חדשות ט"ו בשבט
צנימי פירות יבשים של "לחמי", עוגות חגיגיות של "בן עמי", שלל מתוקים מ"לחם ארז", מזון מלכות מ"משק לין" וגם: מתכון לעוגיות חגיגיות בצורת איקס

 

קונים בחוץ

 

  • שתי עוגות לחג מ"בן עמי": הקונדיטוריה מציעה לט"ו בשבט עוגות חגיגות בשתי אסכולות של טעמים ומרקמים: "עוגת ט"ו בשבט" קראנצ'ית ועשירה, מכילה אגוזים , צימוקים ושקדים, ו"עוגת בריאות" מתפוצצת מטעמים מתוקים, מבוססת על פירות יבשים (שזיפים, תאנים, משמשים ואגוזים). מחיר: 34 שקל (לכל אחת מהעוגות). להשיג בקונדיטורית בן עמי בכפר ויתקין טלפון: 8663211 –09, בחנות בן עמי בהרצליה פיתוח רח' המנופים 11 טלפון: 9579589 – 09. בשרות עד הבית בטלפון 09-8663211, ובאתר האינטרנט.

 

  • צנימי פירות יבשים של "לחמי": לקראת החג משיקה קונדיטוריית "לחמי" צנימי פירות יבשים, פרוסים דק-דק, יבשים ופריכים להפליא. הצנימים עשירים במשמשים, שזיפים מיובשים, אגוזי לוז וצימוקים. מחיר לאריזה של 200 גרם: 21.90 שקל. את הצנימים ניתן להשיג ברשת חנויות לחמי בתל אביב, רעננה, נהריה, ירושלים, כפר סבא ורמת השרון.

 

  • ט"ו בשבט טבעי ב"לחם ארז": לכבוד החג מציעים בלחם ארז סדרת מוצרים המבוססים על פירות יבשים, פירות הדר ו"אווירת טבע חגיגית": טופי פירות יבשים (23 שקל לקופסת 250 גרם), פנפורטה - מאיטלקית "לחם קשה" (14 שקל). עוגיות איקס תאנים ואגוזים (23 שקל לקופסת 250 גרם). עוגת הדרים  (32 שקל). בריוש פירות הדר (32 ₪), חלת משמש ושקדים (16 ₪), לחם תמרים ואגוזי פקאן (16 ₪). את מוצרי ט"ו בשבט השונים ניתן להשיג בכל חנויות לחם ארז.

 

  • ואם כבר באווירת בריאות והתחדשות: מזון מלכות מ"משק לין". משק דבורים לין משיק שני מוצרים חדשים המצטרפים לסדרת מוצרי מזון המלכות - לראשונה בארץ: מזון מלכות בדבש טהור בריכוז של 37,000 מ"ג (הגבוה ביותר בשוק) ומזון מלכות בדבש אורגני טהור בריכוז של 35,000 מ"ג בצנצנות של 450 גרם. בומבה של מזון בריאות ישר לוריד. מחיר 89.90 שקל ,ו-79.90 שקל בהתאמה. להשיג ברשתות השיווק, בבתי הטבע , בבתי המרקחת .

 

* * * * *  

 

אופים בבית

 

עוגיות איקס תאנים ואגוזים

 

מתכון של קרין גורן, מפתחת מתכוני מתוקים ב"לחם ארז". עוגיות שובבות ומיוחדות, הבצק נוח לעבודה, אינו דביק, וגם אינו מתוק במיוחד - את המתיקות משלימה מלית עשירה של דבלים, דבש, קליפות תפוזים מסוכרות ואגוזים.

 

חומרים (ל-30 עוגיות):

 

לבצק:

120 גרם חמאה

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

2 ביצים

 

למלית:

200 גרם דבלים (תאנים מיובשות)

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1/4 כוס דבש

1/4 כוס קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות

1/4 כוס צימוקים

2 כפות רום

1/2 כפית קינמון

 

הכנה:

 

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.

 

2. בינתיים מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. שומרים במקרר עד השימוש.

 

3. מחממים תנור ל -180 מעלות צלזיוס.

 

4. מחלקים את הבצק ל -3 חלקים ומרדדים כל חלק לרצועה ארוכה ברוחב 5 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. מברישים את שולי הבצק במעט מים. בידיים רטובות מגלגלים מהמלית 'נקניק' בעובי 1 ס"מ ובאורך הבצק ומניחים לרוחב הבצק. מגלגלים את הבצק מעל המלית וחותכים לאצבעות באורך 5 ס"מ. חותכים בקצוות של כל 'אצבע' חתך באורך 2 ס"מ (משאירים את הסנטימטר האמצעי מחובר). מרחיבים באצבעות את החתכים ליצירת איקס. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות עד שהן זהובות. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה חדשות ט"ו בשבט
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מה מתבשל
    עוגיות איקס, קונים או אופים
    עוגות של בן עמי, שתי אסכולות
    מזון מלכות ממשק לין, בריכוז גבוה
    צנימים של לחמי, פרוסים דק-דק
    ynet ספיישל