שתף קטע נבחר

"הכנסת 2040": היקף הבנייה בתוכנית להרחבת הכנסת צומצם

הוועדה המחוזית אישרה לקדם את התוכנית להרחבת הכנסת, אך הגבילה את הבנייה כך שלא תסתיר או תתחרה במשכן הכנסת ההיסטורי. "המבנה המונומנטלי הקיים יישאר חלק בקו הרקיע של ירושלים"

יותר שטחים ירוקים ושמירה על משכן הכנסת ההיסטורי: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים אישרה לקדם את התוכנית להרחבת הכנסת "הכנסת 2040", אך צמצמה את היקף הבינוי בתוכנית כך שלא יתחרה במשכן הכנסת ההיסטורי. 

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

התוכנית אושרה: כך תיראה הכנסת בשנת 2040

הסתיימה השביתה: מפקחי הבנייה ישובו לעבודה סדירה

רגע לפני הבחירות: ירידה של 0.3% במחירי הדירות, מדד המחירים לצרכן עלה

  

"מתוך הבנה לחשיבות השמירה על ייחודיותו של מבנה הכנסת המקורי כמבנה היסטורי, המהווה את סמלה של הדמוקרטיה הישראלית, הנחתה מתכננת המחוז לשנות את הבינוי באופן מהותי כך שמרבית תוספת השטחים תהיה בתת-הקרקע, והבינוי העילי לא יתחרה במבנה המקורי", נמסר בהודעת הוועדה המחוזית.

התוכנית החדשה להרחבת הכנסת (הדמיה: משרד פלג אדריכלים)
התוכנית החדשה להרחבת הכנסת(הדמיה: משרד פלג אדריכלים)

את המבנה המפורסם תכננו האדריכל יוסף קלארווין יחד עם האדריכלים דב ורם כרמי, ואת התכנית הנוכחית הכין משרד פלג אדריכלים. יש לציין כי רק בשנת 2008 הושלמה בנייתו של אגף קדמה לכיוון מערב, בו שוכנות ועדות הכנסת, והאגף הכפיל את שטח הרצפה של הכנסת.

 

התכנית המקורית, שנחשפה לראשונה ב ynet, כללה בינוי גבוה יותר של כ-12 מטר ממפלס רחוב רופין ובינוי של כ-2-3 קומות בדירוג עולה כלפי רחוב קפלן, בינוי שכאמור הסתיר בחלקים רבים את משכן הכנסת ופגע בייחודו. בנוסף, התוכנית הקודמת כללה כ-56,000 מ"ר שטחים מעל פני הקרקע.

התוכנית הישנה להרחבת הכנסת (הדמיה: משרד פלג אדריכלים)
התוכנית הישנה להרחבת הכנסת(הדמיה: משרד פלג אדריכלים)

התוכנית החדשה להרחבת הכנסת (הדמיה: משרד פלג אדריכלים)
התוכנית החדשה להרחבת הכנסת(הדמיה: משרד פלג אדריכלים)

התכנית המעודכנת הגבילה את הבנייה לגובה וביקשה לכלול יותר שטחים בבינוי תת קרקעי. הופחתה קומה, כך שהבינוי יהיה בגובה של 1-2 קומות מפני הקרקע ושטחי הבנייה יכללו כ-2,800 מ"ר מעל לקרקע וכ-66,500 מ"ר מתחת לקרקע, כולל חניון תת-קרקעי.

 

מתכננת מחוז ירושלים שירה תלמי-באבאי ציינה כי "האתגר האדריכלי הגדול אשר עמד בפניה של התוכנית הינו הוספת הבינוי הנדרש לכנסת באופן שלא יסתיר או יתחרה במבנה המונומנטלי. התכנון המעודכן הצליח לעמוד באתגר זה. שטחי הבינוי שיתווספו תוך שמירה מוקפדת על כך שהמבנה ההיסטורי הקיים יישאר חלק בקו הרקיע של ירושלים".

 

עופר ברקוביץ, חבר הוועדה המחוזית (התעוררות), מסר בתגובה כי "נעשתה עבודה שבהחלט משפרת את התוכנית החדשה של הכנסת, אם כי אין מדובר באישור סופי. יש חשיבות לשמירה על האייקוניות והסמליות של בניין הכנסת, סמל הדמוקרטיה במדינת ישראל. נכון יהיה להמשיך ולפעול בהוראות הבינוי המפורטות שלא לפגוע בנראות הבניין, אם בשל משרדים או מרכז מבקרים חדש.

 

"המענה האורבני באזור עדיין לא מספיק טוב ולא מקשר את קריית הממשלה באופן מיטבי לעיר. פעלתי לוודא שכמות מקומות החנייה תגדל, כדי לאפשר לסגל א וסגל דיפלומטי להגיע לכנסת, מצד שני, לא לפעול בניגוד למגמה הרווחת בעיר המעודדת עובדים להגיע ברכבות ובתחבורה ציבורית למקומות העבודה. הכנסת היא גם חלק מהעם היושב בציון".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: משרד פלג אדריכלים
התוכנית להרחבת הכנסת
הדמיה: משרד פלג אדריכלים
מומלצים