מקלובה מהירה מהמטבח של אל-באבור
גיא רובננקו יצא לפגוש את חוסאם עבאס, השף של מסעדת "אל-באבור", שהדגים לו איך מכינים מקלובה, תבשיל הפוך של אורז, ירקות ובשר, בפחות משעה עבודה
 
לכבוד ספרו החדש שיצא לא מזמן, יצאתי לפגוש את חוסאם עבאס, השף והבעלים של מסעדת "אל-באבור", כדי שידגים הכנת מתכונים וילמד אותנו כמה טריקים מהמטבח שלו. נתחיל במקלובה:
 
מקלובה היא תבשיל שקל מאוד להכין ויש לו המון גירסאות. "אין ממש חשיבות לכמות מדויקת של ירקות", מסביר חוסאם, "אם יש יותר קישואים, שמים יותר קישואים, אם אין חצילים, מוסיפים עוד גזר. אפשר גם להכין את המקלובה עם בשר כבש או להכין גירסה צמחונית ללא בשר". גם את התבלינים אפשר לשנות, במתכון שהכנו במסעדה, חוסאם תיבל רק במלח ופלפל, אולם אפשר להוסיף בהראת, פלפל אנגלי, קינמון, כמון וכו' (1/4-1/2 כפית למתכון שלמופיע למטה). מה שחשוב זה להקפיד לשים חופן אורז יבש בתחתית הסיר, לטגן היטב את העוף והירקות ולבחור בסיר לא גדול מדי, כזה שלא יותיר רווח רב בין פני האורז המבושל לשפת הסיר (כך, כשנהפוך את המקלובה, היא תצא שלמה על המגש ולא תתפרק). למי שלא שומר על כשרות או למי שכן אבל מכין מקלובה צמחונית, מומלץ להגיש את התבשיל עם קערה של יוגורט או לבן בצד, כשכל סועד מוסיף מעט על המנה.
  
 

מקלובה עוף וירקות

 
המרכיבים:
1/2 עוף חתוך ל-4 חתיכות
1 כוס שמן לטיגון
1/2 חציל
1 תפוח אדמה קלוף
2 גזרים קלופים
2 קישואים
1/2 כרובית, חתוכה לפרחים קטנים
1 כוס אורז
2 כוסות מים
1 כפית מלח
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
  1. אם רוצים, קולפים את החציל - אפשר קילוף מלא ואפשר שורה כן-שורה לא. חותכים לאורך ואח"כ לפרוסות עבות. חותכים את הגזר ואת תפוח האדמה לקוביות גדולות. מסירים את לב הכרובית ומפרקים אותה לפרחים בינוניים.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הירקות (כולל הכרובית) טיגון קל עד השחמה. מניחים במסננת.
  3. מטגנים היטב את העוף באותו שמן עד השחמה. מניחים במסננת.
  4. מפזרים חופן קטן של אורז לא מבושל על תחתית סיר (רצוי טפלון). מסדרים את הירקות המטוגנים על האורז - מתחילים בירקות הקשים ומסיימים ברכים. מסדרים את נתחי העוף על הירקות. מפזרים את האורז על העוף והירקות, יוצקים את המים ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח כחצי שעה.
  6. הגשה: לוקחים מגש שגדול ממידות הסיר, מניחים אותו על הסיר והופכים במהירות. מקישים עם כף עץ על התחתי הסיר כדי לחלץ משם אורז שנדבק. מגישים מיד.

 
 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מקלובה מהירה מהמטבח של אל-באבור
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מטבח ערבי ישראלי
    צילום: דלית שחם
    אפשר עם עוף, כבש או בלי בשר בכלל. מקלובה
    צילום: דלית שחם
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת