שתף קטע נבחר

סופגניות 2018: רולדין העלתה מחירים, רק רשת אחת מוכרת סופגנייה בשקל

רוב הסופרמרקטים מוכרים סופגנייה ביותר משלושה שקלים, בעוד שבשנים קודמות חלקם הציעו סופגניות ב-90 אגורות. פערי המחירים בין רשתות השיווק מגיעים למאות אחוזים. וגם: למה התייקרו הסופגניות של רולדין?

 

 

כמה תשלמו על סופגניות השנה? אחרי שבפסטיגל הסכימו להוריד את מחיר הסופגנייה שנמכרת שם לילדים מ-15 שקל ל-10 שקלים "בלבד" - החלטנו לבדוק כמה עולות סופגניות ברשתות הקונדיטוריה הפופולריות ובסופרמרקטים.

 

בא לכם סופגנייה בפסטיגל? שלמו פי 5

ריבה, טראפלס או בטעם ביסלי: כמה תעלה לכם סופגניית "יוקרה"

 

מחירי סופגניות רשתות שיווק 2018 ()

מארזי סופגניות רשתות שיווק 2018 ()

הסופגניות של רולדין התייקרו בעד 20%

גילינו שרולדין העלתה מחירים השנה. רולדין היא כנראה רשת הקונדיטוריה הפופולרית ביותר לממכר סופגניות בחנוכה, בזכות המיתוג מחדש שעשתה לסופגנייה כקינוח יוקרתי ויצירתי. בין היתר, היא מציעה השנה סופגניות כמו סופגניית אננס מנגו קוקוס וסופגניית אִספהן, בהשראת ז'אק ז'נה, עם קרם מסקרפונה, מרמלדת פטל ורדים, דרז'ה שקדים וצ'ייסר פירות אדומים.

 

ב-2017 היא מכרה סופגניות יוקרה דומות לאלה ב-11 שקל, וכיום מחיר הסופגניות המפוארות שלה זינק ל-12 שקל - התייקרות של 9%. לשם השוואה, ב-2014 המחיר הכי גבוה לסופגנייה ברשת רולדין היה 10 שקלים - התייקרות של 20% בארבע שנים.

 

ההתייקרות הגדולה ביותר ברולדין חלה השנה בסופגנייה האהודה ביותר, זו שממולאת בריבת תות. סופגנייה זו התייקרה ברשת מחמישה שקלים ב-2017 לשישה שקלים ב-2018 - זינוק של 20% תוך שנה.

 

רולדין אמנם לא ייקרה השנה סופגנייה ממולאת ריבת חלב, והיא נמכרת ברשת בשבעה שקלים כמו בשנה שעברה; אבל עד 2016 הסופגנייה הזאת עלתה לצרכנים שישה שקלים, כך שלפני שנה היא כבר התייקרה ברולדין ב-17%. כל זה אגב, לא מפריע לרולדין לדווח על גידול של 15% עוד בתקופת טרום החג - מה שמראה שפשר להעלות מחירים אם יש מי שמוכן לשלם יותר.  

 

עם זאת, רולדין היא לא הרשת היקרה ביותר לסופגניות. ברשת שמו, למשל, יש גם סופגנייה שנמכרת בלא פחות מ-19 שקל: קיפוד טראפלס עם קוצים של טארפלס שוקולד. יש שם גם סופגניית ערמונים ב-15 שקל, סופגניית קרמל מלוח בשמונה שקלים וסופגנייה פשוטה שעולה ברשת חמישה שקלים.

עליית מחירי סופגניות רולדין 2018 ()

מחירי סופגניות קונדיטוריה 2018 ()

 

סופגנייה בשקל רק ברשת אחת

ומה קורה ברשתות השיווק? בחנוכה 2018 כבר לא תמצאו סופגנייה ב-90 אגורות במספר רשתות, כפי שהיה נפוץ בשנים האחרונות. ב-2014 רמי לוי מכר חמש סופגניות בשקל - 20 אגורות לסופגנייה; במחסני השוק מכרו סופגנייה בחצי שקל; וברשת ויקטורי סופגנייה עלתה שקל. כיום, המחירים בסופרים נעים בין 2.5 ל-4.5 שקלים לסופגנייה, כאשר לרוב תשלמו כשלושה שקלים לסופגנייה. סופגניית מיני מעט יותר זולה - אבל ממש מעט. מי שרוצה להוריד מחירים, צריך לקנות כמה סופגניות ולשלם על כך בקלוריות.

 

הרשת היחידה שמוכרת סופגניות פשוטות בשקל היא אושר עד, וברשתות מתחרות טוענים שמכיוון שאצלן הסופגניות השתפרו באיכות - אין טעם למבצעי סופגנייה בשקל. "הלקוחות לא מעוניינים לקנות אבנים, אפילו לא ב-10 אגורות", אומרים שם. באחת מרשתות השיווק אמרו לנו שעלות סופגנייה לרשתות עומדת על 1.5 שקלים עד 1.8 שקלים - כך שמכירה בשקל היא מכירה בהפסד ו"במילא רוב העם יקנה סופגניות בקונדיטוריות".

 

בסניפים שבתוך הערים הסופגניות יקרות יותר - ומחיריהן נושקים לארבעה שקלים. בשופרסל, למשל, מוכרים סופגנייה פשוטה גדולה ב-3.70 שקלים בכל תתי הרשתות; אבל מבצע הכמות על סופגנייה זו טוב יותר בסניפי שופרסל דיל: שמונה סופגניות ב-18 שקלים. בעוד שבסניפי שופרסל שלי העירונית תוכלו לקנות שמונה סופגניות כאלה ב-19.90 שקל.

 

את המחיר הכי נמוך לסופגניות מיני מצאנו אצל רמי לוי - 1.90 שקלים, אבל הסוג הזה אינו מוצע בכל הסניפים. בחלק מסניפי רמי לוי ובכל סניפי יינות ביתן אפשר לקנות שש סופגניות ב-10 שקלים, כך שהמחיר לסופגניית מיני עומד על 1.67 שקלים בלבד.

 

מרולדין נמסר בתגובה: "רשת רולדין מובילה את תחום הקונדטוריה בישראל, וחג החנוכה הוא חג עיקרי שבו משקיעה הרשת בפיתוח סופגניות מיוחדות להעשיר ללקוחותיה את חוויית החג. משנה לשנה הסופגניות נהיות מורכבות יותר ויותר, ולצד זה עליה ניכרת במחיר התקורות, בחומרי הגלם ובכח האדם".

 

בהכנת הכתבה השתתפו אטילה שומפלבי ואלכסנדרה לוקש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים