ראש הממשלה, בנימין נתניהו, סיכם יחד עם שרי הבריאות, הפנים, ביטחון הפנים, התחבורה וכן עם מפכ"ל המשטרה ופרוייקטור הקורונה את המתווה לאירועי מירון, ולפיו תתאפשר הגעה ללא הגבלה של מתפללים להר מירון בל"ג בעומר הקרוב, שיחול ביום חמישי ושישי בשבוע הבא. הצפי שהוערך בישיבה עומד על כ-200 אלף מאמינים. עם זאת, יהיו הגבלות של התקהלויות באיזורי ההדלקות על פסגת ההר - עד עשרת אלפים איש להדלקה.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
עוד סוכם, כי במתחמי ההדלקות יוגשו רק עוגות יבשות ושתייה, ואילו בשטחי ההר האחרים תתאפשר גם הסעדה בחמגשיות, למשל, כמקובל באירוע ההמוני לאורך השנים. ההגעה להר תתאפשר באוטובוסים ובשאטלים.
ראש "מגן לישראל", פרופ' נחמן אש, הבהיר כי על פי נהלי משרד הבריאות ייאסר על הקמתם של אוהלי "הכנסת אורחים", כפי שהיה מקובל, שכן "אלה מהווים מוקד להתכנסות צפופה".

בעיצומו של המשבר: ראש הממשלה דן במתווה

בשבועות האחרונים התקיימו דיונים במשרד הבריאות ובדרג המדיני בנוגע למתווה, לאחר שבשנה שעברה, בשל מגבלותה קורונה, הוטלו מגבלות חמורות על העלייה להר. הפוליטיקאים החרדים, עסקני המגזר והתקשורת החרדית הפעילו לחץ כבד כדי שיותר קיום ההילולה ללא הגבלה, במיוחד לאור החזרה הכמעט מלאה לשגרה וביטול חובת עטיית המסכות במרחב הציבורי מראשית השבוע.
2 צפייה בגלריה
 מדורה לכל מגזר. כך זה נראה בשנה שעברה
 מדורה לכל מגזר. כך זה נראה בשנה שעברה
מדורה לכל מגזר. כך זה נראה בשנה שעברה
(צילום: מזמור הפקות )
השיא היה כאשר אתמול (יום ב') בעיצומו של המשבר הפוליטי, השתתף ראש הממשלה בישיבת סיעת יהדות התורה, והתפנה לדון עימם בסוגיה. כעת, כאמור, הוחלט לאפשר את ההילולה, במגבלות מסוימות וקלות. במפלגות החרדיות אומרים כי הם לומדים את המתווה ונראה כי הוא עונה על ציפיותיהם.
בשנה הקודמת נחגגה ההילולה, לראשונה, בלי ההמונים, בלי המתנדבים וגם ללא ילדי החלאקה - אך עם תפילת רבנים ואדמו"רים לרפואה מקורונה, מסיכות וריקודים מרחוק. כבר שבוע לפני ההילולה נסגר אזור מירון למבקרים ולשהייה, למעט החריגים שהוגדרו בתקנות.
2 צפייה בגלריה
 ההנחיות למירון
 ההנחיות למירון
ההנחיות למירון
לכתחילה רק שלושה רבנים משלושה מגזרים הורשו להדליק את המדורות במירון, בזמנים שונים, ומספר המשתתפים בכל הדלקה עמד על כ-50 מאושרים בלבד - ו-150 בסך הכול. בפועל היו אמנם שלוש הדלקות מרכזיות, אך בהדלקה השנייה של המגזר הספרדי היו "תתי-הדלקות" באותו המעמד של מקובלים ורבנים.
על אזור הר מירון, מקום קבר הרשב"י וסביבתו הוטל סגר במהלך החג הקודם - למעט לתושבים או לעובדים באזור. אך השנה, כאמור, חוזרת ההילולה, ששורשיה הם בני 900 שנה, וסוחפת בשנים כתיקונן כחצי מיליון אנשים להר מירון - מקום קבורתו של רבי שמעון בר יוחאי - ונחשבת לגדולה בעולם.