שתף קטע נבחר

טבריה: שער של מבצר צלבני נחשף בשלמותו

בחפירות בעיר העתיקה נתגלו גם פריטים ארכיטקטוניים מפוארים, ביניהם אבן גזית מבזלת בעלת תבליט של מנורה בת חמישה קנים

בחפירות רשות העתיקות בטבריה העתיקה, נחשפו שרידים מהמבצר הצלבני של העיר ופריטים ארכיטקטוניים מתקופת המשנה והתלמוד. החפירות נערכות מטעם החמ"ת ובסיוע עיריית טבריה, כחלק מפרויקט לפיתוח תיירותי של משרד התיירות.

 

בחפירה נתגלה קטע מן החומה הצפונית של המבצר הצלבני מהמאה ה-12, ובו שער ברוחב 3 מטרים במצב השתמרות מצוין. חזית החומה הבנויה מאבני גזית גדולות נחשפה לעומק של כ-4 מטרים.

 

כן נתגלו פריטים ארכיטקטוניים מפוארים, הכוללים חלקי משקוף גדול המעוטר בדגמים צמחיים וזר הרקולס (בדומה למשקוף בבית הכנסת בכפר נחום), אבן גזית מבזלת בעלת תבליט גס של מנורה בת 5 קנים, וכן אבני כרכוב וכותרות.

 

יוסי סטפנסקי, מנהל החפירה מטעם רשות העתיקות, מעריך כי מקורם של הפריטים ממבנה קדום מפואר. "יתכן שמדובר בבית כנסת מתקופת המשנה והתלמוד שמקומו טרם אותר", ציין סטפנסקי.

 

אחת ההשערות שאין לה עדיין ביסוס היא, שמדובר בחלקים ממבנה "כנסת יהושע בן נון, כלב בן יפונה" המוזכר במקורות היהודיים של ימי הביניים ומופיע בתאוריה של טבריה על ידי בנימין מטודלה.

 

ממצאי המחקר, לרבות הצעת שיחזור ראשוני של המבצר הצלבני של טבריה, יוצגו לראשונה ביום עיון בנושא - 'חפירות ומחקרים בצפון הארץ' - שייערך ביום חמישי השבוע (22 בינואר), באודיטוריום של מוזיאון הכט באוניברסיטת חיפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סטפנסקי
שער המבצר. יתכן שמדובר בבית כנסת מתקופת המשנה והתלמוד
צילום: יוסי סטפנסקי
עתיקות טבריה. חלק מפרויקט פיתוח תיירותי בעיר
צילום: לע"מ
מומלצים