4 צפייה בגלריה
חורפנים דנמרק הומתו עולים מהמתים
חורפנים דנמרק הומתו עולים מהמתים
פגרי החורפנים מחוץ לאדמה. "בגלל הגזים"
(צילום: AFP)
מיליוני חורפנים הומתו במהירות, אבל בדנמרק ממשיכים לצפות במראות זוועה, גם אחרי שהם הושלכו לבורות: בטלוויזיה הדנית נראו צילומים של החורפנים מתים יוצאים מקבריהם.
גורמים רשמיים במדינה אמרו כי מדובר בתופעה טבעית שנגרמת מגזים שנפלטים החוצה במהלך תהליך הריקבון של גופות החורפנים.

החורפנים הומתו במהירות מחשש שמוטציה של נגיף הקורונה, שנמצאה בכמה מהם, תתפשט לבני אדם. הסכנה הגדולה הייתה שאותה מוטציה תגרום לכך שחיסוני הקורונה – שהעולם כולו מחכה להגעתם – לא יהיו יעילים.
ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן הודתה כי הממשלה לא פעלה באופן חוקי כשהחליטה על ההרג ההמוני של היונקים הקטנים, שהושלכו לבורות רדודים בעומק של מטר.
4 צפייה בגלריה
ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן בכתה בביקור בחוות חורפנים חורפן
ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן בכתה בביקור בחוות חורפנים חורפן
ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן בוכה בביקור בחוות החורפנים
(צילום: MCT)
פרדריקסן, שהאופוזיציה קוראת לה להתפטר מתפקידה, פרצה אתמול (יום ה') בבכי בביקור בחוות חורפנים. "יש כאן שני דורות של חקלאים. אב ובנו. זה היה רגשי עבורם. סליחה, גם עבורי", אמרה בקול שבור.
רשת הטלוויזיה הדנית DR פרסמה סרטון שבו נראים תלים של פגרי חורפנים יוצאים מקברם. זה קרה בבסיס הצבאי הולסטרבו בצפון מערב המדינה.
4 צפייה בגלריה
חורפנים בדנמרק
חורפנים בדנמרק
חורפנים בדנמרק
(צילום: AFP)
התופעה, כאמור, היא טבעית לחלוטין. תומאס כריסטנסן, דובר במשטרת דנמרק, אמר כי "גזים נוצרים במהלך תהליך הדקומופוזיציה, שגורם לגופות להתנפח מעט ולעתים אף לצאת מבטן האדמה".
לדבריו, זו לא הייתה הפעם הראשונה שדבר כזה אירע. הרשויות, מתברר, ניסו לפתור זאת על ידי הצבת עוד אדמה על הפגרים, אבל זה כנראה לא הספיק.

"זומבים-חורפנים יוצאים לנקום"

ברשת DR אמרו כי מעתה החורפנים ייקברו בעומק של 2.5 מטרים, במקום מטר אחד בלבד. כך – בתקווה – תימנע חזרתם של מראות מחרידים מעין אלו.
4 צפייה בגלריה
מקום בו נקברו חורפנים שהושמדו
מקום בו נקברו חורפנים שהושמדו
10 מיליון הומתו
(צילום: EPA)
לפי העיתון הבריטי "אינדיפנדנט", היומון הדני "נשיונל ברלינגסקה" התבדח על כך וכתב: "זומבים-חורפנים מתים יוצאים מהקברים כדי לנקום".
כלי התקשורת המקומיים דיווחו כי ייתכן שהחורפנים נקברו גם קרוב מדי לאגמים ומאגרי מים תת-קרקעיים, מה שהעלה את החשש מזיהום אפשרי של הקרקע ושל מקורות מי השתייה.
דנמרק, היצואנית הגדולה בעולם של פרוות חורפן, הודיעה בתחילת נובמבר כי תמית יותר מ-15 מיליון חורפנים אחרי גילוי המוטציה.
שבועיים לאחר מכן, ובמהלך משבר פוליטי עקב חוקיות הצו, הממשלה ציינה כי האיום לחיסוני בני האדם "כמעט נכחד", לאחר שלא נמצאו מקרים נוספים של מוטציית החורפנים. עד אז הומתו כבר יותר מ-10 מיליון חורפנים.