איך מכינים קובה?

איך מכינים קובה? (הקובה של הסורים)?

ynet עונה:

מתכון לקובה, מתוך מאגר המתכונים שלנו.

חומרים:

לקובה:
1/2 1 כוסות בורגול טחון עבה
1/2 1 כוסות סולת
2-4 כפות קמח
מלח
מים
לגומו (המילוי של הקובה):
4 בצלים גדולים
1/2 1 קילו בשר טחון (בקר)
שמן לטיגון
2/3 כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף
1 ביצה טרופה
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי קצוצים

הכנה:

1. מכינים את בצק הקובה: שמים את הבורגול והסולת בקערה, מוסיפים מים שיכסו את התערובת כדי סנטימטר, ומניחים בצד למשך חצי שעה כדי לתת לבורגול ולסולת לספוג את המים.
2. מקץ חצי שעה הנוזלים אמורים להיספג לגמרי. אם נשארו עודפים, נפטרים מהם. מוסיפים מלח וקמח ולשים לבצק גמיש, שאפשר יהיה להכין ממנו קציצות ולמלאן בלי שייקרעו. אם הבצק יבש מדיי, מוסיפים עוד מעט מים.
3. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים יחד כדקה.
4. מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך.
5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב.
8. מכינים את קציצות הקובה: יוצרים קציצות שטוחות מהבצק בידיים לחות וממלאים אותן בכף מן התערובת.
9. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק ומגישים.



פרסום ראשון: ,
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה איך מכינים קובה?
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד