שתף קטע נבחר

לאוהבים, ולאוהבי השוקולד

מי שאוהב עוגות לא צריך לחכות לט"ו באב, אבל מי שמאוהב – מגיע לו משהו מיוחד. כמו סופלה שוקולד במילוי פטל, בלי חרדות. 16 דקות אפייה בלבד. קדימה, לעבודה ולאהבה.

אני חייב להודות שחג האהבה לא ממש עושה לי את זה. אני אוהב עוגות וחוגג איתן כל השנה, לא צריך יום מיוחד. גם לדעתו של נדב, שנחשב הרומנטיקן בינינו, החג הזה מיותר. אבל, בשביל אלה מביניכם שמתכוונים לחגוג, ישבנו וחשבנו איזו עוגה הכי מתאימה לאירוע החד-שנתי. אחרי התלבטויות קשות הוחלט על סופלה, אבל לא סתם סופלה. ידידנו החדש לחג האהבה ימולא בשוקולד ובפטל טרי או קפוא.
לסופלה יש תדמית של משהו שקשה מאוד להכין. זה לא ממש נכון, אל תפחדו. כדי שחששותיכם ייעלמו לחלוטין, נספר לכם שהמתכון הזה הוא לא בדיוק מתכון קלאסי של סופלה. שיפרנו אותו מעט והוספנו לו קמח, שמייצב אותו והופך את החרדות שהוא 'ייפול' לקלושות ביותר. ועכשיו, לעבודה ולאהבה.

סופלה שוקולד עם מילוי שוקולד ופטל



חומרים:

360 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה רכה
4 כפות גדושות קמח
4 כפות שקדים טחונים
1 כוס סוכר
5 חלבונים
5 חלמונים
מעט חמאה מומסת לשימון התבניות
מעט קמח לקימוח התבניות

למילוי:

18 פטלים (שלושה גרגרים לכל סופלה) קפואים או טריים
150 גרם שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם חמאה

כלים:

6 תבניות חרס אישיות לסופלה
תבנית להקפאת קוביות קרח

הכנה:

1. מכינים את המילוי: מרתיחים את השמנת בסיר קטן מעל להבה נמוכה. מוסיפים את השוקולד והחמאה וממשיכים לבשל עד שהוא נמס. מערבבים מדי פעם. מעבירים לתבנית של קוביות קרח – ממלאים כל שקע עד האמצע ומקפיאים.
2. מכינים את תערובת הסופלה: מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף יציב.
3. ממיסים את החמאה והשוקולד על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד והחמאה – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, השקדים והחלמונים ומערבבים היטב.
4. מעבירים שליש מקצף החלבונים לתוך התערובת ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
5. משמנים את תבניות הסופלה, מוסיפים כ ½ כפית קמח ומנערים את התבנית כך שהקמח יידבק לתחתית ולדפנות.
6. ממלאים את תבניות הסופלה עד האמצע. מניחים במרכז קוביה אחת של המילוי הקפוא ושלושה גרגרי פטל – המילוי והפטל ישקעו בתוך התערובת. יוצקים מעל עוד מתערובת הסופלה וממלאים עד לגובה של שלושת רבעי התבנית.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס במשך 16 דקות בדיוק. אפשר לזרות מעל מעט אבקת סוכר לקישוט, בכל מקרה אוכלים מייד.

"עוגה עוגה" רחוב רוטשילד 8 ת"א.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור אדרי
סופלה שוקולד. חג אהבה שמח
מומלצים