שתף קטע נבחר

101 דרכים לבילוי שבת חורפית עם הילדים

שבת גשומה הופכת את הבית למבצר - אין יוצא ואין בא. תוך שתי דקות יהדהדו בחלל הצווחות הבכייניות: "אמא, אין לי מה לעשות!" והשיעמום יוביל למריבות. אל תחכו עד שהילדים יתחילו לטפס על הקירות: עם דמיון, יוזמה וקצת תיכנון מוקדם, אפשר להפוך את השבת החורפית ליום גדוש פעילויות וחוויות (בלי טלוויזיה!) שהילדים לא ישכחו

1. בוקר טוב. זה היום היחיד בשבוע שבו לא חייבים לזנק מהמיטות ולרוץ לגן, לבית-הספר ולעבודה. הילדים מוזמנים להתכרבל במיטת ההורים. מה שיותר צפוף, ככה יותר נעים.
2. שמחה מתחת לשמיכה. עם עוללים אפשר לשחק "סבתא בישלה דייסה" בדגדוגים. האצבע מסתובבת על הבטן ונעצרת בפופיק, או זוחלת על הצוואר וגולשת לבית השחי.
3. משחק באותיות. עם ילדי גן-פלוס כדאי לשחק "נחש את האות"׃ משרטטים אות מסויימת על הגב או הבטן והילד צריך לזהותה. אחר כך מתחלפים.
4. שירת המקהלה. באותה תנוחה מאוזנת אפשר גם לארגן מקהלה משפחתית. מישהו מתחיל לשיר, מפסיק באמצע המשפט וזה ששוכב לצידו צריך להמשיך עם שיר אחר הפותח באותה המלה.
5. בואו נדבר. על מה? על איך היה השבוע: איזה יום היה הכי יפה, מה היה האירוע הכי מדליק/מבאס, מה היה הרגע הכי שמח/עצוב.
6. אמבטיה משותפת. סוף סוף קמים מהמיטה. לאן? לחדר האמבטיה. אם אין לכם התנגדות עקרונית למקלחת משותפת, אז אמא ובת יכולות ליהנות תחת בקבוק שמפו אחד.
7. כשאבא מתגלח הוא יכול להושיב את הילד על השיש או להעמיד אותו על כיסא, למרוח קצת קצף גילוח על לחייו או להשתמש בקצף כדי לצייר לב על המראה.
8. תלבושת אחידה. בשבת לא חייבים להתלבש בצ'יק-צ'ק אז לכו על "תלבושת משפחתית׃ (בצבע מסויים או בדוגמת פסים) או ביגוד זוגי: אמא ובת בחולצות זהות, אבא ובן בטרנינגים זהים.
9. הגענו למטבח. דניאלה שמי מביאה ב"בישול בצ'יק צ'ק" (הוצאת "כתר") מתכון לשוקו אמריקני. המצרכים למנה אחת: 1 כוס חלב, 1 כפית קקאו, 1 כפית סוכר ו-2 חתיכות מרשמלו. אופן ההכנה: מחממים כוס חלב בתוך סיר וכשהחלב כמעט רותח מכניסים לתוכו שתי חתיכות מרשמלו לבן-ורוד. כשהמרשמלו נמס בחלב מוזגים את החלב לתוך הספל עם הקקאו והסוכר. שותים בשלוקים זהירים כדי לא לשרוף את הלשון.
10. ארוחת בוקר. פיליס גלזר ממליצה על פרנץ'-טוסט שרצוי להכין מלחם לא טרי (עדיף לחם מקמח מלא או משאריות של חלה מהשבת שעברה). לכל מנה: 1 ביצה, 1 כפית חלב או מים, קורט קינמון טחון, 1 כפית תמצית וניל טבעי (אפשר "מקורמיק"), 2 פרוסות לחם פרוס או פרוסה אחת עבה ומעט שמן או חמאה לטיגון. אופן ההכנה: בקערה שטוחה ובעזרת מזלג טורפים את הביצה, חלב, וניל וקינמון. אם משתמשים בלחם לא פרוס, פורסים פרוסות של 1 ס"מ ומורידים את הקליפה אם היא קשה מדי. טובלים כל פרוסת לחם משני הצדדים עד שהיא ספוגה בנוזלים. במחבת מחממים מעט שמן או חמאה על אש בינונית ומטגנים את הפרוסות משני הצדדים עד שהם זהובים.
11. פאנקייק. עובד אלפייה, השף הראשי של מלון "דן" תל-אביב, מציע להתחיל את הבוקר עם פנקייק (מתכון ל-6 סועדים) החומרים: 2 כפות חמאה מומסת, 2 ביצים, כוס וחצי חלב, 2 כוסות קמח, 2 כפיות אבקת אפייה, סוכר על פי הטעם. אופן ההכנה: לערבב את כל המרכיבים עד קבלת מרקם אחיד. לחמם מחבת קטנה עם מעט חמאה (רק בטיגון הראשון) ובעזרת מצקת לשפוך את הבלילה למחבת ולדאוג שהיא תכסה את כל שטחה. לחמם קלות בכל צד במשך כדקה או עד קבלת גוון זהוב. להגיש עם סירופ מייפל או שוקולד, ריבה או דבש.
12. דגני הפתעה. אל תסבלו מרגשות אשמה אם בחרתם בארוחת בוקר רגילה, אבל תנו לה איזשהו ייחוד קטן למשל, נסו לכתוב עם דגני הבוקר "אני אוהב/ת אותך" על מפת השולחן.
13. ארוחה במיטה. מה יקרה אם כל המשפחה תאכל את ארוחת הבוקר במיטה של ההורים? או אם אתם תגישו אותה למיטת הילד? או אם הילדים הגדולים ייארגנו ארוחת מלכים להורים? תחשבו על זה.
14. תפריט היום. קצת לפני שיוצאים מהמטבח, שבו עם הילדים ותכננו ביחד את התפריט לארוחות הצהריים והערב. אפשר לצייר אותו, אפשר גם לעצב אותו במחשב, להדפיס ולתלות על המקרר.
15. סדר בארון. אפשר להזמין את הילדים למדוד את בגדי השנה שעברה. תוך כדי מדידה מעלים למדפים העליונים את בגדי הקיץ ואת הבגדים החורפיים שכבר יצאו מכלל שימוש אורזים בשקית, לנזקקים.
16. מקפלים כביסה. כדאי לגייס את הטף למשימה. תנו להם לנהל את המדור לחיפוש קרובים של הגרביים - למצוא לכל גרב את הפרטנר שלו.
17 סידור הצעצועים. לא מצטייר כמו שיא הכיוף. כדאי לחפש פיתויים יצירתיים. למשל, להכריז על פתיחת "מרפאה לצעצועים שבורים" שבה מטפלים בבובות שאיבדו רגליים ובמכוניות שאיבדו גלגלים.
18. סידור אלבומים. מלאכה השנואה על הורים רבים יכולה להפוך לתענוג בחברת הילדים. הם אוהבים לראות ולהיזכר. הגדולים שבחבורה יעזרו לכם לרשום באלבום תאריכים ושמות.
19. וידאו משפחתי. אמנם הבטחנו שהיום לא נפתח את הטלוויזיה, אבל נחרוג לשעה קלה כדי לצפות בקלטות וידאו משפחתיות. כל המשפחה רובצת על השטיח ומתמוגגת מהזכרונות.
20. וסידור קלטות. את הצפייה בקלטות וידאו מומלץ לקנח בסידור ארון הקלטות. אם גיליתם קלטת ביתית שאינה נושאת שום כיתוב הצמידו לה מדבקה עם שם ונושא.
21. במה נשחק? את השאלה הגורלית הזאת אפשר להעלות לדיון משפחתי, שייפתר בעזרת הטלת מטבע - עץ או פלי.
22. בוחרים משחק. אם זכות בחירת המשחק ניתנה לאחד הילדים, הוא שומר את בחירתו בסוד ושאר בני-המשפחה ינסו לנחש באמצעות משחק "חם-קר".
23. משחקי קופסה. נניח שבחרנו במשחקי קופסה שמלכדים את כל המשפחה: "מונופול" (זה הצ'אנס של ההורים לקנות לילדים כמה דירות שהם רוצים) "שבץ נא" ומשחק הזיכרון.
24. משחקים מתקדמים. אולי תתנו לילדודס שיעור ראשון בשש-בש, רמיקוב ולהבדיל - שחמט?
25. לדעת להפסיד. המשחק המשותף נותן לכם הזדמנות להדגים לילדים שגם הגדולים מפסידים, ושצריך להפסיד בכבוד, בלי סצינות של כעס ובכי.
26. משחקים חדשים. הנה שלושה משחקי קופסה לכל המשפחה שיצאו ממש השבוע מבית "קודקוד"׃ "מיליונר צעיר" (מגיל 5 פלוס), "בומבה" (גם לילדים שעדיין לא יודעים לקרוא), "המגדל הממגנט" (מגיל 4 פלוס) במחיר מבצע, 99 שקל למשחק.
27. משחקי קלפים. לחובבי הקלפים הוציאה "קודקוד" ערכה חדשנית המורכבת משתי חפיסות רגילות שמכילות הוראות לשמונה משחקים שונים. "שמונה משחקי קלפים באחד" - 28 שקל.
28. קלפים לקטנים. לבני שלוש פלוס יש אינספור משחקי קלפים של זוגות ושלשות, המבוססים על ציורים של בעלי חיים, מאכלים ועוד.
29. קלפים לגדולים. זה הזמן לבקש מסבתא שתלמד את נכדיה לשחק רמי, פוקר, מלחמה וכו'. אם הילדים דורשים לשחק על כסף, אז באגורות.
30. זמן הפאזל. כל המשפחה יכולה גם להתאחד מסביב לפאזל. יש פאזלים המיועדים לילדים מגיל שנה.
31. פאזל עצמי. אם אתם ממש ממש יצירתיים הדפיסו תמונה משפחתית, הדביקו אותה על נייר בריסטול, שרטטו קווים, קחו מספריים וצרו פאזל מתוצרת עצמית שאותו תרכיבו יחד עם הילדים המצולמים.
32. סיידר חם. פיליס גלזר ממליצה על סיידר חם מתובל. החומרים להכנת 1 ליטר: 1 קופסה תרכיז מיץ תפוחים טבעי משומר, 2 מקלות קינמון, כמה גרגרים של ציפורן שלם ופילפל אנגלי. אופן ההכנה: מכינים את המיץ בסיר לפי ההוראות שעל גבי האריזה, עם קצת פחות מים ממה שכתוב. מוסיפים לסיר את התבלינים ומחממים, אך לא מרתיחים. מבשלים על אש קטנה 10-15 דקות לפני שמגישים. אם רוצים לשמור את הסיידר חם, רצוי להוציא את התבלינים אחרי כחצי שעה כדי למנוע מרירות.
33. סנדוויץ' מיוחד. במקום הסנדוויץ' הרגיל נכין סנדוויץ'-פרצוף. בחברת "אוליביה" המתמחה ברטבים צבעוניים מציעים להורים להכין עם השפים הקטנים סנדוויצ'ים צבעוניים עם פרצופים מצחיקים.
34. כדורי שוקולד. עובד אלפייה מ"דן" תל-אביב מציע להכין כדורי שוקולד מקופלת. החומרים: 8 יחידות שוקולד "מקופלת" 140 גרם חמאה (3/4 חבילה) חצי כוס שמנת מתוקה וחבילה של "פתי בר" (20 חתיכות). אופן
ההכנה: מחממים את כל המוצרים (למעט ה"פתי-בר") בסיר קטן, עד לקבלת מרקם אחיד. מקררים לטמפרטורת החדר. מרסקים את ה"פתי בר") לתוך העיסה. כשהעיסה קשיחה מתחילים להכין את הכדורים. כל אחד לש בתורו. ניתן לגרר את הכדורים בסוכריות קטנות. את התבנית עם הכדורים מכניסים למקרר ומגישים כעבור שעתיים.
35. חוזרים לאקשן. רשת "מגה ספורט" מציעה להכניס את מגרש הכדורסל הביתה - סל על עמוד שמציבים בחדר הילדים, במסדרון או בחצר הפנימית. הבנייה פשוטה. 197 שקל.
36. השרירים חלודים? בואו נתייצב כולנו מול המראה לתרגילי התעמלות. הקצב של בריטני ספירס יתאים גם להורים וגם לצאצאים.
37. שיעור התעמלות. אם אתם זקוקים למאמן אישי, מותר לפתוח את הטלוויזיה בתוכנית כושר או להכניס לווידאו קלטת להתעמלות משפחתית.
38. פרחי חורף. אם אתם לא יוצאים עם ילדיכם לטיולים בחיק הטבע והגשם, אל תמנעו מהם את התענוג של שזירת פרחי חורף. הנה ההצעה של רשת חנויות הפרחים "זר-פור-יו": לוקחים כעשר כלניות ומצליבים אותן זו על זו בצורה סיבובית, בכל פעם מוסיפים עוד כלנית וביניהן שוזרים מעט ירק. יש לקצוץ את קצות הפרח בצורה אלכסונית ולהציב באגרטל עם מים. מומלץ להוסיף למים שקית מזון פרחים "ספרינג". כדי שהפרחים יאריכו ימים רצוי להחליף את המים באגרטל מדי יום.
39. עציץ אישי. קחו עציץ או אדנית ושיתלו בה פרחים בצבע אחיד בצורת אותיות השם של הילד או בצורת ראשי התיבות של שמו.
40. צמח חדש. עוד ניסוי ירוק: הנביטו זרעים בספוג המונח בתוך קערת מים.
41. גלעין אבוקדו. את הגלעין הענקי של האבוקדו הציבו בתוך כוס מים מלאה עד לחצי. בשבת הבאה כבר תתחילו לראות עלים. רעיונות נוספים תוכלו למצוא ב"ספר הגינון הראשון שלי" ו"הספר הירוק הראשון שלי" מסדרת "כל ההתחלות" (דניאלה די-נור ,"ידיעות אחרונות")
42. וגם דשא. דרך אגב, מה עם ראש דשא? אולי תחזרו לגדל אותו או קרוב משפחה שלו כדי שיהיה לכם ירוק בעיניים, תחליף לענפים העירומים של העצים?
43. פרח מיובש. קחו את הפרחים שכבר נבלו ולמדו את הילדים לייבש פרחים בין דפי ספרים. זו יכולה להיות תחילתו של אוסף יפהפה.
44. אוסף בולים. אם הילד אוסף בולים, זה הזמן לאסוף את כל מעטפות הדואר, לטבול כדורי צמר גפן במים ולעזור לו להסיר את הבולים.
45. אוסף פרטי. אם הילד לא מטפח שום אוסף מקורי, ספרו על האוספים שאתם טיפחתם בילדותכם: אוסף מחזיקי מפתחות, אוסף מפיות, אוסף גלויות, אוסף בובות. יכול להיות שמשהו ידליק אותו.
46. בלי פרס. כדאי להדגיש את החשיבות של פעולת האיסוף לא על מנת לזכות באיזשהו פרס, אלא כדרך להרחבת אופקים ולהנצחת חוויות. אני מכירה ילדים שאוספים מפתחות חד-פעמיים מבתי-מלון.
47. הארי פוטר. בקשו מהילד להראות את אלבום המדבקות של הארי פוטר, שאלו איזה מדבקות חסרות לו, שחקו איתו במדבקות - מניחים שתי מדבקות על הריצפה, מכים עם האגרוף, לוקחים את המדבקה שנפלה מהערימה.
48. דמי כיס. כיוון שאוסף זה, כמו אחרים, דורש השקעה כספית, אפשר לשוחח על דמי הכיס ועל השימוש שהילד עושה בהם.
49. דנים במצב. אל תחששו להוביל את השיחה על דמי הכיס לדיון יותר מעמיק במצב הכלכלי, במיתון ובהשפעותיו על התקציב המשפחתי.
50. ספרים אהובים. אבל הכי כדאי לצאת מאלבום המדבקות לשיחה על הארי פוטר ועל ספרים בכלל. האם הם מכירים את הספרים שעיצבו את אישיותכם כמו "נשים קטנות", "אורה הכפולה" ו"האסופית"?
51. שעת קריאה. זה לא מספיק לקטר על הילדים שלא קוראים. הקדישו שעה קלה להקראת ספר שהילד בחר.
52. קריאה זוגית. לסרבני קריאה כדאי להציע קריאה זוגית: עמוד אחד הורה ׁ עמוד אחד הילד.
53. תולעת ספרים. אם אתם מגדלים בבית תולעת ספרים, הפתיעו אותו ביומן עם כריכה קשה שיהפוך ל"יומן ספרייה" ובו ירשום הילד את שמות הספרים שבלע והתרשמותו מהם.
54. סימנייה מקורית. ממדבקות צבעוניות אפשר להכין ביחד סימנייה לספרים.
55. מלבישים ספרים. זה הזמן לעטוף ספרי לימוד שעדיין עירומים בילקוט ולהדביק דפים שנקרעו.
56. סידור הילקוט. זה גם הזמן להעיף מבט בילקוט של הגאון, לרוקן ממנו פריטים ארכיאולוגיים כמו תפוח בן שבוע, לדפדף ביומן, לגלות מבחנים שהוא בכלל לא טרח להראות.
57. הבטן מקרקרת? במהדורה העברית של "מרק דלעת" שכתבה וציירה הלן קופר ("יבנה") מופיעים שני מתכונים להכנת מרק דלעת, חם וקר. החומרים ל-5 מנות: 1 ק"ג דלעת, 1 גזר, 1 בצל, 3 שיני שום קלופות, 4-5 כוסות מים ו-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף. אופן ההכנה: חותכים את הדלעת, הגזר והבצל לקוביות. מוסיפים את השום. מבשלים במים עם אבקת המרק במשך כחצי שעה, עד שהדלעת תתרכך. מרסקים בבלנדר את הירקות המבושלים יחד עם מעט מן הנוזלים. מחזירים לסיר המרק, מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומחממים. בהגשה אפשר להוסיף לכל קערת מרק כפית של יוגורט או של שמנת חמוצה.
58. בישול ופיסול. פיליס גלזר ממליצה על "משה בתיבה", חוויה שתהפוך גם לבריאה אם תשתמשו בנקניקיות מטופו (כמו של "טבעול") או נקניקיות סויה. החומרים: 1 חבילה מרובעי בצק עלים מוכנים או חבילה קטנה של בצק עלים, נקניקיות בגודל קוקטייל או רגילות, 1 ביצה טרופה עם כפית מים, זרעים ותבלינים לקישוט הבצק כמו שומשום, חמניות, זעתר, רוזמרין, פרג וכו'. אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מוציאים את כמות הנקניקיות הרצוייה מהמקפיא ומפשירים. אם משתמשים במרובעי בצק עלים, חותכים לרצועות. אם משתמשים בבצק עלים רגיל, מרדדים וחותכים צורות שונות לבניית ה"תיבות.׃ עוטפים את הנקניקיות ומניחים אותן בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, מברישים עם ביצה ומפזרים את הקישוט הרצוי. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. מגישים אותן חמימות.
59. קציצות ירק. דניאלה שמי מביאה ב"בישול בצ'יק-צ'ק" מתכון מנצח לקציצות ירק שמתאימות לחורף. החומרים האפשריים (לפי מה שיש) 1 קישוא, 1 גזר, רבע כרוב, כמה פרחי כרובית, 1 תפוח-אדמה, 1 ביצה, קורט מלח, 1 כף קמח. אופן ההכנה: מקלפים את כל הדברים האלה ומגררים על מגררת גסה. מוסיפים גם תפוח אדמה אחד מגורר וכן ביצה אחת, מעט מלח וכף קמח. אם גיררתם הרבה ירקות לתערובת יתכן שתצטרכו להוסיף עוד מעט קמח כדי לקבל בלילה אחידה. בוחשים היטב. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו כפות-כפות מן התערובת עד שהן שחומות משני הצדדים. מניחים את הקציצות על מגבת נייר לספיגת השמן העודף.
60. שקשוקה מהירה. "יכין" יצאה עם פיתוח בלעדי ׁ "בסיס עגבניות לשקשוקה" (4.70 שקל) ללא כל חומרים משמרים או תוספת צבע. יש לחמם מעט מרגרינה או שמן במחבת, להוסיף את בסיס השקשוקה וביצים לפי הטעם.
61. צעצועים חכמים. יעל כץ, הפסיכולוגית של רשת "שילב" ממליצה על חמישה שמבטיחים הנאה בבית לצד התפתחות מוטורית: שולחן פעילות של "צ'יקו" (239 שקל), רכבת אלקטרונית של "צ'יקו" (לגיל 3 פלוס, 199 שקל) ספארי חיות של "מגה בלוקס" (מגיל שנה וחצי עד 5, 120 שקל), מגדל טבעות רך של "טייני לאב" (לפעוטות מגיל 6 חודשים, 70 שקל), ו"אזן את הקקטוס" של "פלן טויס" (מגיל 3 פלוס, 140 שקל).
62. קלטת בהזמנה. קחו רשמקול וקלטת ריקה והקליטו עבור הילד קלטת עם כל השירים שהוא אוהב. היא תהיה בייביסיטר מעולה במהלך נסיעות ארוכות.
63. דיסק במתנה. אח גדול יכול לצרוב עבור אחיו הקטן דיסק עם השירים האהובים עליו.
64. רעמים שקטים. מאחורי החלון משתוללת סערה? קחו את הטייפ לחלון והקליטו את הרעמים. הילד יוכל לשבת עם הרשמקול, להגביר ולהחליש את עוצמתם. זו שיטה שעוזרת לילדים להתגבר על הפחד מרעמים.
65. חוברות מצויירות מעניקות שעה ארוכה של חדוות יצירה. פופולאריות במיוחד "המפלצות הקטנות" ו"הלו קיטי". אל תעזרו לילד בבחירת הצבעים. תנו לדמיון שלו לעבוד.
66. מציירים ביחד. כל המשפחה מוזמנת לשבת סביב שולחן הציור, בוחרים נושא מסויים וכולם מציירים אותו. אחר כך משוחחים על זווית הראייה האישית שכל אחד הכניס לעבודתו.
67. ציורי הקיר. אם הילד שלכם מת לצייר על הקירות, תנו לו יום אחד של כיף. כסו את אחד הקירות ביריעות ניילון ארוכות והזמינו אותו לצייר במכחול כמה שבא לו.
68. שלט לדלת. כדאי להכין יחד עם הילד שלט לחדר. "כאן גר יניב המגניב"
69. ועדת שילוט. אפשר לעצב שלטים מקוריים לחדרים נוספים בבית, כמו חדר האמבטיה, השירותים ואפילו חדר העבודה של ההורים.
70. חפש את המטמון. איפה? בבית. ההורים מחביאים, מטמינים פתקים והילדים מחפשים. בסיבוב השני מתחלפים בתפקידים.
71. חולצה מודפסת. כדאי לקנות מראש חולצת טריקו והדפס שהילד אוהב - "פוקימון" או "קטנטנות". הראו לו איך אתם מגהצים את ההדפס לחולצה שהוא ישמח ללבוש ביום ראשון.
72. מכתב סודי. הכינו לילד מכתב אהבה שכתוב בכתב סתרים או במהופך - משמאל לימין. רק לאחר שיציב את הדף מול הראי הוא יוכל לפענח את תוכנו. ובסיבוב הבא הוא יכין מכתב אהבה להורים.
73. קיר המדידות. ברוב הבתים יש קיר אחד, מיוחד, שעליו מודדים את הילדים. פעם בחודש, בשבת, העמידו את הטף למיסדר מדידה ושרטטו קווים חדשים. אל תשכחו לציין את התאריך.
74. סודות המחשב. לא תמיד יש לכם זמן לשבת עם הילד מול המחשב ולראות באיזה משחקים הוא כבר יודע לשחק. צפוייה לכם הפתעה.
75. אתר הילדים. דודי גולדמן, כתב "ידיעות אחרונות" לענייני מחשבים ואינטרנט, ממליץ בחום על האתר www.galim.org.il, שמעניק שעות רבות של פעילות לילדים ולהורים.
76. אתר לגדולים. אתר נוסף עליו ממליץ דודי גולדמן הוא www.snunit.12.org.il שהוקם אף הוא על ידי האוניבסיטה העברית בירושלים ומיועד לילדים מגיל 12 ועד לגיל הסבתא והסבא.
77. אל תזוזו מהמחשב. זה הזמן לעצב ביחד הזמנות ליום ההולדת של הילד, איגרות תודה מתנות או כרטיסים. עיזרו לילדים לעצב אותם ולשלב בהם אלמנטים גראפיים שונים.
78. לחולי המחשב: חברת היולט-פקרד׃" מציעה מכשיר ביתי "אול אין וואן" קומפקטי שהופך את הבית ל"מעבדת צילום זעירה". מחיר ה- 950 PSC HP הוא 2,339 שקל .
79. ערכת יצירה. היולט-פקרד׃" מציעה ערכת יצירה על גבי דיסק של הארי פוטר. מחולקת חינם למי שקונה מחסנית דיו שחור ב-185 שקל בחנויות המחשבים וברשתות השיווק עד סוף ינואר.
80. פורים מתקרב. נכון שלא זרקתם את התחפושות של פורים? כדאי לארגן בבית איזה ארגז או ארון לתחפושות משומשות. בלי שום קשר לחג, הילדים אוהבים להתחפש ולביים הצגות.
81. תיאטרון בבית. אם הם מראים ניצוצות בתחום התיאטרון אולי כדאי להשקיע בתיאטרון בובות עשוי בד קשיח, עם וילון ובובות אצבע מדליקות. מומלץ להצטרף למשחק. ברשת "שילב" 200 שקל.
82. כפפת יד. למה שלא תקחו כפפות ישנות ותדגימו לילד איך כפפה פשוטה הופכת לפרצוף כשמצמידים לה כפתורים בתור עיניים ואף?
83. צבעי תחביב. "אופיס דיפו" מציעה צבעי תחביב של "טאלנס" שמיועדים לציור על אביזרים שונים בבית. 45-65 שקל.
84. ב"אופיס דיפו" גם מציעים סטנדים לציור לאלה שרוצים להרגיש ציירים של ממש. מסטנדים פשוטים מעץ ועד סטנדים מתקפלים ממתכת (65-560 שקל)
85. עוד יצירה. "טמבור" מציעה חמסות מעץ בהיר שאותן אפשר לצבוע ולקשט. בחנויות "עשה זאת בעצמך". אפשר לקנות שבלונה מוכנה של "חי", להציב אותה בעדינות על החמסה ולצבוע עם מברשת עדינה.
86. חומר חדש. "דאס" - חומר המתקשה לאחר ייבוש של 24 שעות ואפשר ליצור ולחתוך ממנו צורות. חשוב להדגיש שהחלק של החיתוך יתבצע על ידי מבוגר.
87. עוד אקשן? חברת "ניקו" מציגה סדרה של מכוניות ממותגות, כמו של ההורים: "סובארו אימפרזה", "רנו קליאו", "פז'ו" ועוד (לגיל 6 פלוס 149 שקל).
88. אקשן לקטנים (שנה עד שלוש) שרוצים לשרוף אנרגיה: פיל נדנדה ורכיבה של "צ'יקו" הילד יושב על הפיל, מתנדנד עליו או נוסע ברחבי הבית. 199 שקל ברשת "שילב"
89. נשים קטנות. אוהבות להתאפר עם אמא: חברת הקוסמטיקה "נמבר 7" מציעה מוצרים זולים יחסית שיכולים להתאים לילדה: שפתון 43 שקל, לק לציפורניים 25 שקל.
90. מספרה ביתית. כדאי להדליק את תנור החימום בחדר האמבטיה ולעשות לה הסבה למספרה. גם הבנים מוזמנים להיכנס.
91. לא נעים להזכיר, אבל שבת הוא היום האידיאלי לביצוע הטיפול הקבוע במלחמה בכינים.
92. חרוזים צבעוניים. כדאי להצטייד במלאי גדול של חרוזים מצבעים שונים וליצור טבעות, שרשראות, צמידים ועוד. חשוב: ההורים חייבים להיות בסביבה כדי להשגיח שאף עולל לא יכניס חרוז לפה.
93. עוגה עוגה. ערכת "העוגה הראשונה שלי" .("פרי גליל ויטה") ויש גם "ערכה להכנת כדורי שוקולד", שאינה דורשת הנחיית מבוגר. 20 שקל.
94. אני והחבר'ה. אל תחשבו שאם מישהו בא אל הילד עליכם לצאת מהתמונה. להיפך, אתם תלמדו הרבה על ילדכם הפרטי ועל התנהגותו בחברה תוך כדי צפייה במשחקים שלו עם חבריו.
95. הכנסת אורחים. עודדו את הילד להזמין חברים ונסו למצוא משהו שיהפוך את ביתכם לאטרקטיבי במיוחד בעיני חבריו. למשל, בבית הזה מגישים את הפיצה הכי טעימה, או בבית הזה מותר לחלוץ נעליים.
96. קצת שקט. מתחילים להוריד את הווליום בבית. הילדים מוזמנים להתכנס מול האח או התנור לחצי שעה של מוסיקה קלאסית. זה לא נורא. בשבת השלישית הם יגלו שזה אפילו נעים.
97. כולם סורגים. את תהליך ההתרגעות אפשר לשלב בסריגת סוודר, יחד עם הילדים, או בריקמה של גובלן או שמיכה. מזכרת נצח.
98. ידיעת שפות. "אני אוהב/ת אותך". למדו את הילד להגיד את זה באנגלית, בצרפתית, בערבית, באיטלקית, ביידיש והכי חשוב - בספרדית. הוא ירגיש כמו גיבור טלנובלה.
99. אוכלים בסלון. בארוחת הערב נסו לסטות מהשיגרה. נכון, חשוב מאוד לאכול במטבח, אבל פעם בשבוע מותר לאכול ביחד בסלון, מול הטלוויזיה.
100. שעת סיפור. השכיבו את הילד לישון עם סיפורים מתוצרת עצמית שבהם הילד הוא הגיבור. אם הילד מתעקש שתקריאו לו מתוך ספר מסויים, שבצו את שמו בעלילה. רצוי להקפיד על סוף טוב.
101. לפני השינה. כשסוף סוף סוגרים את היום, כדאי לכנס את כל המשפחה בפעם האחרונה כדי לשוחח על מה שעשינו, מה שאהבנו וממה נהנינו, ולהתחיל לתכנן את הפעילויות של השבת הבאה.

פורסם ב"זמנים מודרניים", 02.01.02

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלי טלוויזיה
ועם פעילות לילדים
מומלצים