שתף קטע נבחר

המעדניות שכדאי להכיר ברחבי הארץ

מתכננים להזמין אורחים או סתם להתפנק עם דליקטסים לא שיגרתיים? אלה המעדניות שאתם צריכים להכיר

פעם מעדנייה הייתה דבר פשוט: חנות שבה אפשר היה למצוא דליקטסים לא שיגרתיים שלא יכולנו למצוא במכולת. היום מעדנייה היא כבר לא פחות מל"מרכז גסטרונומי" או אפילו "ספריית אוכל", עם מדפים מלאים במוצרים שפעם אפשר היה להשיג רק בחו"ל. 

 

יש מעדניות שמציעות רק מוצרים משלימים למזווה שלכם, ויש מעדניות עם תפריט בית קפה, ואפילו מעדניה שהיא גם קצת בר יין. אז איפה הכי כדאי למלא את המזווה ואיפה הכי כדאי לעשות שופינג לסופ"ש?

   (צילום: נועה ברות)
(צילום: נועה ברות)

 

   (  )

חוות צוק

המעדנייה של "חוות צוק" ברמת אביב החדשה, עברה לפני מספר חודשים שיפוץ מאסיבי שכלל גם התרחבות של החלל עצמו וגם הוספת חלק נוסף עם כל טוב. כיום פועלים שם איטליז ומעדנייה זה לצד זה. חלק מהמוצרים שנמכרים במעדנייה מגיעים היישר מ"חוות צוק" בעמק האלה, בה מגדלים טלאים, מייצרים גבינות, מלקטים ירקות ועוד.

   (צילום: נתנאל ישראל)
(צילום: נתנאל ישראל)

מלבד מוצרי החווה, יש במעדנייה מגוון מוצרי איכות הכוללים גבינות, נקניקים, פסטות, רטבים, ויינות הנמכרים במחירי מדף. אפשר לרכוש כאן גם אנטרקוט לרוסטביף (178 שקלים לקילוגרם), דבש של חוות צוק (32 שקלים ל-1/2 ליטר), שמן זית המיוצר בחווה (54 שקלים) וגבינת עיזים שמיוצרת אף היא בחווה (95 שקלים לקילוגרם).

 

כדאי לעקוב אחר הפרסומים מעת עת על אירועי "קרקס על גחלים" המתקיימים ביקבים ובמקומות שונים ברחבי הארץ.

   (צילום: יעל אילן)
(צילום: יעל אילן)

משה פרלוק 5 רמת אביב החדשה, תל אביב, 077-5155905, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

אגתה

מעדניית "אגתה" היא לונה פארק לפודיז: יש בה 400 סוגי גבינות (13.8-4.9 שקלים ל-100 גרם), פסטות, שמנים, מעדנים איכותיים - שלא מעט מהם מיובאים באופן בלעדי על ידי בעלי המקום מרחבי אירופה - ולמעלה מ-20 חמאות בוטיק המיוצרות בצרפת ובאיטליה, פסטות טריות מוורונה ממולאות בכל טוב (32 שקלים לחצי קילו) וחמוצים, ממרחים ומוצרי כמהין.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

בנוסף יש שם דגי חרב, סלמון, טונה וצלופחים, כולם מעושנים ונחתכים במקום, וגם קרם פרש מנורמנדי, ריבות ומרקחות של יצרנים מספרד ומצרפת. לאחרונה, נוספו לחנות מוצרים מיוון ומאיטליה, ביניהם קוויאר, שמני זית שמגיעים באריזות יוקרתיות, פסטה Strangozzi עם כמהין, עוגיות איטלקיות בעבודת יד, גבינות ממקומות מעניינים בעולם ועוד.

 

ראול ולנברג 24 מגדלי זיו, 03-5757901, ראשון-חמישי 21:30-10:00, שישי 16:00-9:00, שבת 16:00-10:00, לא כשר

 

סוליקה

מעדניית שף כשרה שנמצאת בבעלות השף אבי ביטון, וממוקמת בשכונת הגוש הגדול בצפון תל אביב. המעדנייה קרויה על שם סבתו של ביטון, ויש בה מבחר מוצרים שווים ביניהם יינות, גבינות בוטיק ואוכל מוכן שאפשר לקנות הביתה במשקל.

שף אבי ביטון (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף אבי ביטון(צילום: יח"צ)

יש שם גם אזור שלם גדוש בסלטים שביטון מכין ביניהם כבד קצוץ, סלט סלק, מטבוחה וסלט ביצים. 

 

איינשטיין 7 תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר

 

דליקטסן

מעדנייה-מסעדה ששייכת למסעדנים רותי ומתי ברודו (בעלי קבוצת R2M), שפועלת ברחוב יהודה הלוי בתל אביב משנת 2012 וקבעה סטנדרטים חדשים בארץ בכל מה שקשור למושג "מעדנייה". מעבר לעובדה שמדובר במקום יפהפה עם ויטרינות עמוסות בכל טוב, אפשר גם לשבת שם ולאכול ארוחה ויש גם אתר אינטרנט להזמנות און ליין, אותן תקבלו במשלוח עד הבית.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

במעדנייה, מציעים תפריט יומי של אוכל המורכב מחומרי הגלם שנמכרים במקום, לצד מבחר מאפים, ביניהם מוצרים מה"בייקרי", השייך גם הוא לקבוצה. עוד תמצאו שם מוצרי מזווה, גבינות מכל העולם, נקניקים, נקניקיות, יינות וגם פרחים לשבת.

 

טווח המחירים, כמו גם מבחר המוצרים שאפשר לרכוש במקום, הוא כמעט אינסופי. כך, למשל, על הגבינות תשלמו בין 48-12 שקלים ועל הנקניקים  בין 51-13 שקלים.

 

יהודה הלוי 81-79 תל אביב, 03-9681010, ראשון-חמישי 20:00-7:30, שישי 17:00-7:30, שבת 17:00-8:00, לא כשר

  

יום טוב

מעדנייה שנפתחה בשנת 1947 בשוק לוינסקי, וזוכה עד היום ללא מעט פופלריות למרות החלל הקטן שלה ותחושת הצפיפות שלעיתים קשה עד בלתי אפשר להתעלם ממנה.

 (צילום: אלירן אביטל) (צילום: אלירן אביטל)
(צילום: אלירן אביטל)

מלבד הסנדוויצ'ים המפורסמים ששמם יצא למרחקים (36 שקלים) אפשר למצוא שם גם לימון כבוש, ארטישוק בעשבי פרובנס ועגבניות מיובשות, פסטו מזיתי קלמטה, דגים כבושים, נקניקים, חמוצים ורטבים, סלטים, ולמעשה - כל דבר שיכול לעלות על דעתכם, וגם כאלה שאתם בכלל לא מדמיינים.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לוינסקי 30 תל אביב, 054-6822020, ראשון-חמישי 18:00-8:30, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

פיקורינו

המעדנייה הבאה אמנם ממוקמת בחלל פצפון ששוכן במרכז מסחרי אפרורי ומנומנם, אבל אל תתנו לגודל של המקום או לסביבה שלו להטעות אתכם, שכן ההיצע כאן עצום ואיכותי במיוחד.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

על מדפי המעדנייה תמצאו בקבוקי יין מהארץ והמעולם (כולל יינות פורט בייבוא אישי), גבינות ומוצרים משלימים של יצרני בוטיק כמו נקניקים, סאקה יפני, ממרחי כמהין ופירות ים קפואים. ואם המקום מעורר בכם תחושת רעב בלתי נשלטת, אתם מוזמנים לזלול את אחד מהכריכים שמכינים במקום ומוגשים בבגט תוצרת מאפיית "לה מולאן" ביפו (35-30 שקלים).

 

הנרייטה סולד 23 תל אביב, 03-5283312, ראשון-חמישי 19:00-10:00, שישי 15:00-9:00, לא כשר

 

ליגורי

מעדנייה שמשלבת גם בר יין אינטימי, וקרויה על שם מחוז במערב איטליה. איגור דודלזון, הבעלים ומי שהקים את המקום (בגרסת "גבינות באשר"), מרכיב את מבחר המוצרים שנמכרים בחנות בעצמו ומציע שם, בין היתר, מגוון מרשים של גבינות כחולות ומיושנות מכל קצוות אירופה.

 

לרעבים, מציעים במקום תפריט אוכל שכולל כריכים (46 שקלים), פלטות גבינות, נקניקים ודגים מעושנים (147-35 שקלים); "מנות של סבתא" כמו גפילטע פיש וכבד קצוץ; סלט; ארוחת בוקר (69 שקלים) ומשקאות אלכוהוליים כולל יינות בכוס, שבין השעות 14:00-8:00 תשלמו עליהן 15 שקלים.

 

דיזינגוף 201 תל אביב, 03-5225077‏, ראשון 20:00-8:00, שני-חמישי 23:00-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר

 

מרקטו

מעדנייה משפחתית ובוטיקית עם שלושה סניפים הפזורים ברחבי העיר, שאפשר לקנות בה הכול - מבשרים ועד מוצרי מעדנייה, ביניהם גבינות בוטיק, לחמים טריים, יינות ובירות.

 

בנוסף לשלושת הסניפים, יש למעדנייה חנות מקוונת שמציעה את כל המוצרים שנמכרים בחנויות עצמן בשליחות עד הבי. בין היתר, תמצאו שם מגוון סלטים, מאפים, קרקרים מיוחדים מעשה יד, נקניקים ועוד.

 

בזל 30 תל אביב, 03-5447844, ראשון-חמישי 20:15-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

אהרון בקר 8 תל אביב, 03-5447844, ראשון-חמישי 19:30-8:00, שישי 15:15-8:00, לא כשר

קינג ג’ורג’ 77 תל אביב, 03-5447844, ראשון-חמישי 19:30-9:00, לא כשר

 

חיים רפאל

מעדנייה שהתחילה את דרכה ב-1958 כמעדנייה בלקנית, ומאז ועד היום הפכה למוסד. בכניסה למקום ניצב דלפק זיתים ענק, ולצידו קיר עצום של יינות ומשקאות אלכוהוליים, חלקם מוכרים יותר וחלקם - פחות. בנוסף, תוכלו למצוא שם גבינות ודגים מעושנים, וכן מבחר עצום של דליקטסים ופרודוקטים, סלטים וממרחים מטורקיה וממדינות הבלקן.

 

לקראת סוף השבוע, אפשר לקנות שם אוכל בלקני מוכן הביתה כמו קציצות כרישה או תרד, מאפי גבינה, גפילטע פיש ולימונים כבושים, ממרח עגבניות מיובשות ועוד. מוצרי הדגל במקום הם פלמידה מעושנת (15 שקלים ל-100 גרם), לימונים כבושים (17 שקל) ועלי גפן ממולאים (20 שקלים לקופסה).

 

לוינסקי 36 תל אביב, 6826147־03, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

ביאטריס

לצד עשרות המעדניות שפועלות בתל אביב ומציעות דליקטסים ממדינות כמו איטליה, צרפת ויוון, פועלת מעדנייה הולנדית אחת שבה, מלבד הגבינות ההולנדיות המפורסמות (30-12 שקלים ל-100 גרם), מציעים גם שפע של ממרחים (30 שקלים עבור שלושה ממרחים), דגים מלוחים ודליקטסים נוספים מארץ הפרחים והתעלות. בין היתר, תוכלו לרכוש שם עוגות ומוצרי אפייה, ליקרים, צנימים הולנדיים ומבחר מוצרים אינדונזיים שנחשבים לפופולריים במיוחד בהולנד.

 

רש"י 19 (פינת המלך ג'ורג' 22) תל אביב, 03-5256415‏, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

סרדיניה דליקטסים

המעדנייה הבאה מתמחה במיני דגים מלוחים, אבל אפשר למצוא בה גם שפע של מוצרי מעדנייה נוספים. היא שייכת לחנה רובין - מסעדנית בעלת 35 שנות ניסיון בעולם המסעדנות הישראלי -שמכינה במקום סרדינים מעושנים נהדרים שלא כדאי לפספס.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לצד שימורי הדגים, יש שם גם מוצרים נלווים כמו צזיקי ועלי גפן תוצרת בית, בלסמי מיושן, פסטות וארטישוק אה לה רומנה. ולמי שנתקף רעב תוך כדי שיטוט בלונה פארק הקולינרי הזה, מציעים שם גם כריכונים טעימים עם שלל ממרחים ודגים. אם התמזל מזלכם והגעתם לשם בזמן הנכון, תוכלו ליהנות מדילים שונים שכוללים שני טאפאס של מקרלים, מטיאס, סרדינים או אנשובי לצד כוס יין ב-25 שקלים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

שרונה מרקט קלמן מגן 3 תל אביב, 03-6242424, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 17:00-8:00, שבת 22:00-9:00, לא כשר

 

גרציאני

שילוב של בית קפה ומעדנייה, שבהם מלבד הדליקטסים המיובאים מאיטליה, מוצעים גם 15 סוגי כריכים מוכנים ועוד כמה כריכים אותם יכינו עבורכם לפי מה שתבקשו (המלצה שלנו: לכו על כריך במילוי תרד, כמהין וארטישוק או על כריך הקורנביף). מחיר הכריכים הקטנים הוא 16 שקלים, ועל הגדולים תשלמו בין 34-26 שקלים (עבור כריך וקפה תשלמו שם 26 שקלים).

 (צילום: ויז׳ואל דיגיטל)
(צילום: ויז׳ואל דיגיטל)

בין מבחר המוצרים שאפשר לרכוש במקום ישנם מגוון רחב של חמוצים בהכנה ביתית, עלי גפן וממרחים של משק עפאים, אנשובי אורטיז, פסטה יבשה, שמן זית, יינות ועוד.

 

המלך ג'ורג' 105 תל אביב, 03-6006676‏, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 16:00-7:00, לא כשר

יהודה מכבי 123 תל אביב, 03-6006676‏, ראשון-חמישי 20:00-7:00, שישי 17:30-7:00, לא כשר

 

   (  )

Avramento

מעדנייה משפחתית בבת ים שנמצאת בבעלותו של  שי טרמין, שלסבו הייתה בשנות ה-70 מעדנייה מפורסמת בשדרות ירושלים ביפו. המקום הזה הוא, למעשה, המשך ישיר של העסק המשפחתי לייבוא זיתים ארצה מיוון ומטורקיה, ובמעדנייה עצמה אפשר לקנות מגוון גדול של זיתים ודליקטסים, גבינות, חלוות, ממרחים מטורקיה, דגים מלוחים ומעושנים ואפילו טרפאש כמהין ממרוקו, בורקס מלוינסקי, סלט מטיאס נהדר ועוגות של "חלום יעקב" (2 עוגות ב-80 שקלים).

 (צילום: רינת טרמין ) (צילום: רינת טרמין )
(צילום: רינת טרמין )

בנוסף, מגישים שם כריכים במילוי גבינות ודגים, לצד פלטות של גבינות וזיתים (מחיר כל הסנדוויצ'ים הוא 25 שקלים).

 (צילום: רינת טרמין) (צילום: רינת טרמין)
(צילום: רינת טרמין)
 

הסוללים 7 בת ים, 03-5550232, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר

 

יעקב גבינות

מעדניית גבינות שפועלת מעל עשור ברחוב הרצל ברמת גן, ושייכת ליעקב דניאל שמוכר במקום גבינות פטה וצפתית, בולגרית וג'יבן ואפילו גבינת סולוגוני גרוזינית. אם מזמינים מראש, אפשר לקבל שם גם קאימק טרי מחלב בקר (מחיר הגבינות נע בין 22-8 שקלים ל-100 גרם).

 

מלבד גבינות, תמצאו אצל יעקב גם מגוון סלטים ביתיים שמוכנים במקום כמו סלט דגים וציזיקי, לצד יינות וחמוצים. השירות כאן אישי ואדיב, כזה שאפשר לפגוש כמעט רק במעדניות משפחתיות.

 

הרצל 86 רמת גן, 03-6726422, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 16:00-9:00, כשר

 

מיי דלי

מעדנייה משפחתית וותיקה ששוכנת גם היא ברחוב הרצל ברמת גן, ומנוהלת על ידי הדור השלישי של מקימי המקום. בין היתר, מציעים שם מגוון גבינות (33-7 שקלים) שכולל גבינת פרובלונה מיושנת מאיטליה, דגים ונקניקים, חמאות מיוחדות וגם אבן יוגורט ודליקסטים כמו כמהין וקוויאר. בסופי השבוע מציעים שם גם אוכל מוכן לקחת הביתה הכולל פשטידות, קישים ולזניה.

 

הרצל 84 רמת גן, 03-5523744‏, ראשון-חמישי 20:00-6:00, שישי 16:00-6:00, לא כשר

 

המעדנייה של לייבלה

מעדנייה שפועלת במרכז בני ברק מאז 1986, ולמרות החלל הלא גדול שלה כמעט אין מי שלא מכיר אותה בעיר. בימי חמישי בערב מציבים בכניסה מעמד עם קיגל ענק ממנו נפרסות חתיכות מדודות לפי משקל, ובהמשך יש מקרר ענק עם ארבע קומות מלאות בקופסאות עם סלטים ביתיים שמכינים במקום (17-10 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בתוך מקרר המעדנייה, שממוקם בקצה הפנימי של החנות הצרה, תמצאו גם שפע של דגים מלוחים מעולים, אותם מומלץ להניח על חלה טרייה ולתענג על כל ביס (15-6 שקלים ל-100 גרם).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

רבי עקיבא 58 בני ברק, 03-5794439 שני-שלישי 13:00-8:00, רביעי-חמישי 22:00-8:00, שישי 15:00-7:00, כשר

 

   (  )

מעדנייה

מעדנייה מבית "קולומפוס" שמשמשת גם כחנות איטליז המציעה מגוון רחב של בשרים טריים ומוצרי בשר המיוצרים במקום, ביניהם המבורגרים, נקניקיות וקבבים. לצד הבשר, נמכרים שם גם גבינות ונקניקים המיובאים מרחבי העולם ולצידם רטבים, פירות ים, יינות בוטיק ועוד.

 

ואם זה כל זה לא מספיק, מציעים במקום גם פלטת גבינות ונקניקים (בנפרד), שאפשר לאכול במקום לצד לחם טרי ובליווי אחד מבקבוקי היין שנמכרים בחנות (48 שקלים לפלטה).

 

קיבוץ דפנה, 04-6211686, ראשון-חמישי 19:00-11:00 שישי 16:00-9:00, שבת 16:00-10:00, לא כשר

 

מלכה כהן

מעדנייה שצמודה למסעדת השף "רוטנברג" בקיבוץ גשר, ובה השף יזהר סהר ובת זוגו הילה רונן סהר מכינים כבושים מיוחדים, רטבים, מעדנים ומגוון מאפים המשמרים את המורשת הקולינרית של קיבוצי אזור עמק המעיינות.

ארוחות בוקר במסעדות (צילום: אפיק גבאי)
ארוחות בוקר במסעדות(צילום: אפיק גבאי)

תוכלו לרכוש כאן עוגת בסבוסה, אטאיף, עוגת "מינקה", שנאפית על פי מתכון ותיק מקיבוץ אפיקים, קרואסון זעתר וגבינת עיזים וגם לחם טחינה ללא גלוטן, לחמניות חמאה ולחם סודה. בנוסף, מציעים כאן מיני מטעמים מהתוצרת מאזורית של המגדלים והייצרנים המקומיים, ביניהם לחמי מחמצת (25 שקלים), חלת מרציפן (30 שקלים) ובייגלה (10 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

בימי שישי יש במקום גם בראנץ' שמחירו 100 שקלים לזוג והוא כולל סלט או שניים, ירקות קלויים, מאפים מתוקים ומלוחים, מתבלים ומותססים תוצרת בית, גבינות ממחלבת "ברקנית" עם ריבה ביתית ויערת דבש, ביצים לבחירה וקפה.

 

חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237, חמישי 20:00-12:00, שישי 15:00-10:00, לא כשר

 

טוטסי מטבח מעדנייה

במעדנייה של אביטל שדות ביישוב הקהילתי יודפת, אפשר למצוא לא מעט גודיס אותם שדות מכינה בעצמה (לימון כבוש, רוטב פסטו ועוד), כריכים יצירתיים במיוחד כמו כריך ברזאולה (28 שקלים לקטן ו-38 שקלים לגדול) שנארזים בתוך ג'בטות של מאפיית "לחם ועוגה" ועוד.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף, היא מציעה שם מאפים וקינוחים מעשה ידיה וגם רטבים, חמוצים וריבות של יצרנים בוטיקיים מהאזור. יש במקום גם מקרר גבינות ונקניקים, ושלל תוצרת של יצרני האזור, ביניהם קליסונים ומרמלדות של הילה הוכמן, ופירות מיובשים של משק בן דור מיסוד המעלה.

 

מרכז בואכה יודפת (צמוד ליער הקופים), 052-3388724‏, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:00-9:00, שבת 17:00-10:00, לא כשר

 

לחם גל

מאפיית בוטיק שבה אופים לחמי מחמצת, מאפי בוקר, בורקס אלוהי ופוקצ'ות עם תוספות. יש במקום גם ויטרינה מרשימה מלאה בדליקטסים מכל העולם, ולפעמים אפשר להשיג שם גם רגל של חמון שמגיעה למקום הישר מספרד.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

בנוסף לכל אלה, אפשר לקנות שם נקניקים וגבינות תוצרת חוץ, דגים כבושים, ממרחים, רטבים, פסטות איכותיות ועוד. כמו גם לזלול כריכים שווים, בהם כריך עם דג כבוש (48 שקלים).

