שתף קטע נבחר

פעוטונים ציבוריים לא יחזירו כספים להורים: "קורסים כלכלית"

פרסום ראשון: אף שמשרד העבודה והרווחה הנחה פעוטונים ציבוריים להחזיר להורים את הכסף ששולם עבור מחצית מחודש מרץ, כ-200 פעוטונים הודיעו כי אין ביכולתם לעשות זאת. "ממשיכים לשלם מתוך מטרה שבתום התקופה הקשה יהיה לילדים מקום לשוב אליו"

 

 שביתה בגנים בתל אביב (צילום: אפרת אקר)
ארכיון(צילום: אפרת אקר)

הורים רבים לפעוטות ששילמו לפעוטונים הציבוריים עבור חודש מרץ בירכו על הנחיית משרד העבודה להחזיר להם את התשלום עבור התקופה שבה אינם פועלים – סכום של בין 400 ל-800 שקל לילד. אבל כ-200 פעוטונים, שבהם מתחנכים כ-15 אלף פעוטות עד גיל שלוש, הודיעו להורים כי אין ביכולתם לעשות זאת מאחר שהם קורסים כלכלית.

 

הפעוטונים, המאוגדים בארגון א.מ.א - איחוד מעונות ארצי, הוסיפו במכתב ששלחו להורים כי אינם יכולים להתחייב שיוכלו לפתוח את המעונות מחדש בתום המשבר. מדובר על מעונות יום מפוקחים המופעלים על ידי אנשים פרטיים. משרד העבודה והרווחה הודיע כי יפסיק להעביר את ההקצבות השוטפות בגין הפעלתם החל ב-15 במרץ.

 

במכתבים ששלחו מפעילי הפעוטונים להורים הוסבר כי "אנו ניצבים מול קשיים רבים, כשבימים אלו אנו ממשיכים לשלם את תשלומי התקורה מתוך מטרה להבטיח שכשתסתיים התקופה הקשה - יהיה לילדיכם מקום לשוב אליו. לצערנו, למרות הנחיית משרד העבודה והרווחה להחזיר את תשלומי ההורים על חלקו היחסי של חודש מארס, אין ביכולתנו לעשות זאת, שכן הכספים כבר הופקדו לתשלומים השוטפים". הפעוטונים הבהירו כי התשלומים שנגבו עבור חודש אפריל יושבו להורים.

 

מיכל חדד, בת 35 מעפולה, היא אחת מבעלי המעונות שהודיעו להורים כי לא יוכלו להחזיר את הכספים. מיכל, אם לארבעה, מפעילה מעון שבו מתחנכים 78 ילדים. "בשונה מהארגונים הגדולים, לנו אף אחד לא מסבסד את השכירות", היא מספרת. "אני משלמת הוצאות קבועות של 50 אלף שקל על שכירות, ביטוחים ועוד, ואין לי הכנסות. אני מקבלת אינסוף טלפונים מההורים. אני מבינה אותם, אבל שיבינו שלא יהיה לאן לחזור".

 

מיכל חדד (צילום: שלום כהן)
מיכל חדד(צילום: שלום כהן)

ישראל לוין (39) מבני ברק, אב לתינוקת באחד המעונות, אמר כי ההחזר הכספי חשוב מאוד, אך הוא מבין גם את בעלי הפעוטונים. ישראל ורעייתו, הורים לארבעה, הוצאו לחל"ת ומתמודדים עם קשיים כלכליים. "הכסף הזה חשוב, במיוחד בימים אלה", הוא אומר. "אבל ברור לנו שהמצוקה שלהם גדולה. לנו זה כמה מאות שקלים אבל להם זו מכת מוות. הממשלה חייבת להחזיר להם את הכספים כדי שהם יחזרו להורים".

 

משה סויסה, יו"ר א.מ.א-איחוד מעונות ארצי, הסביר כי "תחת משרד העבודה והרווחה פועלים 700 מעונות שמתקיימים כילדים חורגים של המשרד, שכפופים לכל ההנחיות והדרישות, אך לא זוכים לאותן ההטבות כמו הארגונים הגדולים. המצב הזה הוא לא סביר. אנחנו קוראים לממשלה לא להפקיר אותנו ולא לאפשר את קריסתנו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים