שתף קטע נבחר

החנות הכי גדולה בעולם

מדריך לתייר חובב הקניות בעיר שהיא למעשה קניון אחד גדול

הונג קונג, עיר עם שישה מיליון תושבים, קלטה לא פחות מעשרה מיליון תיירים בשנת 1999. 27,000 מהם, אגב, ישראלים. ענן הדאגה שריחף על תושבי העיר לקראת מסירתה לידי סין התפוגג במהירות. מנהיגי סין הקומוניסטית הבינו היטב שלא כדאי לשחוט את התרנגולת המטילה ביצי זהב. את יחידות הצבא הם מקפידים להחזיק במחנות מחוץ לעיר. לחיילים אסור אפילו לצאת לבילוי ערב בעיר, כנראה מחשש שריח הקפיטליזם המשכר יקלקל אותם. השלטונות אוסרים גם על תושבי סין האדומה להגר להונג קונג, אלא אם הם מוכיחים שיש להם שם קרובים מדרגה ראשונה.
אין כמעט דבר שאי אפשר למצוא בין רבבות החנויות של העיר, ואין כמעט שעה ביממה בה אי-אפשר למצוא חנות או דוכן מכירות פתוח. ב-22:00 נסגרות חנויות הפאר והקניונים? אין בעיה, בשעות הערב המוקדמות נפתח השוק הלילי, הידוע גם בתואר "שוק הגנבים". הוא נשאר פתוח כמעט כל הלילה. החנויות כאן, כמעט מיותר לציין, פתוחות שבעה ימים בשבוע.
שני ריכוזי המסחר הגדולים נמצאים באי הונג קונג עצמו ובחצי האי קאולון, הנמצא מולו, מעבר למפרץ. הקניונים המפורסמים בהונג קונג הם Causeway Bay, בו מגוון גדול של חנויות, החל ממותגים יוקרתיים של ביגוד וכלה במוצרי אלקטרוניקה. בקניון Central and Admiralty תמצאו את מיטב סחורות היוקרה. בקניונים The Gaalleria ,The Pacific Place ו-The Landmark תמצאו את כל מותגי הפאר האירופיים והאמריקאיים ואת חנויות הכולבו הגדולות.
ברחוב נתן המפורסם בחצי האי קאולון שוכנות מאות חנויות, כמו גם ברחובות הקטנים המתפצלים ממנו. אבל גם פה לא נעדרים קניוני ענק כמוTzim Sha Tsui, שבמרתפו שוכנת תחנת מטרו ענקית. בקניון עצמו חנויות עם סחורה באיכות מעולה. גם הקניון הגדול של Harbour City נמצא בסמוך. צמוד אליו נמל אוניות הקרוזים הענקיות. זוהי גם נקודת העגינה של המעבורות החוצות ללא הרף את המפרץ. 10 דקות של הפלגה קסומה, ביום או בלילה, יעלו לכם כשני דולרים מקומיים. במהלכה יתגלה לעיניכם קו הרקיע המדהים של העיר. בכלל, התחבורה הציבורית בעיר - אוטובוסים, מוניות ומטרו - יעילה וזולה באופן יוצא דופן. כל מה שנשאר זה להחליט מה קונים, לבחור איך נוסעים ולצאת לדרך.
תכשיטים ושעונים: הונג קונג ידועה במחירים האטרקטיביים בהם היא מציעה למכירה תכשיטים, פנינים, יהלומים ושעוני יוקרה. ריכוזי חנויות התכשיטים נמצאים בקאולון סביב "נתן רוד" ובקניון Tzim Sha Tsui, ובהונג קונג באזור "קווין רוד". שוק אבני החן והג'אד (אבן ירקן) נמצא ב-Yau Ma Tel ליד רחוב Kansu.
עתיקות ודברי אמנות סיניים: בעיר ניתן למצוא פריטים מייצגים מכל אמנות המזרח, ממקטרות אופיום ועד מגילות בורמזיות, כדים, רהיטים ופסלים סיניים מעוצבים. חנויות כאלה מרוכזות במרכז "הוליווד רוד". יש גם חנויות מיוחדות המציגות דברי אמנות סיניים ממה שנקרא "מיין לנד", כלומר מסין עצמה.
מכירות פומביות ומחסני סחורות: לעתים ניתן להשיג במקומות אלו מציאות של ממש, בעיקר בגדים של מותגים מפורסמים. אפשר לקבל במשרדי התיירות של העיר חוברת מפורטת על כל המכירות הללו בתקופת ביקורכם. כדאי לוודא בטלפון שהמכירה אכן מתקיימת. ברח' Li Yuen, ממערב וממזרח לרח' קווינס, יש מכירות כאלו. ב-Ap Lei Chau יש מחסן בגדים אופנתיים וגם ב-Hung Hom תמצאו בגדים במחירים אטרקטיביים.

מחשבים וטלפונים סלולריים: הונג קונג היא מרכז עולמי למחשבים ומוצרים נלווים, כמו גם לטלפונים סלולריים. במרבית הקניונים שהוזכרו תמצאו חנויות גדולות בתחומים הללו. צריך רק לבדוק שהמתח מתאים לישראל ושחבילות התוכנה הן באנגלית, ולא בסינית.
מצלמות, אלקטרוניקה, משקפיים: רוב החנויות הללו נמצאות ב"נתן רוד" וסביבתו, אבל לא חסר היצע גם בכל הקניונים הגדולים. תבדקו היטב את האריזה ואת האחריות. משקפיים עם מסגרות מעולות ויוקרתיות ניתן להשיג פה די בזול, לאחר עמידה על המקח כמובן.
תרופות סיניות ועשבי תיבול: יש כאן אוסף בלתי נדלה של בתי מרקחת וחנויות המתמחות בתרופות ובמרקחות של עשבים ושורשים. תמצאו דוכנים כאלה גם בחנויות הכולבו הסיניות, ברחוב Des Voeux Road ובסביבת Sheung Wan’s.
עיר הצעצועים הטכנולוגיים: מיטב היצרנים מיפן ומדרום-קוריאה רואים בחנויות הונג קונג מעין שדה ניסוי של מוצרי אלקטרוניקה חדישים. אם מוצר חדש כלשהו מצליח לתפוס כאן, דרכו סלולה לשווקים ברחבי העולם. כאן תוכלו להיתקל במיטב מוצרי החשמל והצילום שיאכלסו את דוכני חנויות האלקטרוניקה בעתיד. רק היזהרו שלא ימכרו לכם מוצרים מחודשים. יש להקפיד שהמוצר יהיה ארוז באריזה המקורית ומצויד באחריות בינלאומית.
שווקים: דגי נוי, ציפורים ואבני חן: בעיר מספר שווקים מדהימים, שכל אחד מהם מוקדש לנושא מסוים. שוק דגי נוי, שוקי פרחים, שוק ציפורים, שוק אבני חן וג'אד ושוקי עתיקות, שמתמחים בפיסול וברהיטים סיניים מעוצבים.
הפופולריות העצומה של דגי נוי לאקווריום ושל כלובי ציפורים נובעת, כך הסביר לי המדריך הסיני, מהצורך להעסיק במשהו את ילדי המשפחה, שמתגוררים בגורדי-שחקים צפופים, בדירות קטנטנות של כ-40 מ"ר בממוצע. אלו דירות ממשלתיות, שמושכרות במחירים מסובסדים לרבבות המשפחות של המעמדות הנמוכים. זה קורה בהונג קונג, בה יש מיליארדרים לא מעטים, שוכנים בה כמה מהקניונים המפוארים בעולם, ומספר מכוניות הרולס-רויס והמרצדס הוא הגדול בעולם יחסית לגודל האוכלוסייה. אותה עיר ניזונה מעמל כפיהם של מיליוני סינים חרוצים, שעובדים שעות ארוכות וחוזרים עם לילה לכוכים בהם הם מתגוררים, לנוח לקראת עמל היום הבא.
חליפות לפי מידה: מנהג פופולרי בקרב התיירים המגיעים להונג קונג הוא הזמנת חליפה, מכנסיים, חולצה או שמלה אצל חייט. ההצעות מפתות, והעבודה מוכנה תוך יומיים. הסוחרים לרוב הודים, החייטים סינים. הם יציעו לכם דיל במחיר ממש מצחיק, אבל השתדלו לבחור את הבדים המעולים יותר. תשאירו מספר ימים למדידות, אחרת חבל על המאמץ והכסף. בכל חור ידחפו לכם כרטיסי ביקור של חייטים. מוטב להעדיף מקומות שקיבלתם עליהם המלצה, או לברר במלון בו אתם שוכנים איפה יש חייט טוב.
גם נעליים, תיקים וז'קטים מעולים מעור ניתן לרכוש במחירים סבירים בחנויות שממוקמות לרוב בקניונים הגדולים.
הצד הקולינרי של הונג קונג, שידועה במסעדות המעולות שלה, עלה מדרגה לקראת חגיגות המילניום. מסעדות הגורמה הציעו תפריט מיוחד למילניום, תמורת 200 דולר מקומיים לאדם (פחות מ-30 דולרים אמריקאיים).
בתוך כל חגיגת הקניות הזו, אסור לשכוח שהונג קונג היא אחד מאתרי התיירות היפים בעולם. ארוחת ערב במסעדה המצוינת בפיסגת ה"ויקטוריה פיק", הצופה מלמעלה על גורדי השחקים והנמל המואר, עשוייה להיחרט בזיכרונכם לעד.

הכתבה פורסמה בידיעות אחרונות בתאריך 24.2.00

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים