אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ברחוב הישראלי

אחד מהמתפרעים מניף ידיים מגואלות בדם מחלון תחנת המשטרה ברמאללה צילום: איי אף פי
אחד מהמתפרעים מניף ידיים מגואלות בדם מחלון תחנת המשטרה ברמאללה צילום: איי אף פי
 
המחסום בירושלים בו נלכדו החיילים צילום: גלי כהן מגן
המחסום בירושלים בו נלכדו החיילים צילום: גלי כהן מגן
 
תחנת המשטרה ברמאללה צילום: אי פי
תחנת המשטרה ברמאללה צילום: אי פי
 
 כתבות נוספות
צה"ל תקף ברמאללה ובעזה
הלינץ' ברמאללה - לפחות שני חיילים הרוגים
ח"כים ערבים: "מגנים את האירוע ברמאללה"
 


 

התגובות ללינץ': "רק חיות מתנהגות ככה"

תושבים בירושלים בעקבות הלינץ': "אנחנו לא יודעים להחזיר להם, צריך לנקום באותו מטבע". 10 ערבים נפצעו קל בקטטה בחדרה

ענת רואה וסמדר שמואלי
פורסם: 12.10.00, 17:25

בחדרה היתה ביום ה' אחר הצהריים קטטה בין יהודים וערבים ו-10 ערבים נפצעו קל. בקטטה פתחו ככל הידוע תושבים יהודים שזעמו על הלינץ' ברמאללה.

תחושה קשה מאוד שררה בצהרי יום ה' ברחובות ירושלים מיד כשהחלו להתברר הפרטים הראשונים על הלינץ'. במדרחוב בירושלים, אזור הומה אדם בדרך כלל, הורגשה דלילות. רבים מהאזרחים החלו להתגודד בפתחי חנויות ובתי עסק שמוצבים בהם מסכי טלוויזיה, והאזינו בדריכות לדיווחים אשר זרמו בכלי התקשורת.

בקרב תושבי הבירה ניכר זעם רב על האירועים כאשר אזרחים רבים שהיו נתונים בסערת רגשות התבטאו בקיצוניות וקראו לנקמה ו"עין תחת עין".

ריקי בטיש, בת 45, אמרה כי שכשמעה את הדיווחים הראשונים חשה חולשה בכל הגוף. "הרגשתי צמרמורת, זה הורג". בנה אבי, בן 20, אמר כי "רק חיות מתנהגות ככה, אנחנו לא יודעים להחזיר להם, צריך לנקום באותו מטבע".

אורית, אף היא מתגוררת בעיר, אמרה כי הזדעזעה עד עמקי נשמתה מהמעשה המתועב. "חשבתי שאנחנו בפתחו של עידן חדש, והכל מתפוצץ בשניות", אמרה.

לא רק כעס ניכר ברחובות, היה גם עצב, והרבה. אנשים רבים סיפרו כי כבר התרגלו לפיגועים - אך ההתעללות של ההמון הזועם שברה כל שיא.

בשוק הכרמל רוצים נקמה

בשוק הכרמל בתל אביב מהדורות החדשות המיוחדות נשמעות ממקלטים שהוצבו על הדוכנים, מקלטי רדיו וטרנזיסטורים מכל פינה. הסוחרים מאזינים לחדשות.
"זה לא ראש ממשלה זה", אומר מוכר בדוכן קלטות בחזית השוק. "הוא מתנהג כמו אשה. הוא אכזבה".

שוק הכרמל ידוע כגרעין הקשה של אנשי ימין, שגם בימים כתיקונם אינם תומכים בברק. אבל עקב ההבלגה בימים האחרונים על אירועים אלימים מצידם של הפלשתינים וביטול האולטימטום בצאת יום הכיפורים – התיסכול של הסוחרים עולה לשמים. בכרמל לא נוקטים בלשון המעטה. רחוק מזה. קריאות כמו 'מוות לערבים' נשמעות סביב מכשירי הטלוויזיה שמשדרים דיווחים על התעללות בגופותיהם של שני חיילי מילואים הבוקר ברמאללה.

"צריך לנקות את הערבים, להיכנס בהם", אומר מאיר מזרחי, בעל שוכן בכרמל. "אין ברירה. זו הדרך שהם מכירים. יהיו הרוגים במלחמה, נכון, אבל גם ככה יש לנו הרוגים. תספרי כמה ישראלים הלכו רק השבוע. זה מחזיר אותנו לפרעות של 48'. גם אז היה פחד ליסוע ליפו, לעכו. איזה שלום יהיה איתם? אלה החלומות של ברק".

"ברק רק מאיים", אומר הסוחר השכן. "כל רבע שעה יוצא בהודעה אחרת של 'אני ואני ואני' ולא עושה כלום. זה מנהיג זה? הוא יכול להיות מפקד בכיר בצבא, אבל מנהיג הוא לא יכול להיות".

ליעקב שמואל העובד בשוק יש תוכנית חירום והוא שמח למסור את פרטיה לראש הממשלה. לפני הכל, הוא מציע, בעת פקיעת האולטימטום צריך היה ברק לכנס ממשלת חירום לאומית: "זה יצור מנהיגות מאוחדת ואם הוא ימנה את אריק שרון לשר ביטחון זה יבהיר לפלסטינים שיש פה מנהיג. משרון הם משקשקים. ברק הוא טיפוס שבורח בלילה מכל מיני מקומות: הוא ברח מלבנון בלילה וברח מקבר יוסף בלילה. העם לא מאמין בו. הוא לא מסוגל להחליט, אפילו לעשות טעויות הוא לא מסוגל כי הוא לא מחליט אם הוא פונה לכאן או לכאן".

"יש פה בעיה גדולה שאם אני הולך וגונב עיתון יכניסו אותי לכלא למאה שנה", אומר שלומי כהן, "אבל הם מתפרעים, הורסים והורגים ואף אחד לא נוגע בהם. זה המימסד במדינה שלנו שמחליט החלטות מצחיקות".

עד לתקופה האחרונה עבדו בכרמל כמה עשרות ערבים. עם תחילת המהומות קטן מספר העובדים ועכשיו יש חמישה או שישה פועלים שממשיכים להתפרנס בדוכני הירקות. "הם שומרים על פרופיל נמוך, עובדים בשקט, לא שומעים מהם", אומר אחד הפועלים הישראלים ובדבריו רמז דק לחשש של הערבים בעקבות פגיעה בערביי שוק התקוה בתחילת השבוע.

בדיזנגוף סנטר מפחדים

גם זירה אחרת לגמרי בתל אביב לא נשארת אדישה למתרחש. בדיזנגוף סנטר גובר החשש מפיגוע טרור בעקבות הידיעות על כוונות הזרוע הצבאית של החמאס. דיירי הקניון כבר ראו אירועי דמים. הזכרונות מפיגוע הדמים בו נספו 14 ישראלים במעבר החציה ב-95' והפיצוץ בקו 5 העובר ברחוב, לא נמחקו. היום עמד הקניון בשיממון. בימים כתיקונם המקום הומה אדם, אבל היום החנויות הצבעוניות עמדו ריקות ובעלי העסקים התפנו כדי לבטא את חששם מהבאות.

"אין קונים, כמעט ואין בכלל", אומרת עדנה ברמן, בעלת חנות אינטימה. "אין לאנשים מצב רוח לקניות. בערב יום הכיפורים היה השיא. הגעתי בבוקר, פתחתי את הדלת ולא התחשק לי לעבוד. המצב כאן כל כך מתוח. לפני חודש למשל ילדה שהחליקה על סקטים שברה את חלון הראווה. בסך הכל נשבר החלון, אבל כולנו קפצנו בבהלה איומה. נתקפנו פחד נוראי".

הנהלת מרכז הקניות מנסה להתנער מההתרעות החמות לפיגועים במרכזי הערים. הפיגועים בדיזנגוף, טוענים שם, עשו נזק קשה למסחר ברחוב ולכן הסכימו לומר כי "אנו דואגים לשלום הציבור שמגיע למקום, ופועלים בהתאם להוראות המשטרה. המקום בטוח ובחול המועד סוכות ישנן פעילויות רבות שהציבור מוזמן לקחת בהן חלק".


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
vod חינם
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as05-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©