אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הפנים מאחורי השביתה

לא רוצים אותו בטיולי כיתה. רביד בר-תור צילום: חגי אהרון
לא רוצים אותו בטיולי כיתה. רביד בר-תור צילום: חגי אהרון
 
 כתבות נוספות
מחלוקת בין הרופאים לאוצר על הקמת ועדה ציבורית
"אם הבחירות היו מחר, שביתת הרופאים הייתה נגמרת"
החמרה בשביתת הרופאים: קופות החולים יושבתו אף הן
 


 

אם השביתה תימשך, רביד לא יילך לעולם

בגלל שביתת הרופאים נדחה פעמיים ניתוחו של רביד בר-תור בן ה-15 למועד לא ברור. בעוד שנה כבר יהיה מאוחר מדי

סמדר שמואלי
פורסם: 30.06.00, 00:10

רביד בר-תור, בן 15 מעפולה, לקה בינקותו בשיתוק מוחין קל, שפגע ברגליו. למרות המום, הוא עבר שלושה ניתוחים בעבר שאיפשרו לו ללכת על רגליו ככל הילדים. לפני כשנה רגליו החלו להיכשל בהליכה. צעידה קצרה מעייפת אותו והרופא המטפל המליץ על ניתוח עצמות מסובך, שישפר את הליכתו. ניתוח זה ישפר את הליכתו של בר-תור באופן משמעותי, אם יתרחש בקרוב. בשל השביתה הממושכת נדחה ניתוחו של בר-תור כבר פעמיים למועד לא ברור.

בר-תור מוכרח לעבור את הניתוח בקרוב. מאחר והוא נמצא בגיל ההתבגרות, ועצמותיו מתחזקות מיום ליום. הניתוח הקשה, שדורש החדרת פלטינות אל תוך
עצמות הרגליים, מוכרח להיעשות בקרוב, כאשר עצמותיו לא התעצבו באופן סופי. רופאו של רביד, ד"ר ליאונל קופילוביץ', מנהל היחידה לאורתופדיה בבית החולים "אסף הרופא", ניסה לנתחו למרות השביתה, אולם בסמוך למועד הניתוח "הבלתי לגאלי" דחה מטה השביתה את בקשתו לשבור שביתה ולהיכנס לחדר הניתוחים. "ככל שיחלוף הזמן, הניתוח יהיה מסובך יותר לביצוע ומשך ההחלמה יהיה ארוך יותר", אומר הרופא. "בעוד שנה כבר לא ניתן יהיה לבצע את הניתוח".

אימו של רביד, דיתה בר-תור, עומדת לרשות בנה ומשמשת לו רגליים במשך היום, משום שהוא מסרב להשתמש בכיסא גלגלים. רביד מעדיף להתאמץ וללכת על רגליו שלו למרחקים קצרים, ומסתייע באימו שמסיעה אותו כשצריך. "עכשיו לא רוצים אותו בטיולים של הכיתה, כי הוא מעכב את הקבוצה ואני מבין אותם", אומר אביו של רביד, שמואל בר-תור. "הוא לא יכול לשחק כדורגל והודיעו לו שיצרפו אותו לקבוצת כדורגל על כיסאות גלגלים ואת זה הוא לא רוצה. הוא רוצה להיות כמו כולם". "כשאני הולך על הרגליים זה כואב אבל התרגלתי לזה. הבעיה שלי שאני מתעייף נורא, ואז אני חייב להתיישב אחרי כמה מטרים", אומר רביד.

למרות המתנה מורטת עצבים לסיום שביתת הרופאים, הוריו תמימי דעים. מבחינתם, אין מוצדק ממאבק השכר שמנהלים הרופאים. "אני לא מבין למה איזה דובר עירייה צריך להרוויח 20,000 שקל, בעוד שרופא שמעמיד כל כך הרבה ילדים על רגליהם לא מגיע לשכר הזה" אומר שמואל, אביו של רביד. "אין לנו שום טענות למאבק של הרופאים. אנחנו מכירים מקרוב את העבודה המסורה שלהם".

ד"ר קופילביץ' עומד לפני השבר המוסרי מדי יום. מחד, הוא תומך בהסתדרות הרפואית. מאידך, ליבו נשבר למראה הילדים שניתוחם נדחה שוב ושוב. "זו הרגשה קשה וכבדה", הוא מודה בכאב. "אני מקוה שבסוף השביתה ימצא פיתרון שיקצר את התורים, אבל העוול שכבר נגרם הוא גדול".


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
vod חינם
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as07-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©