התגעגעתם? מה הבעיה? כך תכינו בקלות את המאפה ואת הרוטב: בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
18 יחידות
לרוטב הפטריות
- 3-2 כפות שמן
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפיניון, חתוכות או פטריות חתוכות משומרות, מסוננות היטב
- מלח
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 כפות קורנפלור מעורבבות עם רבע כוס מים קרים
- 1 כפית עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חייבים)
- 1/4 כפית כורכום, טחון
- 1 כפית גדושה אבקת מרק
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור, לפי הטעם
לבורקסים
- 2 תפו"א בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 1/2-1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 ק"ג בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
לציפוי
- 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים או מעט שמן (לגרסה טבעונית)
- שומשום
אופן ההכנה
- רוטב הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה קלה. מעבירים מחצית מהכמות של הבצל לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים את הפטריות למחבת עם מחצית הבצל, מתבלים במלח, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שאין נוזלים במחבת.
- מוסיפים את המים הרותחים, את תערובת הקורנפלור והתבלינים, מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה 10-5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- הבורקסים: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מוכנים, מסננים ומועכים לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן ששמרנו, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים. מניחים לצינון מלא בצד.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים אותו קלות. חותכים את הבצק ל-3 לאורך ו-6 לרוחב (כך שנוצרים 18 מלבנים). מרדדים קלות כל ריבוע (לא חייבים, אך מומלץ). מניחים על כל ריבוע כף מהמלית ומקפלים לשניים. מהדקים היטב בצדדים.
- מניחים את הבורקסים בתבנית, מושחים בחלמון טרוף עם מים ומפזרים שומשום מעל. אופים 20-18 דקות עד להזהבה יפה.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...