שתף קטע נבחר

איך מכינים תפוחי אדמה בכורכום?

איך מכינים תפו"א בכורכום? ליאת.

ynet עונה:

הנה מתכון לתפוחי אדמה בכורכום ודבש.
1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגדול סנטימטר וחצי
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש
2 כפות כורכום
מעט מלח
תבנית פיירקס גדולה
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומפזרים מעט מלח. יווצרו שתי שכבות וזה בסדר גמור. ממיסים את החמאה במחבת, מכבים את הלהבה ומוסיפים דבש וכורכום ומערבבים היטב. מחממים תנור ל –180 מעלות צלזיוס. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מכניסים לתנור. אחרי 30 דקות הופכים, ואחרי 30 דקות נוספות הופכים שוב. בסך הכל אופים בערך שעה וחצי, עד שהתפודים נהיים ענבריים ורכים. אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה, רק לא שמן זית. מעבירים לקערה נאה ומגישים. לא סביר שיישאר משהו, אבל אם כן – אפשר לחמם גם למחרת בתנור או במחבת.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים