שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

נתניהו כינס דיון בהידוק ההסגר בישראל

יומיים אחרי שאמר לאזרחי ישראל כי תיתכן החלת הגבלת תנועה מלאה, עורך ראש הממשלה דיונים בנושא עם כמה מהשרים, מנכ"לי משרדי ממשלה וגורמי רפואה. בנוסף דנים הצוותים בהצטיידות ובתוכנית המקיפה לסיוע כלכלי במשק

ברקע התפשטות הנגיף קורונה, ראש הממשלה בנימין נתניהו מכנס בצהריים (יום ו') כמה דיונים במקביל שיעסקו בין היתר בהידוק ההסגר לאזרחי המדינה.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

שורת הדיונים תכלול גם התייעצויות בנושא הצטיידות, היערכות ובחינת החמרת הגבלות התנועה וכן בחינה בנושא התוכנית המקיפה לסיוע כלכלי במשק. בדיונים ישתתפו שרים, מנכ"לי משרדים וגורמי מקצוע ורפואה.

  (צילום: EPA)
תל אביב אחרי ההחמרות בסגר(צילום: EPA)

בתוך כך, הנהלת האוצר, יחד עם נגיד בנק ישראל אמיר ירון והיועץ הכלכלי של ראש הממשלה אבי שמחון, הצליחו להגיע לאחר דיון לילי לסיכום על הצעדים שייכללו בחבילת הסיוע למשק בשל משרד הקורונה.

 

היקף החבילה יעמוד על כ-80 מיליארד שקל, כאשר בין 40 ל-50 מיליארד שקל יהיו "תקציביים", והשאר יכללו גידול בערבויות מדינה, דחיית תשלומי חובה לעסקים, ודחיית מסים לרבות ארנונה. עוד הוחלט על הקמת קרן נוספת לסיוע לעסקים גדולים, בסך 5 מיליארד שקל. זאת בנוסף לקרן בסך 8 מיליארד שקל לעסקים קטנים ובינוניים.

 

כבר בישיבת הממשלה הלילית האחרונה, שבה אושרו התקנות לשעת חירום המחמירות את מגבלות התנועה למשך שבעה ימים, הנחה נתניהו את השרים להשלים את ההכנות במשרדיהם וביחידות הסמך לסגר מלא, כדי שאם וכאשר זה יידון - ניתן יהיה להבין במהירות את המשמעויות ולקבל החלטה.

 

כניסת תקנות החירום החדשות ביום רביעי הותירה ישראלים רבים מבולבלים. הגבלות אלה הובילו להחמרת יתר בכל הקשור ליציאה מהבתים והתקהלות. בין היתר נקבע כי מותר לצאת מהבית רק לזמן קצר, ולמרחק של עד 100 מטרים ממקום המגורים בלבד, למעט צרכים חיוניים כגון הצטיידות במזון או בתרופות, קניית מזון או יציאה לטיפול רפואי כפי שהיה עד עתה. בנוסף נאסר לצאת לפעילות ספורט בחוץ שהייתה מותרת עד כה.

 

עוד נקבע ביום רביעי כי התחבורה הציבורית תצומצם עוד יותר, ובעקבות זאת הוחלט כי רכבת ישראל תפסיק לפעול לחלוטין. כמו כן נסגרו בתי התפילה - בתי כנסת, מסגדים וכנסיות. מעסיקים נדרשים למדוד חום לעובדים בכניסה למקום העבודה, ולאסור על כניסתם של מי שחום גופם גבוה מ-38 מעלות.

 

ביום רביעי בערב, עם החמרת ההגבלות, קרא נתניהו לציבור לציית להנחיות: "מספר החולים מכפיל את עצמו כל שלושה ימים. בעוד שבועיים עלולים למצוא עצמנו עם אלפי חולים שרבים יהיו בסכנת מוות. לכן אני כבר אומר לכם שאם לא נראה שיפור במגמה - לא יהיה מנוס מלהטיל הסגר מלא, למעט צרכים חיוניים כמו מזון ותרופות. זה עניין של יממות ספורות ואנו עושים את כל ההכנות הלוגיסטיות והמשפטיות לכך".

  (צילום: EPA)
שוק הכרמל בתל אביב(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
כיכר הבימה בתל אביב(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
אזור הטיילת בתל אביב(צילום: EPA)

 

 
 

מוקדם יותר התברר כי מניין הנפטרים מסיבוכי הנגיף בישראל עלה לעשרה וכי מספר המאובחנים בנגיף הגיע ל-3,035 - עלייה של 540 חולים ביממה האחרונה. מספר החולים קשה עומד על 49, ומצבם של 60 מוגדר בינוני. מספר המחלימים עומד כעת על 79.

 

הנפטרים הלילה מסיבוכי הנגיף הם אברהם ארושס (93) שהלך לעולמו בבית החולים סורוקה בבאר שבע, וכן אישה בת 76 שמותה נקבע בבית החולים השרון בפתח תקווה. שניהם סבלו ממחלות רקע מורכבות וקשות.

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו אמר הבוקר כי נכון לעכשיו תמונת התחלואה בנגיף קורונה והשפעותיה בישראל נמוכה מתרחיש הקיצון. "הקצב שאנחנו רואים מבחינת מספר החולים הקשים והנפטרים הוא פחות גרוע ממה שחשבנו", אמר פרופ' גרוטו לאולפן ynet.

 

בהתייחסו לנתונים, אמר פרופ' גרוטו כי "אנחנו בהחלט מתקדמים בעלייה, אבל הקצב כאמור פחות גרוע. כמובן שצריכים להיות עם האצבע על הדופק ולראות לאן זה הולך. "צריך לראות שהצעדים שהתחלנו אותם לפני שבועיים מתחילים עכשיו לתת את אותותיהם, וככל שנקיטת הצעדים החמירה - זה עוד יותר השפיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תל אביב לאחר ההחמרה בהגבלות התנועה
צילום: EPA
מומלצים