שתף קטע נבחר

הסחורות טסות פחות: ירידה של 5% בהובלת מטענים דרך האוויר

על פי רשות שדות התעופה, מאז תחילת השנה הוטסו במטוסי מטען לישראל וממנה 131 אלף טונות של סחורות לעומת 138 אלף טונות בתקופה המקבילה אשתקד. גם בהסתכלות עולמית מסתמנת ירידה חריגה

מתחילת השנה יש ירידה של 5.2% בהובלת מטענים במטוסי מטען מישראל ואליה, כך עולה מנתונים שמפרסמים רשות שדות התעופה והארגון הבינלאומי לתובלה אווירית (IATA). בהסתכלות עולמית יש ירידה של 3.5% בהובלת מטענים באוויר מאז תחילת השנה - ירידה רצופה של 11 חודשים שאינה זכורה מאז שנת 2008.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

שאלות ותשובות: המדריך המלא ליבוא אישי מחו"ל

החבילה מתעכבת? אולי בגלל אכיפה מוגברת במכס

עוד מכה לחקלאים: בצה"ל אוכלים עגבניות מטורקיה

 

על פי נתוני רשות שדות התעופה, במהלך החודשים ינואר-אוקטובר הוטסו במטוסי מטען לישראל וממנה 131 אלף טונות של סחורות לעומת 138 אלף טונות בתקופה המקבילה בשנת 2018.

נחיתת מטוס נחיתה (צילום: shutterstock)
הובלת המטענים בעולם בהאטה(צילום: shutterstock)
 

בקו מישראל ואליה פועלות כ-20 חברות תעופה שמפעילות מטוסי מטען, הפעילה ביותר היא ק.א.ל הישראלית שמחזיקה קרוב ל-33% משוק המטענים המובלים על ידי מטוסי מטען. אחריה נמצאות MNG עם נתח שוק של 9%, לופטהנזה-קרגו (8%), טורקיש (7%) ו-FEDEX (כ-7%).

 

היעד הפעיל ביותר להעברת המטענים מישראל הוא שדה התעופה ליאז' שבבלגיה, שבו נמצא מרכז הסחר העולמי. בשדה זה נמצאים מאגרי השינוע שאליהם מתנקזים מטעני אוויר מכל העולם, ומשם הם מפוזרים במטוסים למדינות השונות. כ-41% מכלל תעבורת המטענים לישראל עוברת בשדה זה, וכ-29% מתעבורת המטענים מישראל לשאר העולם. שדה התעופה הציג בחודשים ינואר-אוקטובר ירידה של כ-17% במטענים מישראל ואליה.

 

גורם המעורה בתחום המטענים אמר ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet כי שנת 2018 הייתה שנת שיא בהובלת מטענים ובעולם, כולל בישראל, נמצאים כעת בהאטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים