שתף קטע נבחר

הוארך הפטור מצה"ל לחרדים

הליכוד תמך בהארכת הפטור, ברק התנגד, אבל כמה מחברי ישראל אחת נעדרו מהאולם

הצעת חוק "הוראת השעה", שיזם ח"כ יצחק כהן (ש"ס), כדי לאפשר את המשך הפטור לחרדים מגיוס לצה"ל, לעוד ארבעה חודשים, עברה אמש בקריאה שלישית, ברוב של 46 תומכים מול 27 מתנגדים ונמנע אחד. על פי החוק החדש, לשר הביטחון יש סמכות להמשיך להעניק פטור מגיוס לבחורי הישיבות למשך ארבעת החודשים הקרובים.
אהוד ברק הצביע נגד החוק, אולם כמה מחברי סיעתו נעדרו מהאולם. צוות צילום של מטה הבחירות של ראש הממשלה תיעד את ברק מצביע נגד החוק, כחלק מהקמפיין המתגבש שלו. הליכוד הצביע בעד החוק.
החוק הועבר היום ב"הליך מזורז" בשלוש הצבעות ובדיון בוועדה. במהלך ההצבעות ניסו מספר חברי תנועת "התעוררות", הקוראת לגיוס החרדים לצה"ל, להניף שלט ביציע האורחים שעליו נכתב "אל תבגדו בחיילים עם כומתות אדומות". סדרני הכנסת זינקו עליהם, החרימו את השלט והוציאו אותם.
במהלך היום, בישיבת סיעת ישראל אחת, הורה ראש הממשלה אהוד ברק לחברי הסיעה להצביע נגד הוראת השעה. "אנו חייבים להתנגד ולאמץ את העמדה של תיקונים בחוק טל, שהועלו על ידי תנועת התעוררות, לפיהם אין גיוס בכפייה. מי שאינו מתגייס, משתלב בשירות אזרחי בקהילה", אמר ברק, אבל כאמור, לא כל חברי סיעתו צייתו להוראה.
את העובדה כי בעבר תמך בחוק טל, הסביר ברק כי "הסיבה למה שנראה לחלק מהאזרחים כזיגזג שלנו סביב החוק, היא הקדימות העליונה שנתנו למיצוי התהליך המדיני, ובמבנה הכנסת הנוכחית יש מחיר שנדרש כדי להבטיח זאת".
בליכוד הצביעו בעד הוראת השעה, למרות מחאותיהם של חברי תנועת התעוררות שניסו לשכנע את יו"ר הליכוד, אריאל שרון, כי הוא עלול להפסיד את תמיכת החילונים. "העם הזה קרוע לגזרים וצריך להביא דברים בהסכמה. אני חושב שבלהט הבחירות, זה בלתי נכון ובלתי אפשרי להגיע כעת להסכמה", אומר שרון.
בחודש יולי 2000 נאם שרון בכנסת ואמר כי "לא יכול להיות מצב שבו חוק ייצור אי שוויון בנשיאה בנטל, בתחום שבו אנשים צעירים נדרשו ונדרשים לשלם אף במחיר חייהם כדי לקיים את מדינת ישראל. זה יפגע בביטחון וביכולת העמידה של ישראל. כמי ששירת שנים בצה"ל, כאב לחיילים, כחבר לכל כך הרבה חיילים, אני מרגיש הזדהות עם התחושות של אותם לוחמים השובתים רעב בירושלים ומצפוני אינו מאפשר לי לתמוך בחוק".
שרון, כשהוא מוכן למתקפה התקשורתית עליו בגין הנאום ההוא, ציטט היום חלק אחר מהנאום: "לדעתי צריך ללכת לפתרון מוסכם, אבל פתרון אחר, הכל בהסכמה רחבה ובהידברות, פתרון שיביא ליתר שוויון בחלוקת הנטל". כשנשאל היום שרון אם יצביע בעתיד בעד חוק טל, הוא ענה: "אני לא חושב שיבוא עוד חוק טל". לדברי שרון, הוא מאמין שבכל מקרה החרדים יתמכו בו בבחירות, כי הוא "היחיד שיכול להביא להרמוניה" וכי "החרדים יודעים את עמדותי בנושא היהדות".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
שרון. החרדים יתמכו בכל מקרה
צילום: ערוץ 2
צילום: גלי תיבון
ברק. עכשיו נגד
צילום: גלי תיבון
מומלצים