עוגות נהדרות מבצק סוכר. לא לראותן בלבד
פיסול בבצק סוכר נותן דרור לדמיון וליצירתיות. זקוקים להשראה? הנה דוגמאות נבחרות וגם עצות טובות

הבן שלכם מת על סופרמן? הבת מכורה לבראץ? אין רעיון שהילדים ירצו ואי אפשר להפוך אותו לעוגת יומולדת מעוצבת!

גם אם אתם לא קונדיטורים, בבצק סוכר אפשר להגשים כל חלום. לפניכם תמונות נבחרות מתוך עשרות התמונות שבגלריית העוגות של גולשי לאשה. אפשר לקבל השראה ואפשר להיעזר בטיפים הטובים המוצעים כאן.

 

אין גבול ליצירתיות

גיא פרנקל, שף קונדיטור, מספר: "אין גבול ליצירתיות בתחום הבצק סוכר, ואין דבר שאי אפשר ליצור במדיום הזה. את העוגה שבתמונה עשיתי לאחיינית שלי שמתה על פו הדב. פתחתי ספר והעתקתי את הדמויות. ככל שהדמויות יותר מצוירות האינטרפרטציה לבצק סוכר יותר קלה".  

 

הטיפים של גיא
  • חשוב שהגימור של העוגה יהיה חלק כדי שהבצק יצמד לעוגה בקלות, וגם כדי שהגימור יהיה אסתטי. לשם כך אפשר למרוח את העוגה בקרם חמאה, או בגנש מסוג כלשהו.
  • קירור לא עושה טוב לבצק סוכר, זה גורם לצבעים להינמס. שמרו את  העוגה באוויר החדר (אל דאגה, גנש וקרם חמאה נשמרים היטב גם מחוץ לקירור).
  • כדאי להוסיף חומרים מייצבים לבצק סוכר. ישנן תערובות שקונים בחנויות קונדיטוריה, העשויות מאבקת סוכר וחומר מייצב (אפשר גם לעשותן בבית אבל הן דורשות הרבה עבודה).
  • כדאי ללוש את בצק הסוכר עם כמה שפחות קורנפלור כי אז הוא מתייבש יתר על המידה ומקבל סדקים ופיצוצים. כמו כן, לא כדאי להוסיף אבקת סוכר - גם היא מייבשת.
  • מומלץ ללוש את בצק הסוכר על השיש, עם מינימום קימוח, עד שהוא מקבל אלסטיות.
  • בצק הסוכר מתייבש במגע עם אויר ולכן צריך לעבוד מהר בפיסולו. בשל כך, גם כשלשים מומלץ לעטוף אותו בניילון.

 


 

גארפילד מלך העוגות

שירי גונן מספרת: אני נורא נהנית מהעבודה עם בצק סוכר. העוגה בתמונה בנויה מהרבה עוגות קטנות, כל חלק (הראש, הגוף וכו') הוא עוגה אחרת. אפיתי אותה לידיד, וכולם מאוד התלהבו ממנה".

 

הטיפים של שירי

  • צריך הרבה סבלנות לבצק סוכר, זה לוקח הרבה זמן לעבוד על כל הפרטים הקטנים, אבל זה משתלם. זו יצירה לכל דבר, והשמיים הם הגבול.
  • כדאי קודם לתכנן על נייר מה רוצים לעשות ואז להתחיל.
  • כדאי תמיד לבנות את הדמויות ואת העוגה (אם היא בקומות) מלמטה למעלה, מהרגליים לראש. תמיד הבסיס קודם, כי אז אפשר לבנות בשכבות, לתקן ולהסתיר אם יש צורך.

 


 

הילדים בוחרים, שרון אופה

מספרת שרון שני גונן: "אני עושה המון עוגות מבצק סוכר לימי הולדת של ילדים, וזה תמיד מאוד מרשים. הילדים פותחים ספר, מצביעים על הדבר שהם רוצים וזה יוצא אותו דבר. נהוג לחשוב שלעבודה עם בצק סוכר, עדיף להכין עוגות יבשות ועוגות בחושות, אחרת בצק הסוכר נמס. אני עובדת עם בסיס של עוגת בראוני ושמה בפנים קרם שוקולד מרשים, זה עובד טוב, והקרם נשמר גם מחוץ למקרר.

 


 

ברבי מתוקה ממרשמלו

דקלה תתן מספרת: יש לנו ספר עוגות, הילדה פותחת את הספר, מצביעה, ואני צריכה להכין. מעיין רצתה עוגת נסיכה. קנינו ברבי, אפינו עוגה ויצרנו שמלה מקרם ומרשמלו".

 

הטיפים של דקלה

  • לדעתי הכי חשוב שהעוגה תהיה טעימה, לכן כדאי להשקיע בעוגת הבסיס כי בצק הסוכר בעצמו הוא לא מאוד טעים.
  • העבודה עם בצק סוכר היא נעימה ואפשר לשתף את הילדים בזה, יש דברים קלים שהם יכולים להכין, אפשר לתת להם להכין עיגולים או כל מני מרובעים, צורות פשוטות, זה הופך נחמד וכיף לאפות יחד.

 


 

קיטי שמורה למזכרת

אלונה מגידו, אופה מקצועית, מספרת: "התחלתי להשתעשע עם עוגות מבצק סוכר, וזה הפך לעניין מקצועי. את 'עוגת קיטי' עשיתי לבת של חבר מהעבודה. היה לה יום הולדת, המחירים של העוגות בשמיים, אז אני עזרתי. זו היתה העוגה הראשונה שאפיתי בכוחות עצמי, בלי הדרכה ועזרה. כשהבאתי את העוגה, הילדה ישבה מולה ופשוט לא הורידה ממנה את העיניים. אחרי יום ההולדת היא ייבשה את קיטי, והיום זה בחדר שלה כמו פסל".

 

הטיפים של אלונה

  • לא להשתמש בהרבה קורנפלור: הבצק מאבד את האלסטיות שלו. חייבים קצת קורנפלור כדי שלא ידבק לידיים, אבל הרבה הופך את הבצק ללא נעים לעבודה.
  • כדאי להכין קודם את העטיפה. עיטוף העוגה אוטם אותה, וכך היא מחזיקה מעמד הרבה זמן.
  • אפשר גם להכין קודם את הדמויות ואח"כ את העוגה, כי הדמויות מתייבשות ואז אפשר לאפות את העוגה ולהעמיד אותן עליה.

 


 

כשפו הדב בא לבקר את עמית

אורית מלצר מספרת: "עמית בת השנתיים, מאוד רצתה שפו הדב יגיע ליום ההולדת שלה. חשבתי איך אני מארגנת שפו הדב אכן יגיע.... ואז עלה רעיון העוגה. העבודה על העוגה היתה חוויה למרות שזו עבודה קשה. על כל דמות ישבתי כל ערב אחרי שהילדה הלכה לישון, אבל נהניתי מהציפיה לאיך היא תגיב".

 

הטיפים של אורית

  • חשוב לתכנן מספיק זמן מראש מה רוצים לעשות כי זה לוקח יותר זמן ממה שחושבים.
  • אחרי שקונים את הבצק סוכר כדאי לצבוע כמה כדורים בצבעים שונים ורק אחרי שמסיימים לצבוע להתחיל לעבוד.
  • העבודה בבצק סוכר דורשת תכנון מראש של בניית הדמות כולל איזה חלקים כבדים יותר, מה מונח על מה. דמויות כבדות וגדולות שווה להרכיב על שיפוד כדי שלא יקרסו.
  • הטיפ הכי חשוב: ליהנות מזה!

 


 

מה מחכה לכם השבוע בגיליון לאשה? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה עוגות נהדרות מבצק סוכר. לא לראותן בלבד
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    התמונות שלכם
    עוגת יום הולדת של הגולשת הילה
    צילום: רוני
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק