שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

בריטניה: הנסיך צ'רלס נדבק בקורונה

ארמון המלוכה מאשר כי בנה של המלכה אליזבת, הראשון בתור לרשת את הכתר, נדבק בנגיף ופיתח תסמינים קלים. הנסיך צ'רלס בן 71, ולפיכך נמצא בקבוצת סיכון. הוא נכנס לבידוד בסקוטלנד, לא ברור ממי נדבק. לפני שבועיים פגש את הנסיך אלברט ממונאקו, שבהמשך התברר כי חלה בקורונה

בית המלוכה בבריטניה הודיע בצהריים (יום ד') כי הנסיך צ'רלס נדבק בנגיף הקורונה. בארמון הבהירו כי הנסיך – הראשון בתור לרשת את הכתר מאמו המלכה אליזבת – סובל מתסמינים קלים בלבד.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

בריטניה הנסיך צ'רלס צ'ארלס נדבק נגיף קורונה המלכה אליזבת  (צילום: AFP )
הנסיך צ'רלס עם המלכה אליזבת. סובל מתסמינים קלים(צילום: AFP )

בריטניה הנסיך צ'רלס צ'ארלס נדבק נגיף קורונה עם אשתו קמילה (צילום: AP)
הנסיך ורעייתו קמילה. הבדיקה שלה חזרה שלילית(צילום: AP)
בהודעה על כך שהנסיך צ'רלס נדבק הדגיש בית המלוכה כי על אף התסמינים שפיתח – מצבו הכללי טוב. יצוין כי הנסיך בן 71, ולפיכך הוא נמצא בקבוצה בסיכון גבוה יחסית, משום שבקרב בני 70 ומעלה שיעור החולים באופן קשה כתוצאה מהנגיף גבוה יותר. על כל פנים, מקור בבית המלוכה סיפר שהרופאים אמרו לנסיך צ'רלס כי לא סביר שמחלתו תחריף ותהפוך לחמורה. הנסיך צ'רלס שוחח בינתיים עם המלכה ועם בניו, הנסיכים וויליאם והארי.
 
הפעם האחרונה שבה פגשה המלכה אליזבת בת ה-93 את הנסיך צ'רלס הייתה ב-12 במרץ, ובבריטניה מדווחים כי פירוש הדבר שהיא נפגשה איתו לפני המועד המוקדם ביותר שבו הוא היה מידבק, 13 במרץ.

בריטניה הנסיך צ'רלס צ'ארלס נדבק נגיף קורונה טקס 11 מרץ (צילום:gettyimages )
צ'רלס נזכר ברגע האחרון לא ללחוץ יד, בטקס ב-11 במרץ(צילום:gettyimages )

בריטניה הנסיך צ'רלס צ'ארלס נדבק נגיף קורונה ארוחת ערב לונדון 12 מרץ (צילום: AP)
הנסיך מתועד באירוע חגיגי ב-12 במרץ בלונדון(צילום: AP)

כעת שוהה הנסיך צ'רלס בבידוד בסקוטלנד עם רעייתו בת ה-72 קמילה, הדוכסית מקרונוול. לפי בדיקה שנערכה לה, היא לא נדבקה. בארמון ציינו כי הוא ממשיך לעבוד מהבידוד. מארמון בקינגהאם נמסר כי המלכה בריאה ומצבה טוב. בעלה בן ה-98, הנסיך פיליפ, שוהה איתה.

 

בית המלוכה הדגיש כי אין אפשרות לדעת ממי נדבק הנסיך, משום שבשבועות האחרונים הוא נפגש עם אנשים רבים מאוד. רק לפני שבועיים תועד הנסיך צ'רלס בהגיעו לטקס בלונדון כמעט-שוכח פעמיים כי עליו להימנע מלחיצת יד לאנשים בשל התפרצות הנגיף. הסרטון הפך ויראלי ועורר שעשוע ברבים בעולם. בתקשורת הבריטית מציינים כי יום אחד קודם לכן, ב-10 במרץ, נפגש צ'רלס בלונדון עם הנסיך אלברט ממונאקו, שבשבוע שעבר נודע כי נדבק בנגיף.

 

בימים האחרונים ביטלו בני משפחת המלוכה הבריטית, בהם המלכה אליזבת והנסיך צ'רלס, את השתתפותם בשורה ארוכה של אירועים, כדי להימנע מהידבקות בנגיף. בבריטניה יש דאגה הולכת וגוברת מקצב ההדבקה וממספר המתים ההולך וגדל, ושלשום, אחרי ימים ארוכים שבהם השתהה בעניין, הודיע ראש הממשלה בוריס ג'ונסון על סגר דומה לזה שהטילו מדינות כמו צרפת, ספרד ואיטליה, בניסיון להרחיק אנשים זה מזה ולהאט את התפשטות הקורונה.

נגיף קורונה ספרד מדריד בית החולים לה פס (צילום: AFP)
בבית חולים במדריד. מאות מתים מדי יום(צילום: AFP)

הקמת בית חולים זמני במדריד לטיפול בחולי קורונה (צילום: gettyimages)
בית חולים שדה שמוקם בבירת ספרד(צילום: gettyimages)

הקמת בית חולים זמני במדריד לטיפול בחולי קורונה (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בבריטניה יש החוששים שהממלכה נמצאת במסלול הבטוח להפוך למוקד האסון הבא, אחרי איטליה וספרד. בימים האחרונים חלה החמרה דרמטית במצב בספרד, ומספר המתים היומי שם מתקרב בצעדי ענק למספרים הבלתי נתפסים שמגיעים מאיטליה מדי יום. אתמול נקבע שיא המתים מהנגיף ליום אחד בספרד, 514. באיטליה, שם נרשמו ביומיים הראשונים של השבוע מספרי מתים מעט נמוכים יותר מבשבוע שעבר, חלה אתמול לפתע שוב עלייה דרמטית במספר המתים היומי, והוא עמד על 743.

 

בתוך כך, נשיא התאחדות בתי החולים של צרפת, פרדריק ולטו, הזהיר כי מספר המתים מנגיף הקורונה בצרפת גבוה בהרבה מזה שהממשלה מפרסמת בפועל, משום שנתוני הממשלה נוגעים רק למי שמתים מהנגיף בתוך בתי החולים, ולא מחוצה להם. נכון לנתון שמסרה צרפת אתמול, עד כה מתו בצרפת 1,100 בני אדם מהנגיף, ובימים האחרונים הולך וגדל מספר המתים היומי. לדברי ולטו, אם בחישוב ייכללו גם המתים בבתי האבות או בבתיהם הפרטיים – יתברר שהמספר גבוה בהרבה.

 

ראש סוכנות הבריאות של צרפת, ז'רום סלומון, אמר אתמול כי בקרוב יוכלו הרשויות למסור נתונים על מספר המתים מקורונה בבתי אבות, וצירוף הנתון הזה צפוי להביא לגידול חד במספר המתים הרשמי. התקשורת הצרפתית דיווחה בימים האחרונים על עשרות מקרי מוות מהנגיף בבתי אבות ומוסדות סיעודיים. בבית אבות אחד במזרח צרפת, למשל, מתו 15 בני אדם.

נגיף קורונה צרפת בית חולים שדה ב מולהאוס מזרח המדינה (צילום: AP)
לא ספרו את המתים בבתי האבות. בית חולים שדה בצרפת(צילום: AP)

נגיף קורונה צרפת בית חולים שדה ב מולהאוס מזרח המדינה (צילום: AP)
(צילום: AP)

בצרפת, שהטילה סגר על המדינה ב-17 במרץ, קצב הגידול במספר הנדבקים עמד על 26% ליום בממוצע במהלך מרץ, אבל אתמול כבר הואט הקצב ל-15% בממוצע. עם זאת, ולטו הודה כי קשה להשוות את מספר הנדבקים למספרים אצל שכנותיה, משום שצרפת אינה עורכה בדיקות קורונה רבות כל כך כמו איטליה וגרמניה.

 

איראן, המדינה שבה התפרצות הקורונה במזרח התיכון היא הקשה ביותר, חצתה היום את רף 2,000 המתים והגיעה ל-2,077, אחרי שביממה החולפת מתו בה עוד 143 בני אדם. מספר הנדבקים הרשמי עלה ל-27,017. רבים בעולם ובאיראן עצמה מעריכים כי המשטר מסתיר את הנתונים האמיתיים וכי בפועל הם חמורים יותר.

 

בגרמניה, מדינה ששיעור התמותה בה מהנגיף, לפחות לפי הנתונים הרשמיים, נמוך למדי ורחוק שנות אור מזה של איטליה וספרד, עדכנו היום הרשויות כי מספר הנדבקים עלה ל-31,554 ומספר המתים ל-149. מדובר בעלייה של 4,191 נדבקים ו-36 מתים בתוך יממה. התאחדות בתי החולים של גרמניה מסרה היום כי היא מעריכה שקצב ההדבקה יואט בתחילת השבוע הבא או באמצעו, הודות להנחיה שקיבלו הגרמנים להישאר בבתים ולהימנע ממגע זה עם זה. כ-1,000 מטופלים שנדבקו בנגיף הקורונה מאושפזים כעת ביחידות לטיפול נמרץ בגרמניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הנסיך צ'רלס. עובד מהבית
צילום: AFP
מומלצים