שתף קטע נבחר

בין בחירות להפצצות: מי ידאג לחנות הבגדים באשקלון

נראה שעוד סבב לחימה מאחורינו והכלכלה גם הפעם - מתאוששת במהירות. אבל אם נוסיף לכך את הכאוס הפוליטי, לא בטוח שזה יספיק לסבב הבא. האזינו לפודקאסט מנועי הכסף

 

 

שוב סבב לחימה. שוב חצי מדינה מושבתת לכמה ימים. חקלאים, מפעלי תעשייה, ענף התיירות, מסעדנים, בעלי אולמות אירועים - כולם נמצאים בסכנה גדולה של לסמן איקס גדול על שורת הרווח בסוף השנה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

5 כלים שיעזרו לכם לזהות את המשבר הבא

נגמרה התחמושת: הכלכלה לא תעמוד בעוד בחירות

מה כדאי לעשות עם הכסף כשהריביות יורדות?

 

בשני העשורים האחרונים מדינת ישראל השתתפה ביותר משלושים מבצעים צבאיים. חמש המערכות הבולטות ביותר כוללות את מבצע חומת מגן ביהודה ושומרון ב-2002, מלחמת לבנון השנייה ב-2006 ושלושה מבצעים רחבי היקף ברצועת עזה: עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן. ניתוח המגמות בבורסה הישראלית מצביע על כך שלאירועים הביטחוניים יש השפעה על מדדי המניות אך היא מוגבלת לטווח הקצר בלבד, ושההתפתחויות הכלכליות המקומיות והגלובליות הן אלו שקובעות את המגמה בשווקים בחודשים שאחרי המערכות.

ומה עם החנויות באשקלון? (צילום: shutterstock   ) (צילום: shutterstock   )
ומה עם החנויות באשקלון?(צילום: shutterstock )
 

אז נכון שהכלכלה שלנו חזקה, הבורסה לא מתרגשת במיוחד מסבבי לחימה והשקל יציב - אבל כמה זמן באמת נוכל לשמור על יציבות כשאנחנו כל כך הרבה זמן מתנהלים בין בחירות להפצצות.

 

 

על המצב הלא פשוט בו נמצאת המדינה שלנו, ועל הרגעים המאוד מבלבלים ביום שלישי האחרון שבסופם גוש דן לא הופיע לעבודה - דיברנו בפרק ה-78 של פודקאסט מנועי הכסף עם אורי גרינפלד, הלכלכן והאסטרגט הראשי של בית ההשקעות פסגות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
יירוטים מעל שדרות
צילום: AFP
מומלצים