שתף קטע נבחר

צועדים בגאווה בבאר שבע: "לא נפסיק עד שנקבל את זכויותינו"

כאלף חברי הקהילה הגאה ותומכיהם צעדו זו השנה השלישית בבירת הנגב. "לא נפסיק לצעוד בכל עיר, כפר ויישוב בישראל". מסלול המצעד ומפת החסימות

 

 

כאלף בני אדם השתתפו הערב (יום ה') במצעד הגאווה בבאר שבע, הפעם השלישית שבה הוא נערך בבירת הנגב. "אנחנו צועדים וצועדות במחאה על האפליה והאלימות היומיומית שחברי הקהילה שלנו סובלים ממנה. כלהט"בים שחיים בדרום, אנחנו מכריזות בגאווה שאנחנו כאן, אנחנו ראויות לכבוד, ביטחון ושוויון זכויות לכולנו בכל מקום", נמסר מהבית הגאה בבאר שבע.

 

המצעד יצא לדרך ממקום ההתכנסות ברחבת בית ספר יעלים, והמשתתפים צעדו לעבר רחבת העירייה. את האירוע חתם ההפנינג המרכזי, שבו בין היתר הופיעה הזמרת מאיה בוסקילה.

 

אנדי זיו, דובר הבית הגאה בבאר שבע, אמר במצעד: "כגבר הומו וטרנסג'נדר שהגיע במקור מאילת, אני מתרגש מאוד להיות כאן היום במצעד הגאווה השלישי בהיסטוריה של העיר, שכבר הפכה להיות הבית השני שלי. הדרך לכאן לא הייתה קלה. רק לפני שלוש שנים עמדנו יחדיו בהפגנה המונית ודרשנו לקיים מצעד גאווה ברחוב הראשי של באר שבע".

מצעד הגאווה בבאר שבע (צילום: רועי עידן )
משתתפות במצעד הגאווה בבאר שבע(צילום: רועי עידן )

מצעד הגאווה בבאר שבע (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

מצעד הגאווה בבאר שבע (צילום: רועי עידן )
צועדים בבאר שבע(צילום: רועי עידן )

"הרבה תוהים למה חייבים לקיים מצעד גאווה בבאר שבע. הסיבה היא פשוטה-כדי שאנשים ידעו שאנחנו כאן, תמיד היינו כאן, ותמיד נישאר כאן. טוענים שאנחנו פרובוקטיביים, טוענים שאנחנו סוטים, שאנחנו חולים, שאנחנו הולכים נגד הטבע. דואגים תמיד למצוא סיבה להתנגד לנו. זה נקרא להט"בופוביה. אז אנחנו נמשיך לצעוד כדי שהמסר הזה יעבור באופן חד וברור - העיר הזאת היא גם שלנו".

 

קתרין אולקסינקו (18), תושבת אשקלון שהגיעה למצעד, אמרה: "אני חלק מהקהילה ואני תומכת בה. חשוב לי שיהיו זכויות שוות לקהילה כי כולנו בני אדם. צריך לעשות מצעד גם בבאר שבע כדי להביא את הרעיון הזה לשאר הארץ. לא מספיק רק המצעד בתל אביב. המצעד זה מחאה. לא רק מצעד גאווה".

מפת החסימות לקראת מצעד הגאווה בבאר שבע ()

איתן (23), תושב העיר, הסביר כי "לא כולם מבינים עדיין שאנחנו שווים. לא כולם יכולים להגיע לתל אביב. וצריך להראות שהמאבק הוא בכל מקום. גם בבאר שבע יש קהילה".

 

דנה מנור (45) הגיעה מרחובות למצעד וסיפרה: "אני עדיין באר שבעית גאה. אני פה עם אימא שלי. אנחנו חוגגות את השיווין והגאווה. מעולם לא הייתי במצעד בתל אביב. הייתי במצעדים קטנים וסולידיים ברשויות שחשוב שיקדמו בהן את השיוויון, ובאר שבע מצטיינת בזה".

מצעד הגאווה בבאר שבע (צילום: רועי עידן )
(צילום: רועי עידן )

מצעד הגאווה בבאר שבע (צילום: רועי עידן )
(צילום: רועי עידן )

מצעד הגאווה בבאר שבע (צילום: רועי עידן )
(צילום: רועי עידן )
  

אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אמר לפני שהמצעד החל כי "אנחנו, חברי וחברות הקהילה הגאה, נצעד היום במצעד הגאווה הגדול ביותר שנערך בבאר שבע בדרישה לשוויון זכויות מלא. אנחנו ממשיכים במחאה הגדולה ביותר בישראל שכללה השנה למעלה מ-40 מצעדים ואירועים בכל הארץ, מצפון ועד דרום ולא נפסיק עד שנהיה אזרחים ואזרחיות שווי זכויות".

 

לדברי חזקי, "מצעד הגאווה שיתקיים היום בבאר שבע הוא קודם כל מחאה כנגד האפליה והשנאה שחווה הקהילה הגאה בכל יום. לא נפסיק לצעוד בכל עיר, כפר ויישוב בישראל עד שנקבל את זכויותינו השוות. אנחנו מצפים למעשים אמיתיים ולא לדברי סרק".

 

לראשונה, במצעד היום השתתפה גם אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון, ארגון הצעירים הגדול בבאר שבע. זאת, לאחר החלטת מועצת הסטודנטים ולפיה על הצעירים והצעירות בעיר להיות שותפים למאבק של קהילת הלהט"ב לשוויון זכויות ולהכרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
צועדים בבאר שבע
צילום: רועי עידן
מומלצים