שתף קטע נבחר

יוקם מוזיאון וירטואלי למיחשוב בישראל

לשכת מנתחי מערכות מידע מקימה אתר אינטרנט שיתעד את ההיסטוריה של המיחשוב בישראל, לקראת מוזיאון ממשי שיוקם בעתיד בפתח תקווה

לשכת מנתחי מערכות מידע בישראל תקים מוזיאון וירטואלי למיחשוב, במטרה להביא לידיעת כלל הציבור את תולדות ענף המיחשוב וטכנולוגיית המידע בישראל, ואת חשיבות ענף זה להתפתחות הכלכלה הישראלית. ההכרזה הרשמית על הקמת המוזיאון הוירטואלי למיחשוב תתבצע בכנס השנתי של לשכת מנתחי מערכות מידע שיתקיים בהמשך החודש ברמת גן.
דורית כהן, מנכ"לית לשכת מנתחי מערכות מידע בישראל, אומרת כי הלשכה פועלת למען הקמת מוזיאון המיחשוב זה כמה שנים. הפעילות כללה היערכות להקמת עמותת המוזיאון, איתור שטח להקמת מבנה המוזיאון בפתח תקווה, הקמת ועדה לאיסוף פריטים, קביעת מטרות המוסד ועוד.
מאחר שתהליך הקמת המוזיאון הפיזי צפוי להימשך מספר שנים, ודורש הקצאה של משאבים רבים, הוחלט בלשכת מנתחי מערכות המידע להתחיל במקביל בהקמת מוזיאון מיחשוב וירטואלי – כפורטל אינטרנטי, דוגמת מוזיאונים אחרים בתחום המיחשוב ובתחומים אחרים, כפי שהוקמו בעולם.

באוסף: הממיינת הראשונה

כהן מציינת כי המוזיאון הווירטואלי יתמקד בהיבטים המיוחדים של ענף המיחשוב בישראל ויתעד את תולדותיו למען השימור ההיסטורי. במוזיאון הפיזי והווירטואלי יוצגו תערוכות משתנות וקבועות עם מסמכים היסטוריים, מחשבים, ציוד בעל ערך היסטורי, תמונות, ובעתיד הוא יעסוק גם בהיבטים חדשניים בתחום המיחשוב.
ההיסטוריה המרשימה והארוכה של ענף המיחשוב בישראל לא זכתה, עד כה, לתיעוד. ויצק, אחד המחשבים האלקטרוניים הראשונים בעולם, והראשון בישראל, תוכנן ונבנה במכון ויצמן למדע. בנייתו הושלמה ב-1954. בעקבותיו באו שני מחשבי "גולם", שהושלמו בשנות ה- 60. הישגים אלה ואחרים הניחו את התשתית לענף, התופס כיום מקום מרכזי במשק הישראלי.
"אנחנו רוצים לקדם את הפרויקט יחד עם קהילת טכנולוגיות המידע המקומית", אומרת כהן, "חברות רבות מביעות עניין בפרויקט ומעונינות לסייע ולתרום פריטים מההיסטוריה הארגונית שלהן. התחלנו באיסוף ספרות מקצועית בעברית, מחשבים ישנים, ציוד היסטורי של החברות ועוד. כבר השגנו את הממיינת הראשונה בישראל (מכשיר אלקטרו-מכני שמיין את הכרטיסים המנוקבים לאחר עיבוד הנתונים שהוצגו באמצעותם ג.מ.). כמו כן, אנחנו רוצים לראיין את כל הוותיקים ולתעד אירועים היסטוריים ואנקדוטיים".
לדברי כהן, IBM ישראל הביעה נכונות לספק את הטכנולוגיות עבור הקמת האתר וגורמים נוספים הביעו נכונות לסייע. "המוזיאון הוא וירטואלי אך הכסף הנדרש להקמתו ממשי לחלוטין", אומרת כהן ומביעה תקווה כי האתר יושר תוך תשעה חודשים עד שנה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים