית. על פי מחקרים שפורסמו, סך המכירות המצרפיות של כלל חברות האבטחה בעולם חצה את רף 80 מיליארד דולר בשנה וצפוי להמשיך ולצמוח בצורה מרשימה.

 

אנו ממליצים על חשיפה לסקטור זה באמצעות רכישת קרן סל בתחום הסייבר (סימבול HACK) הקרן עוקבת אחר מדד ISE Cyber Security Index, שכולל חברות הפועלות בפיתוח חומרה, תוכנה ושירותים.

האקר אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
 

אלקטרה - אלקטרה בע"מ עוסקת בעצמה ובאמצעות חברות הבנות שלה בתחום קבלנות בנייה ותשתיות בישראל, קבלנות בניה ותשתיות בחו"ל, שירות ואחזקה, ייזום נדל"ן וזכיינות.

 

החברה מציגה מספר שנים צמיחה דו ספרתית בהכנסותיה וזאת הודות לצמיחת השוק, רכישת פעילויות וכניסה לפעילויות חדשות בעלות סינרגיה לפעילות הקבוצה, וזכיה במכרזים גדולים.

 

תחום התשתיות בישראל צפוי לצמוח בשנים הקרובות כאשר בכוונת הממשלה להוציא פרויקטים בתחום התשתיות ל-5 השנים הקרובות בעלות של מעל ל-100 מיליארד שקל.

 

(המלצות - מרתה נדלר, מנהלת השקעות ראשית, רו"ח אורי גלאור, אנליסט מניות, וצחי קלמין, מנהל השקעות בכיר, אי.בי.אי. – אמבן).

 

ההמלצה הכללית של אי. בי. אי. לתשע"ט: הצמיחה בכלכלה הגלובלית אמנם התמתנה לאחרונה אך היא עדיין מאופיינת בקצבים גבוהים יחסית, בהובלת ארה"ב. כלכלת ארה"ב נהנית משוק עבודה חזק ומגידול בהוצאה הממשלתית אך מנגד הריבית עולה מגמה שצפויה להימשך בשנה הקרובה.

 

התמונה מחוץ לארה"ב יותר מאתגרת על רקע החשש מהשלכות מלחמת הסחר שמוביל ממשל טראמפ והן על רקע העלאת הריבית והתחזקות הדולר שפוגעים בחלקים השברירים של המשקים המתעוררים.

 

תרחיש של עלייה בריבית בישראל נשען על עלייה באינפלציה ותומך בהתמקדות באיגרות חוב צמודות לטווחים קצרים-בינוניים ובחברות שאינן ממונפות מאוד. תרחיש של עלייה בריבית צפוי להחריף את המגמות שניצפו בשוק הנדל"ן למגורים בשנה האחרונה בדמות ירידה בפעילות ובמחירים.

 

כמובן שבבניית תיק השקעות, אופק ההשקעה צריך להיות ארוך יחסית עם פיזור גבוה, תמהיל שמעלה בצורה ניכרת את פוטנציאל התשואה החיובי של התיק.

 

בית ההשקעות הלמן אלדובי: דשנים, קרטון ובנקים

Nutrien Ltd (NTR - ענקית הדשנים שנוצרה לאחר השלמת המיזוג בין פוטאש קורפ ואגריום בינואר 2018, הפכה לחברת האשלג הגדולה ביותר בעולם וספקית התשומות לחקלאים הגדולה ביותר בצפון אמריקה עם רשת של כ-1,500 סניפים קמעונאיים לחקלאים הפזורים בצפון אמריקה, דרום אמריקה ואוסטרליה.

 

אנו מזהים מגמת ביקושים חיובית בשוק האשלג לצד כניסה איטית של היצע חדש אשר יוצר לחץ חיובי על מחירי האשלג. בנוסף, לחברה הזדמנויות צמיחה משמעותיות בטווח הבינוני - ארוך בפעילות הקמעונאית בצפון אמריקה.

 

פלסטו קרגל – החברה פועלת בשני מגזרי פעילות: ייצור, עיבוד ושיווק קרטון גלי ואריזות גמישות. בימים אלו, החברה משלימה מעבר למפעל חדש לקרטון גלי שהקימה בלהבים.

לאחר מספר שנים של השקעה, החברה צפויה ליהנות מיתרון תחרותי בעלויות הייצור ומיעילות תפעולית גבוהה אשר יאפשרו לחברה להתחרות בצורה טובה ויבואו לידי ביטוי בשורה התחתונה בטווח הבינוני - ארוך.

אילוסטרציה (צילום: shutterstck) (צילום: shutterstck)
אילוסטרציה(צילום: shutterstck)
 

בנק לאומי - להערכתנו חשיפה לבנק לאומי במחיר הנוכחי הינה אטרקטיבית. הבנק מייצר וצפוי להמשיך לייצר תוצאות חזקות וכאשר נושא החקירה בארה"ב מאחוריו נראה שהסיכוי עולה על הסיכון.

 

(המלצת האנליסט מיכאל וטין)

 

ההמלצה הכללית של הלמן-אלדובי לתשע"ט: סביבת ההשקעות של 2018 לתוך 2019, השנה הקרובה, תהיה בסימן ריביות עולות. מאז 2019 שווקי ההון התרגלו לרוח גבית מהבנקים המרכזיים בדמות ריבית אפס והזרמות הון לשווקים.

 

בארה"ב אנחנו צפויים להגיע לריבית של לפחות 2% עד סוף השנה, כשהצפי לשנה הבאה עומד על בין העלאה אחת ל- 3 העלאות. בישראל, להערכתנו, בתחילת 2019 יתחיל הבנק המרכזי בהעלאת ריבית ראשונה.

 

סביבת ריבית עולה היא סביבה מאתגרת למנהלי ההשקעות ודורשת התאמה של התיק. בין החברות שייהנו מסביבת הריבית העולה נמצאים הבנקים הישראלים שבשנים האחרונות סבלו מסביבת הריבית הנמוכה בשל מרווחי אשראי נמוכים. ככל שהריבית הבסיסית תעלה יוכלו הבנקים לקחת מרווחים גבוהים יותר.

 

לסיכום, השנה הקרובה, אחרי כמה שנים טובות, נחזור להתמודד עם סביבת ריבית עולה ובלי רוח גבית של הבנקים המרכזיים, מה שמצריך יותר שיקול דעת, אחריות וניסיון.

 

*אין לראות בכתוב הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים לכל אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים