שתף קטע נבחר

מחלבות בגליל העליון

מורשת האר"י הקדוש, המים, המרעה והאוויר הצח, זה הסוד של גבינות צפת, שזקניה זוכרים עדיין את המחלבה משנת 1929



"אדיר", כרם בן זימרה

המחלבה פועלת מזה כשש שנים ומתבססת על ידע וטכנולוגיה מצרפת. הגבינות של "אדיר" נמכרות במעדנייה שבמקום ומשווקות לרשתות הגדולות על ידי "מחלבות גד". הגבינות הפופולריות ביותר והמומלצות על ידי המקום הן הגבינות הקשות: סנט פולן וטום (מחירי המקום: 86 שקל לק"ג). גם הגבינה הצפתית הרכה וחמאת העזים נחטפות במהירות. מוצרים נוספים: גבינה צפתית – 11 שקל ל-250 גר’, לבנה – תשעה שקלים ל-250 גר’, חמאת עזים – חמישה שקלים ל-200 גר’, גבינת פטה – 35 שקל לק"ג, גבינת שמנת – עשרה שקלים ל-150 גר’, יוגורט – שישה שקלים לחצי ליטר.
שעות הפעילות: א'-ה' 8:00-16:00, ו' 8:00-14:00, בחגים ובשבתות המחלבה סגורה מטעמי כשרות. טלפון: 6989888/7-04. איך מגיעים: מכיוון ראש פינה עוברים את צפת ומגיעים לצומת עין זיתים, פונים ימינה וממשיכים ישר עד שרואים שילוט למחלבה. מכיוון חיפה, יש להגיע לצומת עין זיתים, לפנות שמאלה ולנסוע עד שרואים שילוט למחלבה. המלצה לטיול בסביבה: יקב דלתון ממול למחלבה, באזור התעשייה.

"האחים קדוש", צפת

המחלבה קיימת כבר כחמישים שנה, הידע עובר מדור לדור, מהסבא. במקום מייצרים שלושה סוגי גבינות: צפתית, בולגרית וקשקבל. המחירים: 60-65 שקלים לק"ג. הצפתית הקשה היא הפופולרית והמומלצת על ידי בעל המחלבה, "בעיקר" הוא אומר "עם ספגטי, סלטים וקלצונה" עוד הוא אמור "כי הגבינות יכולות להישאר טובות ללא קירור גם שנה שנתיים". יש במקום מסעדת גבינות, סלטים, יין וניתן להיכנס ולצפות בתהליך ההכנה של הגבינות.
שעות הפעילות: 24 שעות ביממה מלבד יום שבת. טלפון: 6920326-04. איך מגיעים: לפי שילוט לכיוון צפת, ליד בית העלמין הצבאי. המלצה לטיול בסביבה: המקווה של האר"י הקדוש בן 5,000 השנים, שנמצא ליד בית העלמין הצבאי, בתי כנסת עתיקים "ובכלל, צפת מדהימה ביופייה והאוויר נפלא".

"המאירי", צפת

המשפחה עוסקת בגיבון משנת 1840. אחרי הרעש הגדול שפקד את העיר, סב סבו של בעל המחלבה החליט לעלות לרגל ולהשתקע בצפת. בשנת 1929 נפתחה המחלבה במקומה הנוכחי ופעלה עד 1936, עם פרוץ החרם הערבי. במשך השנים שוקמה ושנות השיא שלה היו אחרי מלחמת ששת הימים שבהן סופק החלב מהדרוזים. הניסיון רב השנים, האוויר הצח, המים הזכים, המרעה, הצמחייה והחליבה ידנית - הם סוד טיב התוצרת.
גבינת הבית היא הבולגרית. אין חנות במקום, אבל אפשר לבקר במוזיאון לגבינות, בתיאום מראש ובקבוצות בלבד. שעות הפעילות: 7:00-14:00. הביקור ללא תשלום. טלפון: 6921431-04, 525480-050. איך מגיעים: מכיוון בית החולים "זיו" פונים ימינה. המחלבה נמצאת ליד מוזיאון בית המאירי שמעל בית העלמין (מקווה האר"י הקדוש), מצפה יחזקאל המאירי.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: החברה להגנת הטבע
צילום: החברה להגנת הטבע
צילום החברה להגנת הטבע
צילום החברה להגנת הטבע
מומלצים