שתף קטע נבחר

מסית ובוגדני

אחרי שבע שנים של הפרה אלימה ושיטתית של הסכמי אוסלו על ידי ערפאת, ברק עדיין מקווה שהוא יבחר בשלום

בניגוד לציפיות ראש הממשלה, הגיע ערפאת מאז 1993 לסדרת הבנות עם החמאס, כשהראשונה שבהן התקבלה שלושה ימים לאחר החתימה על הסכמי אוסלו. הבנות אלה הביאו להרחבה חסרת תקדים של תשתית הטרור החמאסי בשטחי הרשות הפלסטינית, להגנה של הרשות על תשתית זו ולהתחייבות החמאס להגביל את הטרור לעיתוי ולמקום שלא יביכו את ערפאת. אבל אולי ערפאת יבחר באסטרטגיית שלום?
כוחות ערפאת השתתפו בפלישת עירק לכווית ב-1990, למרות שכווית העניקה לערפאת סיוע מסיבי מאז 1959. ערפאת הפך את חייה של לבנון לגיהנום מאז העניקה לו מקלט ב-1970 ופעל להפלת המלך חוסיין באותה שנה, למרות שנהנה בירדן מתשתית מבצעית רחבה לפעילות טרור אנטי-ישראלי. בוגדנותו של ערפאת גרמה למדינות ערב לאסור על אנשי אש"ף לשאת נשק בתחומן, ואילו הפרה סיטונאית של הסכמים בין-ערביים הפכה אותו לסמל של חוסר אמינות בעיני הערבים. אבל אולי ערפאת יבחר באסטרטגיית שלום?
ערפאת הוא בעל בריתן המסורתי של אירן (מאז מהפיכת חומייני!), סדאם חוסיין, משטרי הטרור בסודן ואפגניסטן, והיה מאחרוני התומכים ברודנים הקומוניסטים במזרח אירופה. המשפחה ההאשמית בירדן רואה בו (מ-1970) את האיום המרכזי עליה, ואת האחראי למהומות שאירעו לאחרונה בירדן. אבל אולי ערפאת יבחר באסטרטגיית שלום?
מאז 1993 מבסס ערפאת את שלטונו על ידי חיסולים, אונס, עינויים, חטיפות, מעצרים ורדיפת מתנגדיו. השבועון "ניוזוויק" הגדיר את ערפאת ב-29.5.00 כמנהיג של מאפיה מושחתת, השולט בעזרת 14 ארגוני ביטחון ברוטליים. רדיפת הנוצרים על-ידי ערפאת גרמה למהפך דמוגרפי בבית לחם וברמאללה: מרוב של 80% למיעוט נוצרי של 20%! החשש משלטונו האלים של ערפאת, ומכוונת ישראל לחלק את ירושלים, מביא עשרות אלפי ערבים ממזרח ירושלים לבקש תעודת זהות ישראלית. אבל אולי ערפאת יבחר באסטרטגיית שלום?
ערפאת מחנך את הפלסטינים להכחשת השואה מחד, ולהצדקתה מאידך. "מיין קאמפפ" ו"הפרוטוקולים של זקני ציון" הם בין הספרים הפופולריים בשטחי הרשות הפלסטינית. אבל אולי ערפאת יבחר באסטרטגיית שלום?
בניגוד למסרי השלום שמרעיף ערפאת על בני שיחו בישראל, הוא מחנך את אנשיו לשנאת ישראל והיהודים, לשיבה ל"מולדת הכבושה", ולהערצת טרוריסטים מתאבדים. פרסומי "המרכז לתקשורת פלסטינית" מצביעים על הקצנת ההסתה האנטי-ישראלית במערכת החינוך ובתקשורת של ערפאת, מאז נחתמו הסכמי אוסלו ב-1993. אבל אולי ערפאת יבחר באסטרטגיית שלום.
האם יש מקום לתקווה שהמסית לשנאת יהודים וישראל, מכחיש השואה, רומס זכויות האדם המושחת, רודף הנוצרים שמעניק מחסה לחמאס, מפר סדרתי ובוגדני של הסכמים, בעל בריתן של אירן ועירק ואויבם של ההאשמים, יבחר באסטרטגיה של שלום? המשך ההתעלמות מן האסטרטגיה האמיתית של ערפאת מאיים על קיום המדינה ופוגע בסיכוי להשגת שלום בר קיימא.


יורם אטינגר, יועץ עסקי לענייני ארה"ב-ישראל; לשעבר ציר לענייני קונגרס בשגרירות בוושינגטון

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים