שתף קטע נבחר

טיפולי גופרית, "סאונות קור", סקי ורוגע: פולין שלא הכרתם

מתאי קירור במינוס 160 מעלות, דרך עיסויים מיוחדים ועד לטיפולים באמבט מי גופרית: במרחק של כארבע שעות ו-10 דקות טיסה מתל אביב נמצאת פולין האחרת, עמוסת עיירות נופש וספא טיפוליות ונופים מדהימים, לצד אתרי סקי, אוכל טוב, קניות זולות והרבה ארכיטקטורה

מלבד טיול בערים הגדולות בפולין, המדינה מציעה גם אתרי ספא ותיירות מרפא באזורים המרוחקים יותר – שם נמצאים אתרי הריפוי שפולין ידועה ומתמחה בהם. אתרים אלה ממוקמים באזורים מיוערים או הרריים - כשבכל אחד מהם נמצא צוות רפואי המתמחה בסוגים שונים של טיפולים.

חופש בית מלון פולין ע
פולין: טיול בין עיירות מרפא וספא(צילום: לשכת התיירות של פולין)

עיירות טיפולים ומרחצאות לצד אתר סקי

עם הנחיתה בנמל התעופה על-שם פרדריק שופן בוורשה, נמצאת עיירת הנופש והמרחצאות קריניצה-זדרוי, הידועה במלונות הספא שלה. העיירה ממוקמת במרחק של כשלוש שעות נסיעה דרומית לעיר הבירה, סמוך לגבול עם סלובקיה. המפורסם שבהם נקרא על שם ד"ר אירנה אריס – אחד ממותגי הטיפוח, הקוסמטיקה וטיפולי ההבראה האיכותיים שמוצריו נמכרים כבר 36 שנים ברחבי העולם.

חופש בית מלון פולין ע
הבריכה במלון ע"ש אירנה אריס(צילום: לשכת התיירות של פולין)

חופש בית מלון פולין ע
חדר טיפולים במלון ע"ש ד"ר אירנה אריס(צילום: לשכת התיירות של פולין)
 

חופש בית מלון פולין ע
(צילום: לשכת התיירות של פולין)

המלון עצמו - הכולל כמובן טיפולי ספא - סאונות, ג'קוזי ובריכה, הוא בעיקר מקום שקט ושליו. כבר בלובי מתנגנים צלילים מרגיעים ואווירת הרוגע תעטוף אתכם מהרגע הראשון. הנוף הנשקף מהחדרים עוצר נשימה (בעיקר בחורף) והטיפולים כוללים עיסויים מסוגים שונים, כמו גם טיפולי פנים, פדיקור, מניקור ועוד. מרחק של כמה דקות הליכה משם נמצא אתר הסקי Jaworzyna למעוניינים.

שלג אתר סקי פולין  (צילום: לשכת התיירות של פולין)
אתר סקי בקריניצה-זדרוי(צילום: לשכת התיירות של פולין)
 

שלג אתר סקי פולין  (צילום: לשכת התיירות של פולין)
(צילום: לשכת התיירות של פולין)

שלג אתר סקי פולין  (צילום: לשכת התיירות של פולין)
(צילום: לשכת התיירות של פולין)

כשעתיים וחצי נסיעה מזרחה מקריניצה-זדרוי נמצאת בוסקו-זדרוי – גם היא עיירת ספא שופעת "סנטוריומים" - בתי הבראה, שנמצאת בפרובינציית שווייינטוקז'יסקיה. העיירה נוסדה במאה ה-12 וידועה במי הסולפיד (מימן גופריתי) המינרליים שלה, שאותם ניתן גם לקנות בבקבוקים לשתייה.

 

יצוין כבר עכשיו כי אתרי הטיפול בעיירה הספציפית הזו מיועדים לאוכלוסייה מבוגרת יותר, שמגיעה ברובה מכל רחבי העולם כדי לעבור טיפולי מרפא מיוחדים - בעיקר באמצעות מי הסולפיד.

 

המרפסת והנוף מהמלון ע"ש ד"ר אירנה אריס(צילום: אלעד פוטרמן)

במרכז העיירה שוכן הסנטוריום העתיק "מרקוני", שנבנה במאה ה-19 ועוצב בידי האדריכל הנודע הנריק מרקוני. סביב בית המרפא הזה נמצא פארק ירוק שמשרה אווירה שלווה על המטופלים. בדומה לסנטוריומים האחרים בעיירה, גם "מרקוני" מציע טיפולים לבעיות רפואיות שונות כגון מחלות ראומטיות, מחלות עור, סוכרת ולחץ דם.

 

סאונת קור ואמבט מי סולפיד חמימים

במהלך ביקורנו, הגענו למלון "בריסטול ארט", החדיש ביותר בעיירה, שמתמחה גם הוא בטיפולי הבראה מסוגים שונים. עם הגעתנו למלון, הבחנו ביצירות האמנות המדהימות שמעטרות את הקירות שבקומת הלובי. החדרים מאובזרים וחדישים, ומלבד הספא - שכולל סאונה יבשה ורטובה, בריכה וג'קוזי – המלון הוא בית הבראה על כל המשתמע מכך.

 

המקום כולל 71 חדרים מכל הסוגים - ליחיד, לזוג וכן סוויטות הפונות לפארק יפהפה - כמו גם מסעדה, מרפסת גג וחדר כושר.

 

 

במקום נמצא רופא שיערוך לכם בדיקה וימליץ על הטיפולים הרצויים. לא נתמקד בכולם, שכן את הטיפולים המוכרים ניתן למצוא ברוב מלונות הספא, אך נפרט על שניים מהם, יוצאים דופן במיוחד.

 

הטיפול הראשון והמעניין ביותר שצד את עינינו היה "קריותרפיה" - סאונת קור. מדובר בתא שהטמפרטורה בו צונחת עד כדי מינוס 160 מעלות (כן, קראתם נכון) ומשך השהייה בו הוא עד שלוש דקות. המטרה: הפרשת הורמנים אנטי-דלקתיים ואדרנלין, כמו גם סילוק רעלים מהדם, עיכוב תהליכי הזדקנות וסיוע בירידה במשקל.

 

הטיפול הבא שמציע המקום הוא טיפול באמבט מי סולפיד חמימים בריכוז נמוך למשך 15 דקות. ריח הגופרית לא נעים במיוחד בתחילה, אך עד מהרה ניתן להתרגל אליו. ההשפעה: שיפור זרימת הדם, הקלה על מתחים וכאבי שרירים וטיפול בתהליכים דלקתיים בגוף. אחרי הטיפול יש לנוח כשעתיים מבלי להתקלח כדי לתת למים הטיפוליים להיספג בעור.

 

ורשה וקרקוב: אוכל מעולה, קניות וארכיטקטורה מדהימה

ורשה, עיר הבירה והגדולה שבערי פולין, נחרבה כמעט עד היסוד במהלך מלחמת העולם השנייה. במהלך עשרות השנים שחלפו הצליחה העיר להשתקם, אך עדיין ישנם חלקים שמראים כי הפצעים לא הגלידו עד הסוף.

בירת פולין: קולינריה טובה והרבה היסטוריה (צילום: DepositPhotos) (צילום: DepositPhotos)
בירת פולין: קולינריה טובה והרבה היסטוריה(צילום: DepositPhotos)

העיר העתיקה, ורשה (צילום: iStock) (צילום: iStock)
העיר העתיקה, ורשה(צילום: iStock)

אז מה יש לעשות שם?

מוזיאונים, תיאטראות, אתרים היסטוריים למכביר (גטו ורשה, בית הקברות היהודי ובתי כנסת עתיקים), ברים וחיי לילה ושופינג זול במיוחד.

 

מה אוכלים?

אנחנו ביקרנו במסעדת "בריסטול קפה" שנמצאת בקומת הלובי של מלון "בריסטול" המפואר שבמרכז העיר. אסור לוותר על הפירוגי (Pierogi) - קרפלעך שהם כיסוני בצק ממולאים בתפחוי אדמה, גבינה או בשר ותרד.

 

קרקוב היא כבר סיפור אחר לגמרי: העיר השנייה בגודלה בפולין שכל כולה היסטוריה, ממוקמת כשלוש שעות וארבעים דקות נסיעה ברכב, וכשעתיים ורבע נסיעה ברכבת. לצד האתרים ההיסטוריים כמו בית החרושת של אוסקר שינדלר, כדאי לבקר ברובע (שבעבר היה עיר) קז'ימייז' (קוזמיר), שאליו גורשו היהודים מקרקוב במאה ה-15. כיום קז'ימייז' היא חלק מהעיר - שאותה קבעו הנאצים כעיר הבירה של פולין ב-1939. בקרוב תפעיל חברת התעופה הפולנית LOT קו ישיר מתל אביב לקרקוב שלוש פעמים בשבוע.

כנראה העיר היפה ביותר במדינה - קרקוב ()
כנראה העיר היפה ביותר במדינה - קרקוב

מפעלו של אוסקר שינדלר בקרקוב (צילום: רון נוטקין)
מפעלו של אוסקר שינדלר בקרקוב(צילום: רון נוטקין)

 

מה כדאי לראות?

הכיכר המרכזית והעיר העתיקה, כמו גם בזיליקת "מריה הקדושה", שבה בכל שעה עגולה נשמעת מארבעת כיווני המגדל תרועת החצוצרה המפורסמת - סמל העיר קרקוב - שנקטעת במפתיע ובסופה מנופף החצוצרן לשלום לתיירים.

חובה לבקר בעיר העתיקה בשעות היום והלילה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חובה לבקר בעיר העתיקה בשעות היום והלילה(צילום: shutterstock)
 

מה אוכלים?

על מסעדת שארה גש (Szara Ges, אווז אפור) אי אפשר לוותר. הבשר, היין והקינוח היו מעולים. המסעדה אמנם לא זולה יחסית למחירים בפולין - אבל היא בהחלט שווה ביקור.

 

 

הכותב היה אורח של לשכת התיירות של פולין

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לשכת התיירות של פולין
הבריכה במלון ע"ש ד"ר אירנה אריס
צילום: לשכת התיירות של פולין
מומלצים