בשורה שתגרום לאוזניים להזדקף ולזנב לכשכש: השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות פועלים לאסור יבוא חיות מחמד שבוצע בהן חיתוך אוזניים או זנב לצורכי נוי. המשמעות היא שיבואני חיות מחמד יידרשו מעתה להצהיר כי לא בוצעה פגיעה בבעל החיים לצורכי מכירה או הצגה למכירה, ולא יינתן אישור כניסה לארץ לבעלי חיים שנעשתה בהם פגיעה כזו.
1 צפייה בגלריה
דוברמן
דוברמן
דוברמן
(צילום: shutterstock)
תקופת הקורונה הכניסה את הציבור הרחב לסגר ומנעה מפגשים חברתיים, ובעקבות כך, הגדילה את תחושת הבדידות ואת הרצון לצרף חבר ההולך על ארבע לחיק המשפחה. עם הביקוש לחיית מחמד חמודה שתכניס מעט שמחה הביתה, עלה גם הביקוש ביבוא חיות מחמד גזעיות מחו"ל. אולם במקרים מסוימים, חיות המחמד המיובאות מגיעות לארץ לאחר שאוזניהן או זנבן נחתכו לצורכי נוי. מדובר בפרקטיקה נפוצה בגזעים כגון דוברמנים, רועים אסייאתיים, בוקסרים וגם רוטוויירלים, פינצ'רים, פוינטרים וכלבים מגזע ויסלה. כדי לשמור על רווחת בעלי החיים, גם על אלו שבדרכם לישראל, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות מבקשים לאסור יבוא חיות מחמד שנעשתה בהן פגיעה מסוג זה.


על פי חוק צער בעלי חיים במדינת ישראל, ישנו איסור מוחלט על התעללות בבעלי חיים, ובכלל זה איסור לבצע חיתוך ברקמה חיה בבעל חיים, קעקוע או צביעה, באמצעי הפוגע ברקמה חיה או החודר לתוכה, למטרות נוי. כמו כן אסורה בישראל החזקה לשם מכירתו או הצגתו למכירה של בעל חיים שאוזניו או זנבו חתוכים או שיש על גופו קעקוע. גם כשמדובר בבעלי חיים שאינם ילידי הארץ, אסורה הצגתם בתערוכות או במופעים.
השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות פונים כעת ל"שיתוף ציבור", לאסור באופן רשמי את הפגיעה הזו בבעלי החיים, כך שיבואן אשר יהיה מעוניין לייבא חיות מחמד עם אוזניים או זנב חתוך או קעקוע לא יוכל לעשות זאת. הציבור מוזמן להגיב להצעה עד 10 במרץ. השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר הבהירו כי המהלך אינו חל על חתולים וכלבים שלהם זנב קצר מלידה, על פי רשימה מוגדרת של גזעים.
למרבה הצער, האיסור לא יחול על יבוא אישי של כלב או חתול המגיע לארץ עם בעליו, שלא ביבוא מסחרי. במשרד החקלאות אומרים כי החלת האיסור תציל עשרות בעלי חיים מניתוח פוגעני ומיותר, ותתרום להבנה של כלל העוסקים בתחום עד כמה הדבר פוגע בבעל החיים.