שתף קטע נבחר

אלבום תמונות פרטי ברשת

תוך חמש דקות ניתן להקים אתר פרטי עם התמונות הפרטיות שלכם

לאחר שחזרתי מטיול של שנה בדרום אמריקה נסעתי לבקר חברים. כולם התאכזבו מכך שלא הבאתי את אלבומי התמונות מהטיול. אני לא נוהג להסתובב עם חמישה אלבומים עבי כרס, אבל כדי שבכל זאת אוכל להראות תמונות, בכל מקום בו יש מחשב - החלטתי להקים אתר תמונות פרטי ברשת.
בכתבה זו אתאר כיצד, ללא כל מאמץ וללא עלות כספית, תוכלו להקים אתר מקצועי, עם מבחר התמונות שלכם, אליו תוכלו להפנות את החברים והמשפחה.
אם לא השתכנעתם שכדאי לכם לבנות אתר שכזה, אולי תרצו להתבונן על המוצר המוגמר. לשם כך אתר דוגמא (קישור מימין לכתבה).
יצירת אתר התמונות הוא תהליך שגוזל בסך הכל חמש דקות, וזאת הודות לתוכנת Arles Image Web Page Creator, אשר מפעילה אשף פשוט להפליא, שעושה את כל העבודה ה"שחורה". כפי שניתן לראות בדוגמא, התוכנה מקימה אתר תמונות מקצועי הכולל:
1. Thumbnails – תמונה מוקטנת וברזולוציה נמוכה, כך שניתן לרכז עשרות מהן על דף אחד. על ידי קליק על Thumbnail ספציפי, ניתן לראות את התמונה בגודל מלא.
2. סרגל ניווט, עם אפשרות מעבר קלה בין התמונות והגלריות השונות.
3. אפשרות הוספת טקסט לצד התמונות, או אפילו על גבי התמונות.
4. אפשרות כיווץ התמונות, על מנת להוריד את גודל הקובץ ובכך להקטין את זמן העלאת האתר.
5. אפשרות לשנות את הגודל של ה-Thumbnail והתמונות עצמן.

דרישות מערכת

1. קבצי תמונות (ניתן להשתמש בכל סורק סטנדרטי או מצלמה דיגיטלית).
2. חיבור לאינטרנט.
3. דפדפן אינטרנט אקספלורר (גרסא 4 ומעלה).
4. תוכנת ה–Arles Image Web Page Creator (הקישור בצד ימין).
5. אתר מארח - Host (הקישור בצד ימין).

יצירת עמוד התמונות

1. הורידו והתקינו את תוכנת ה-Arles Image Web Page (בסך הכול 1.9Mb). חשוב לציין, כי תוכנה זו מוגבלת ל-30 יום. אם תרצו אחר כך לעדכן את התמונות באתר - תצטרכו לרכוש את התוכנה. קובץ התוכנה שתורידו הוא בפורמט Zip על כן תצטרכו לפתוח את הקובץ בעזרת Winzip.
2. הפעילו את תוכנת ה-Arles Image. למעשה, כל שעליכם לעשות כעת, הוא להגדיר את מיקום קבצי התמונות שלכם בדיסק הקשיח. אם אינכם בטוחים במיקום קבצי התמונות תוכלו לחפש קבצים אילו על ידי Start>Search>Files or folders ולחפש את מיקומם בצורה זו.
3. כשנפתחת התוכנה תוכלו לראות כי יש לה שורה אופקית של חוצצים.עברו לחוצץ ה-File Location. בשדה ה-Source Folder הכניסו את מיקום קבצי התמונות שאיתם אתם מעונינים ליצור את האתר.
4. בחירת מיקומים נפרדים לקובצי המקור ולקובצי המטרה יחסוך בלבול רב בשלבים הבאים. לשם כך יש להסיר את סימון ה"וי" שליד "Target and source folder are the same”. כעת שנו את שדה ה-Target Folder, לדוגמא: C:mywebpage. שם יאוכסנו קבצי האתר שלכם בפורמט HTML. ביחרו בשם ובמיקום פשוטים על מנת לאתר בקלות קבצים אלו בשלב מאוחר יותר.
5. קליק אחד על אייקון ה“All" בראש חלון התוכנה ייצור את אתר המיוחל - במיקום שציינתם כ-Target folder.
6. על מנת לבדוק שכל התהליך הצליח, לחצו על אייקון ה-Show. בשלב זה יפתח דפדפן האקספלורר עם האתר החדש שיצרתם, אך חשוב לציין שהאתר ממוקם כעת על הדיסק הקשיח שלכם ולא ברשת האינטרנט.

העלאת (upload) של אתר התמונות לרשת

1. אחרי שתבחרו אתר מארח מתאים ותפתחו חשבון משתמש באתר זה, על ידי מילוי טופס רישום משתמש חדש, יהיה עליכם להעתיק את קבצי אתר התמונות שיצרתם מהכונן הקשיח אל שרת האתר המארח שלכם. קבצים אלו ממוקמים בספריה שאתם בחרתם בסעיף 4 (Target Location).
2. העלאת האתר היא עניין פשוט ביותר. כל שעליכם לעשות הוא להפעיל את דפדפן האינטרנט אקספלורר ובחלון הכתובת לרשום - ftp://USERNAME@ftp.USERNAME .(ה-USERNAME יינתן לכם על ידי האתר המארח). כעת יופיע חלון ובו תתבקש להכניס את הסיסמא (שגם היא ניתנה על ידי האתר המארח).
3. אתר ה-FTP שלכם, שזה עתה נכנסת אליו, מציג את הקבצים והספריות שלכם בו. בכדי להוסיף את קבצי אתר התמונות שלכם, כל שעליכם לעשות הוא לגשת לספריית ה-Target Location, באמצעות קליק ימני על ה- Start ובחירה ב-Explore, לסמן את הספריה שבה מיקמתם את הקבצים, קליק ימני ובחירה ב-Copy, ואז Paste אל תוך חלון האקספלורר הפתוח באתר ה-FTP.
4. זמן ההמתנה תלוי כמובן בכמות המגהבייטים שהנכם מעבירים לאתר המארח.
כעת יצרתם אתר פרטי משלכם, אשר מכיל את אלבום התמונות. על מנת לבדוק את תקינותו של האתר, גילשו אל כתובת האתר שלכם, שהיא : www.USERNAME.com. שימו לב לשם ה-Username אשר ניתן על ידי האתר המארח. לדוגמא: האתר www.free.20m.com ייתן שם משתמש בפורמט: Gidon.20m.com.

השיקולים העיקריים בבחירת Host מתאים הם

1. כמות ה-Mb שהוא מעמיד לרשותכם.
2. אמינות ה-Host - כמות נפילות השרת, ותקלות טכניות אחרות.
3. שרידות ה-Host - אף אחד לא רוצה לאכלס את קבצי התמונות היקרים לו באתר שיפשוט את הרגל מחר בבוקר.
4. מהירות ה-Host - קשורה ברוחב הפס אשר הוא מקצה ביחס למספר הגולשים בו ברגע נתון. קשה מאוד לקבוע את מהירות ה-Host, מכיוון שנתון זה משתנה מרגע לרגע.
5. כמה בנרים (פרסומות) כלולות באתר.
אתר ממוצע מעמיד לרשותכם בין 10 ל-50 MB, כאשר 20 MB מאפשרים אכסון של 500 תמונות או 2000 עמודי טקסט.

רשימת ה-Host

www.free.20m.com - אתר אירוח מהמדרגה הראשונה. אחד מיתרונותיו הבולטים הוא שם domain קצר ביותר שהוא נותן למשתמשיו. מעניק 20 Mb אכסון חינם.
www.fws1.com - עוד אתר אירוח חמוד, הנותן 20 Mb של מקום חינם, או יותר – בתשלום.
www.geocities.com - אתר אירוח מבית Yahoo, אשר מציע מגוון גדול ביותר של כלים לבנייה ותחזוק של אתרים פרטיים.
www.webspawner.com - עוד אתר לבניית דף בית.

לפני שמתפזרים

תוכנת ה-Arles Image Web page Creator כוללת מאפיינים שימושיים נוספים שלא סקרתי לעומק, אך התוכנה מאוד ידידותית למשתמש וכל המאפיינים הנ"ל נמצאים תחת החוצצים במסך הראשי. לדוגמא: חוצץ Thumbnails יאפשר לשלוט במאפיינים כגון: גודל, צבע, מסגרת וכו'.
בעלי אתר קיים יוכלו גם הם ליהנות מתוכנה זו, על ידי הוספת קישור לאלבום התמונות שייצרו מתוך האתר שלהם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ללא מאמץ. אלבום תמונות ברשת
מומלצים