 

לאחרונה נפתחה צמוד למעדנייה-מאפייה הזו גם חנות יין - "אחוזת יין" - המשמשת כנקסט דור שבו מתמקדים ביינות אזוריים מאזור הכרמל, ולצידם מציעים גם מותגי אלכוהול פרימיום כמו ארמניאק טנארז דה לדבז 2002, למשל (650 שקלים).

 

מוריה 3 חיפה, 04-6442458, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 15:30-7:30, לא כשר

 

מעדני סוידאן

המעדנייה הבאה שייכת למשפחת סוידאן ופועלת למעלה מ-100 שנה, מתוכם 70 שנה שהיא נמצאת באזור ואדי ניסנס שבחיפה. יש בה מדפים עמוסים בתוויות אקזוטיות, מגוון של יין, סוגים שונים של קפה, תבלינים מכל העולם וחלווה משכם, ליקרים, בירות בלגיות ומקררים עמוסים בגבינות, ביניהם גבינה ערבית, צזיקי, לבנה, גבינת המאירי וגם כמה סוגי נקניקים (32-14 שקלים ל-100 גרם).

 

תמצאו שם גם מוצרים יבשים ודליקטסים כמו סרדינים של אורטיז ופסטות של De Cecco, כמו גם מגוון רחב של ממתקים ערביים. בסופי השבוע אפשר למצוא כאן גם מאכלים מוכנים כמו עלי גפן מגולגלים ומאפי פטאייר.

 

דרך אלנבי 39 ואדי ניסנס חיפה, 8524306־04, שני-שבת 19:00-8:00, לא כשר

 

המזווה

מעדנייה כשרה השייכת לשני שותפים קרניבורים, ופועלת בכרכור במשך חמש השנים האחרונות. מציעים כאן סל מוצרים מיוחד המיועד לקהל הפלאוליטי, הכולל גם נקניקים המיוצרים במקום ללא חומרים משמרים.

 

בימי חמישי ושישי מפעילים כאן את המעשנה שעומדת בחוץ, ועורכים הפנינג עם בשר מעושן לפי משקל. המקום מתמחה בעישון ובכבישה של בשרים ונקניקים, ומלבדם יש גם דליקטסים, יינות, דגים מעושנים וכבושים וזיתים. כמו גם, אפשר יהיה לאכול שם כריכי בשר שונים, פלטת בשרים (20-15 שקלים ל-100 גרם) וגם סלט עם נתחי בשר.

   (צילום: דור כהן)
(צילום: דור כהן)

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקרר הנקניקים תמצאו יש ליין מוצרים כשר שפיתחו הבעלים מקום שכולל פרשוטו מחזה אווז, בייקון טלה, חמון בקר ועוד (20-12 שקלים ל-100 גרם). בנוסף, תמצאו שם ארבעה סוגי נקניקיות שגם אותן, בדומה לנקניקים, מייצרים במקום: מרגז, צ'וריסו, נקניקיית עגל ונקניקייה עם פיסטוק וקשיו.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המושב 42 כרכור, 04-6017040, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 14:30-8:00, כשר

 

המזווה בוטיק גבינות

צמוד ל"המזווה" הבשרי פועלת האחות הצעירה שלו - מעדניית גבינות כשרה, שבה מלבד 150 סוגים של גבינות מכל העולם (חלקן בייבוא אישי של המקום), יש שם גם תפריט אוכל קטן אך יצירתי.

 

מה אפשר למצוא במקום? גבינת גריל איטלקית פרבלונה שמיועדת לחימום, גבינת שמיושנת במשך 500 יום, גבינה ערבית מיוחדת לכנאפה וחמאות מיוחדות, בהן גם חמאה מיוחדת לאפייה בעלת רמת מליחות נמוכה (20-9 שקלים ל-100 גרם).

 

עוד תמצאו שם קונפיטורות בוטיק בייצור ביתי, דגים מעושנים, רטבים מיוחדים ופולי קפה של חברת Diemme. תפריט האוכל מציע כריכים בקרואסון (34-30 שקלים), כריכים בלחם, סלטים, פסטות (28 שקלים), פלטות של גבינות ומנות "בקטנה" כמו ברוסקטה, למשל.

 

המושב 42 פרדס חנה כרכור, 04-6017040, ‏ראשון-חמישי 8:30-22:00, שישי 8:30-15:00, כשר

 

   (  )

המעֲדנייָה - ביתנ'ס

במעדנייה הבאה תמצאו את כל מה שפודי אמיתי מחפש: עשרה סוגי כריכים שווים (40-30 שקלים), מקרר עמוס בגבינות ונקניקים ומדפים מלאים בכל טוב. בימי שישי, מציעים במקום כריכי ספיישל במוגשים בקרואסון ומדי יום אופים כאן לחמי מחמצת (21-18 שקלים). על המדפים שבמקום תמצאו יינות מכל העולם, זיתים מיוון, חלוות בטעמים שונים, בירות בוטיק, עוגיות ללא סוכר ויש גם עוגת פונדנט ללא קמח ופרסבורגר ריקוטה, שמפיץ סביב המעדנייה ריח אלוהי בסופי השבוע (37 שקלים).

 

גם מקרר הנקניקים עמוס בכל טוב: מלבקוביץ, דרך הוק וקרלברג ועד מזרע (ברזאולה, שוק הודו ועוד). בגזרת הדגים, תמצאו כאן מטיאס מעולה, טונה כבושה ואם תרצו, ישמחו להרכיב לכם מכל הטוב הזה סלסלת פיקניק לדרך.

   (צילום: נועה ברות)
(צילום: נועה ברות)
 

וחכו, זה עוד לא הכול: במקפיא יחכה לכם טורטליני זנב שור, ניוקי סלק ותחתיות פיצה שאליהן צריך להוסיף רק רוטב עגבניות וקצת גבינה טובה ממקרר הגבינות, ותוך שלוש דקות בדיוק תהיה לכם פיצת בוטיק אמיתית בבית.

 

מחלף חבצלת מתחם ביתנ'ס ביתן אהרון, 09-8916621, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 15:30-8:00, לא כשר

 

יוז'י

המעדנייה הוותיקה, שפועלת משנת 1952, היא למעשה קצבייה בתוך מעדנייה. מי שמפעיל אותה היום הוא עופר, נכדו של סבא יוז'י שהיה הראשון במרכז הארץ שמכר בזמנו נקניקים לא כשרים ומצרכים מהמזרח הרחוק.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

לצד הבשר הטרי שמיישנים במקום, תוכלו לרכוש כאן מוצרי מעדנייה איכותיים במיוחד, ובסופי השבוע - גם אוכל מוכן. ההיצע כולל גבינות (קממבר מצרפת, גורגונזולה מאיטליה וגבינות ממחלבות בוטיק בארץ), מבחר נקניקים - ביניהם הרוסטביף המפורסם שמיוצר במקום וגם סלמי קוניאק, שינקן וקבנוס (28-12 שקלים ל-100 גרם), מבחר סלטים, ביניהם סלט מטיאס וסלט כרוב בייג'ין לצד ממרחים ורטבים מכל העולם.

 (צילום: מעדני יוז'י) (צילום: מעדני יוז'י)
(צילום: מעדני יוז'י)
 

המעגל 58 קרית אונו 03-5349674, ראשון-שני 19:00-8:00, שלישי 14:00-8:00, רביעי-חמישי 17:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר

 

גבינות משק יעקבס

החנות של "משק יעקבס" היא מעדנייה ענקית הכוללת שני מקררים ענקיים עם גבינות (11-8.40 שקלים ל-100 גרם), מדפים עמוסים ביינות בוטיק, ריבות, שמן זית של מסיק מגל (99-49 שקלים), דבש של מכוורת אופיר (49-29 שקלים) זיתים ועוד.

 

לצד אלו, נמכרים שם גם קמחים של "קמח הארץ", שקדים של מסיק מגל, ממרחים של "הבאר" (25 שקלים) גרנולוגות וגם את כל התוצרת של מאפיית "אגדת לחם".

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מבחר המוצרים כולל עוגות ועוגיות, חלות, פוקצ'ות, לחמי מחמצת (22-16 שקלים), בגטים ולחמניות. בחלק החיצוני של המעדנייה פועל בית קפה, שבו אפשר לשבת עם קפה וכריך המשלב בצורה חכמה בין הגבינות של המשק ללחמים של המאפייה הצמודה. צמוד לבית הקפה יש גם גלידרייה, שכל הגלידות המוצעות מיוצרות במקום.

 

רחוב הרב ישראלי מושב כפר הרא"ה, 04-6251266, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

 

הקצבייה

את מחלקת הבשר של הקצבייה השוכנת בביתן אהרון כמעט אין תושב באזור שאינו מכיר, אך מה שרבים לא יודעים זה שהמקום משלב לצד הבשר גם מעדנייה רחבת ידיים ובה מגוון מוצרים המיובאים מיצרנים קטנים בארץ ומעבר לים. 

   (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

תמצאו כאן מקרר גבינות בוטיק של יצרנים ארטיזנלים קטנים, מחלקת יינות, מחלקה איטלקית עם פסטות איכות מאיטליה, מקבץ סוגי ריזוטו, רטבים לפסטה, תבלינים מספרד, צירי עוף המיובאים מדרום אפריקה, מגוון סוגי חומץ ומוצרים ייעודיים לפלאוליטים. בנוסף, מציעים שם זיתים מאיטליה, מוצרי ים קפואים, דגים טריים ארוזים בוואקום, נקניקיות בוטיק, ממתקים מיוחדים ללא גלוטן ועוד.

 

מחלף חבצלת מתחם ביתנ'ס ביתן אהרון, 09-8664771, ראשון 17:00-10:00, שני-רביעי 19:00-8:00, חמישי 20:00-8:00, שישי-שבת 15:00-8:00, לא כשר

 

   (  )
 

Route 90

במעדנייה-מזללה שבבעלות יריב איתני, תמצאו בירה מהחבית ומבחר נאה של מצרכי מעדנייה, מוצרים יחודיים מהערבה כמו סילאן מ"משק חביב" וגם נקניקים, גבינות ומוצרי מדף כמו פסטות איכותיות ורטבים המיובאים מאיטליה, צרפת ודרום אפריקה.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הרעבים, יוכלו ליהנות מתפריט הכולל סלט, מרק, כריכים, נקניקיות, פיש אנד צ'יפס, המבורגר ובימי שישי אפשר למצוא שם גם תבשיל חריימה. את הכריכים מכינים במקום במיומנות מנקניקים, אנטרקוט, גבינות או סלמון מעושן (47-40 שקלים). 

 

צוקים, 08-9398886‏, ראשון-רביעי 21:00-11:00, חמישי 23:00-9:00, שישי 16:00-9:00, שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

פאפו מעדנייה ובית אוכל

במעדנייה שנמצאת בבעלות רותם סוויסה, מציעים חומרי גלם איכותיים תוצרת הארץ, שפע של גבינות וכריכים שווים. למעשה, המקום הזה הוא הכלאה בין מעדנייה לסנדוויץ' בר שכונתי שאפשר לשתות בו בירה ויין, לחגוג קבלת שבת ומימונה וליהנות מההופעות החיות שמתקיימות מפעם לפעם ברחבה החיצונית של המקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד כל סוגי הגבינות שמיוצרות בארץ יש שם גם דגים, ריבות, ממרחים, זיתים, סוגי טחינה שונים ושמני זית, סלטים, לחמי מחמצת ועוגות. מחיר הכריכים נע כאן בין 31-26 שקלים, ויש גם טוסט, פוקצ'ה, ברוסקטה וגם פלטת גבינות או דגים.

 

הבילויים 23 גדרה, 08-6847977, ראשון-חמישי 24:00-16:00, שישי 15:00-8:00, שבת 24:00-21:00, כשר

 

כנענייה

במעדנייה של בני הזוג גלעד ומריה לוין-ברודרס מוכרים מוצרים מהטבע, מעדנים מיובאים, בירות, יין, תוצרת איטלקית שכוללת גבינות, דגים מעושנים ונקניקים, וגם עוגות ועוגיות.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לצד מוצרי המעדנייה, מציעים במקום גם תפריט קטן עם ארוחת בוקר קונטיננטלית (39 שקלים), סלט בושה (44 שקלים) או צלחת טעימות של גבינות ונקניקים המוגשת לצד לחם (60 שקלים לסועד). בנוסף, יש שם היצע מרשים של כריכים בקרואסון, בלחם או בבייגלה טריים (45-29 שקלים).

 

שדה בוקר מדרשת בן גוריון, 054-7689464‏, שני-שלישי 15:00-8:00, רביעי-חמישי 19:00-8:00, שישי 14:00-8:00, לא כשר

 

מאטיס – מעדנייה מבית אידי

במעדניה של אידי איש הדגים  תוכלו לרכוש גבינות, שמני זית, רטבים, ממרחים, פסטות, נקניקים כשרים וגם סלטים, אבל גולת הכותרת במקום הם, כמובן, מוצרי הדגים שכוללים גם את הטונה המפורסמת של אידי.

אידי ישראלוביץ' (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
אידי ישראלוביץ'(צילום: אבי רוקח)

יש במקום גם תפריט לא קטן של כריכים (36-34 שקלים) ואוכל מוכן לקנות הביתה.

 

דרך אריאל שרון 1 מתחם ביג אשדוד, 08-6529569, ראשון-חמישי 22:00-9:30, שישי 15:00-9:00, שבת 23:00-10:00, לא כשר

 

   (  )

ליד-ה

המעדנייה הבאה שייכת לקבוצת "מחניודה" הירושלמית, והחלה לפעול לאחרונה בשוק, בסמוך למסעדת האם. בין היתר, תוכלו לרכוש שם ממטעמי המסעדה (פולנטה, אריסה ועוד), כמו גם את חומרי הגלם הדרושים להכנת המנות הללו בבית.

 

רשימת המוצרים שאפשר למצוא על המדפים במקום כוללת את תערובות התבלינים המיוחדות של הקבוצה, תבשילים מוכנים לקחת הביתה, גבינות, מאפים, ביניהם הקובנה המפורסמת של "מחניודה", צירים לתבשילים, יין שמיוצר בשיתוף פעולה עם יקב שורק, וגם פירות וירקות שהמגדלים האורגניים מגדלים עבור הקבוצה.

 

כמו כל מעדנייה שמכבדת את עצמה, גם כאן מכינים כריכים שווים (22 שקלים) ולצידם נמכרות גם מנות ספיישל כמו שקשוקית (22 שקלים), פטאייר (3 יחידות ב-18 שקלים) ועוד. בקיצור, שווה לעשות גיחה קצרה לכאן בעיקר כדי לנשנש, ועל הדרך גם לחזור הביתה עם משהו טעים.

 

הדקל 3 ירושלים, 02-5333442, ראשון-חמישי 18:00-10:00, שישי 10:00-14:00, לא כשר

 

אורן & יאני

מעדנייה שהתפרסמה דווקא הודות לאוכל שמוגש בה: בימי ראשון יש במקום המבורגר טבעוני, ביום שישי יש ג'חנון ולאורך כל השבוע אפשר לאכול במקום כריכים שווים (30 שקלים). את המקום הזה פתחו לפני כמה שנים זוג חברים - יאני עבאדי ואורן בן חקון - יחד עם גלי גמליאל פליישר שסייעה להם בבניית הקונספט.

 

שנה לאחר שפתחו אורן הפך לצלם, יאני עזב ואת המעדנייה ירשה גלי שממשיכה את הקו של הדליקטסים-כריכים וספיישלים יומיים. יש כריכים חלביים ויש בשריים אבל הדליקטסים שנמכרים במקום כשרים.

 

ש"ץ 8 ירושלים, 02-5797378, ראשון-חמישי 20:00-8:30, שישי 16:00-8:30, לא כשר

 

   (   )
 

באשר

את "באשר פרומז'רי" הקים לפני 20 שנה בשוק מחנה יהודה אלי באשר. היום הרשת מונה 6 סניפים בפריסה ארצית ביניהם גם בתל אביב, בחיפה ובבאר שבע.

 (צילום: אורי היבלום) (צילום: אורי היבלום)
(צילום: אורי היבלום)

בחנויות הרשת מציעים מעל 1000 סוגי גבינות כולל גם את המיוחדות והנדירות ביותר ואפילו כאלה שמתיישנות בהרי האלפים של שוויצריה. בנוסף לגבינות מציעים בבאשר גם מבחר מרשים של יינות מיובאים, ממרחים ומוצרי מעדניה כמו חמאת כמהין, אגוזים מיוחדים מספרד, ממרחים וחמוצים.

 

ג'קו קנטי

את רשת המעדניות הזו הקים בתחילת המאה הקודמת סבא ג'קו קנטי שעלה מטורקיה. כיום, ממשיכים את דרכו הנכדים ירון וקובי והמעדניה של סבא הפכה לרשת בת 6 סניפים מתוכם 2 בירושלים ועוד 4 ברחבי הארץ. במקום מציעים גבינות תוצרת חוץ, דגים ופירות ים ומעדנים מכל רחבי תבל וכן, גם נקניקים לא כשרים והמון מוצרי מעדניה איכותיים.

 

משק עפאיים

החנויות של משק עפאיים הן מעדניות שמציעות תמהיל מוצרים המיוצרים במשק, ביניהם מוצרי חלב, ביצים, ירקות, שמן זית, דבש, ממרחים, ריבות, מאפים ולחמי-שאור, גרנולה, פסטות, בצקים, חליטות תה וקפה.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

מכיוון שבכל החנויות מוגש גם תפריט עם מנות מוקפדים, המעדניות הללו מהוות גם בית קפה שבהם תוכלו ליהנות מארוחות בוקר, כריכים ואוכל מוכן לאכול במקום או לקחת הביתה. בסניף שפועל בבית הנסן בירושלים יש גם בית הקפה שפועל בצמוד למעדניה, ובו מגישים גם אוכל צמחוני ומנות כמו טארט טאטן עם כרישה, בצל מקורמל וגבינה בשלה (45 שקלים), ארוחת בוקר איכרים עם ביצת עין על תפוח אדמה, תרד ועגבנייה צלויים בחמאה, גבינת משק ולחם שאור (49 שקלים) ובורקסון –מבצק קרואסון מקופל כמו בורקס במילויים שונים (29 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
  

לבקוביץ

דידייה ומרסייה לבקוביץ' החלו לייצר ולשווק נקניקים בארץ בשנת 2000 אבל בצרפת מסורת ייצור הנקניקים המשפחתית החלה כבר ב-1928 והם עושים את זה בשיטות צרפתיות.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בשתי המעדניות שלהם המיקוד הוא על הנקניקים הכשרים ומלבדם יש כמה גודיס נוספים. המבחר הצנוע של הנקניקים כולל את הרוסטביף שעשוי במקום ללא חומרים משמרים (27 שקלים ל-100 גרם), פיקל - Pickel שהוא חזה בקר מבושל בסגנון של קורנביף, אנטרקוט מעושן (41.90 שקלים ל-100 גרם), חזה הודו שלם ומעושן קלות, צלעות מעושנות כשרות, נקניק צרפתי יבש ו-craco הפולני עם שום.

 

תוכלו לרכוש במעדניות המשפחתיות גם פטה כבד אווז, פטה כבד עוף עם כמהין, לשון מבושלת, חזה אווז מעושן, קבנוס בקר ונקניקיות בוטיק. יש שם גם ממרחים איכותיים, רטבים וריבות, ואיך אפשר בלי הכריכים שמכינים במקום.

 

שוק הנמל הנגר 12 נמל תל אביב, שני-חמישי 20:00-9:00, שישי 17:00-7:00, שבת 20:00-9:00, לא כשר

סוקולוב 42 רמת השרון, 03-5355226‏, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-9:00, כשר

 

מן האדמה

למעדניה הזו יש שני סניפים וקו מוצרים בחנויות שונות. בכל אחד מהסניפים תמצאו כ-400 סוגי גבינות ממחלבות ישראליות ועולמיות וגם ממרחים, יינות של יקבי בוטיק ישראלים ודגים מלוחים ומעושנים (10 שקלים ל-100 גרם).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אפשר לקנות במקום גם פסטות, סלטים של "בוארון" (5-20 שקלים), מוצרי מעדניה כמו עלי גפן ממולאים, חמוצים, מגוון חמאות ומבחר מוצרי כמהין, מטבלי הבית כמו לימון כבוש, ממרח שום וממרח ארטישוק וגם טחינות איכותיות ושמן זית של משק אחיה. בנוסף, מציעים במקום גם שוקולדים של צ'ויה, ריבות ללא סוכר וכריכים שאפשר לאכול במקום אותם מכינים מכל הטוב שהחנות מציעה.

 

אנגל 78 מרכז b סנטר כפר סבא, 09-8805685, ראשון-חמישי 20:00-9:30, שישי 15:00-9:0, כשר ללא תעודה

הבונים 24 אזור תעשיה ספיר נתניה, 09-7926699‏, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-8:00, כשר ללא תעודה 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
המעדניות בארץ שכדאי להכיר
צילום: יח"צ
מומלצים