שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי

מחקר חושף: 1 מכל 10 חולי קורונה סוכרתיים - מתו תוך שבוע

ממצאים חדשים שמאששים כי מחלות רקע הן גורמי סיכון לתחלואה בקורונה: חוקרים בצרפת מצאו כי עשירית מחולי הסוכרת שלקו בקורונה נפטרו, חמישית נזקקו למכונת הנשמה. מומחית: "חולי סוכרת בסיכון גבוה לסיבוכי זיהומים"

עדויות נוספות לסכנת הקורונה לחולים כרוניים: מחקר חדש חושף כי עשירית מחולי הסוכרת שנדבקו בקורונה נפטרו, 1 מכל 5 נזקק למכונת הנשמה. הממצאים פורסמו בכתב העת Diabetologia. סוכרת היא אחד מגורמי הסיכון לתחלואה חמורה בקורונה, לצד אסתמה, יתר לחץ דם, מחלות לב, עישון והשמנת יתר, במיוחד אצל קשישים.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

החוקרים בדקו מעל 1,300 חולי קורונה מ-53 בתי חולים בצרפת, בין 10 ל-31 למרץ. רובם של הנבדקים חולי הסוכרת – 89% - חלו בסוכרת סוג 2, 3% חלו בסוכרת סוג 1, ולשאר היו סוגים אחרים של סוכרת. מרבית המטופלים שנבדקו היו גברים, וגילם הממוצע 70. ביום השביעי של המחקר, 29% מהחולים חוברו למכונת הנשמה או שנפטרו. החוקרים מצאו כי 1 מכל 5 חולים נזקק להנשמה מלאכותית, ואחד מכל 10 נפטר. 18% החלימו ושוחררו מבית החולים.

 

החוקרים מצאו עוד שחולי סוכרת שנדבקו בקורונה והיו בני 75 ומעלה היו בסיכון גבוה פי 14 למות, בהשוואה לחולים מתחת לגיל 55, וחולים בני 65 עד 74 היו בסיכון גבוה פי שלושה למות, בהשוואה לאלה מתחת לגיל 55. אלה שסבלו גם מדום נשימה בשינה או מחלות ריאות, היו בסיכון גבוה פי שלושה למות ביום השביעי של המחלה, בהשוואה לחולים אחרים.

 

סוכרת סוג 2 (אילוסטרציה: Shutterstock)
חולי סוכרת שנדבקו בקורונה והיו בני 75 ומעלה היו בסיכון גבוה פי 14 למות(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

 

החוקרים לא מצאו קשר בין מקרים חמורים של מחלת הקורונה, לגיל, מין, רמות הסוכר, או תחלואה נלווית. עוד נמצא כי מי שהשתמשו באינסולין או תרופות אחרות לטיפול ברמות הסוכר בדם, לא היו בסיכון גבוה יותר למחלת הקורונה. עם זאת, אלו שסבלו מעודף משקל והיו חולי סוכרת, היו בסיכון גבוה במיוחד.

 

"ידוע שאנשים חולי סוכרת נמצאים בסיכון מוגבר לסיבוכי זיהומים, ובמיוחד לשפעת ודלקת ריאות", סיכמו החוקרים, "מחקרים קודמים כבר הצביעו על סכנת הקורונה לחולי סוכרת".

 

"מחלת הסוכרת היא אחד מגורמי הסיכון המרכזיים לתחלואה קשה מקורונה", אומרת ל-ynet ד"ר הדר דסקין, מומחית לאנדוקרינולוגיה ורופאת סוכרת משירותי בריאות כללית, "חולי סוכרת אכן נמצאים בסיכון גבוה יותר לזיהומים ולסיבוכיהם, ככל הנראה כחלק נלווה מהפגיעה בכלי הדם ופגיעה אפשרית בתפקוד מערכת החיסון.

 

"על חולי הסוכרת להקפיד תמיד ובמיוחד בתקופה זו על איזון ערכי הסוכר ועל מעקבים מסוכרים. במקרים בהם קיים קושי או חשש להגיע לביקור מסודר במרפאה, ניתן לקיים מפגשים וירטואליים או טלפוניים עם הצוות הרפואי להתאמת הטיפול", היא מסכמת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סכנת הקורונה לחולי סוכרת
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים