שתף קטע נבחר

מחלבות בעמק יזרעאל

אמנטל עזים וסנט מור בעלי גפן, ארוחת גבינות עם לחם כפרי וריבות, ותערוכה חקלאית בלב נופי הגלבוע



"ברקנית", כפר יחזקאל

המחלבה קיימת כ-24 שנים על בסיס ידע צרפתי. מייצרים בעיקר גבינות עזים: סנט מור, אחו, בר, אלומה, תלתן, שבעיה, שחת ורולדות עזים. יש גם גבינות כבשים (תבור) ובקר: ברפר. הגבינות הפופולריות הן הסנט מור, השחת והתבור המלצת הבעלים: "קשה לי להמליץ על אחד הילדים". אין במקום חנות או מסעדה, אפשר לקנות בבית הבעלים בתיאום מראש. טלפון: 6531431-04. איך מגיעים: על כביש עפולה-בית שאן, כעשרה ק"מ אחרי עפולה.

"העופרים", כפר יחזקאל

המחלבה פועלת שמונה שנים לפי ידע צרפתי. מצטיינת בתהליך ייצור אותנטי ללא חומרים משמרים ורק מחלב עזים חומות מלא. מייצרים 25 סוגי גבינות מחלב עזים מגזע שאמי ואנגלו נובי, חלקן גבינות בשלות וחלקן חצי קשות עד קשות. המחירים נעים בין 75-150 שקלים לק”ג. הגבינות הפופולאריות ביותר הן ליאור כחולה וכרמל: 150 שקל לק"ג. המלצת בעלי המקום: אמנטל עזים, סדרת טורקיז החדשה של גבינות בשלות וסנט מור בעלי גפן.
במקום יש מסעדה צמודה למחלבה, פתוחה בסופי שבוע בשעות 9:30-18:00. מגישים ארוחת גבינות עם לחם כפרי, ריבות הבית, יוגורט, ברוסקטות. ניתן להסתובב במשק בין העזים.
שעות הפעילות: בימי שישי ושבת בין השעות 9:30-19:00. בשבועות פתוחים בכל ימי החג. טלפון: 6531290-04, 846790-055. איך מגיעים: מתל אביב דרך צומת מגידו ממשיכים ישר, פונים ימינה בצומת התענכים, אחרי כ-10 ק"מ מגיעים לצומת נבות, פונים ימינה ואחרי 400 מ' שמאלה לכפר יחזקאל. יש שילוט. המלצה לטיול בסביבה: הסחנה ומעין חרוד.

"מחלבת צאן", קיבוץ יפעת

המחלבה קיימת מעל 10 שנים, ומתרכזת בגבינות צאן ועיזים כחמש שנים. הידע העומד לרשות המחלבה הוא צרפתי - איטלקי - בלקני. מבחר הגבינות כולל פקורינו רומני, קצ'וטה, קשקבל, דפנה (גבינה קשה עם עלי דפנה) ואדום (גבינה בסגנון איטלקי טבולה ביין אדום). הגבינות הפופולרית בין אוהבי גבינות העובש הן הקממבר והברי, והפקורינו הרומני היא המועדפת על אוהבי הגבינות החריפות. הבעלים ממליצים על רוקפור, דפנה ואדום.
בכניסה לקיבוץ יש מזנון בו ניתן לקנות מתוצרת המחלבה. שעות פתיחה: א'-ה' 06:00-19:00, ו' 06:00-15:00 ושבת 08:00-15:00. ניתן לערוך ביקור במחלבה רק בתיאום מראש. טלפון: 6548123-04, 6548108-04. איך מגיעים: מכביש החוף, פונים ימינה בצומת נהלל, עד הכניסה לקיבוץ. קיבוץ יפעת מציע גם אירוח כפרי.

"תנובה", תל יוסף

המחלבה נוסדה בשנת 1936. הידע הטכנולוגי נרכש בעיקר מחברות אירופיות. מייצרים במקום: גבינות קשות - עמק וצהובות, גבינות צאן – קשקבל, גבינות עזים וכבשים. קולאז' – צ'דר, גאודה, קשקבל ועוד. מכירת הגבינות מתבצעת רק ברשתות שיווק ובחנויות, במחלבה אין חנות. הגבינה הפופולרית ביותר: עמק.
ניתן להזמין מראש סיורים מיוחדים לתלמידים ולקבוצות, טלפון: 6530111-04. מחלבת "תנובה" ברחובות (9444233-08) מקיימת מרכז מבקרים כל השנה בימי חול (ראו אזור המרכז). איך מגיעים: מכביש הסרגל לפנות לכביש התענכים עד צומת נבות ומזרחה לכיוון בית שאן.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דפנה מרוז החברה להגנת הטבע
עמק יזרעאל לרגלי הר הגלבוע
צילום דפנה מרוז החברה להגנת הטבע
שדות ישובי התענכים
מחלבת תל יוסף
מומלצים