שתף קטע נבחר

ארה"ב: חברות המוזיקה תובעות 531 מורידי קבצים

ה-RIAA הגיש מאות תביעות נוספות, המתייחסות למספרי IP של גולשים אלמוניים, אשר על פי הטענה הפיצו שירים באופן לא חוקי באינטרנט

חברות המוזיקה הגדולות בעולם הגישו אתמול (ג') תביעות נגד 531 מורידי קבצים נוספים, בטענה כי הם הפיצו שירים באינטרנט באופן פיראטי. התביעות הוגשו נגד מספרי IP של גולשים אלמוניים מאטלנטה, פילדלפיה, אורלנדו וניו ג'רזי, החשודים כי החליפו קבצים ברשת (הליך משפטי הקרוי 'ג'ון דו'). פרקליטי ה-RIAA זיהו את הנתבעים באמצעות כתובת ה-IP שלהם והם מקווים כי בית המשפט יורה לספקי האינטרנט למסור את שמותיהם וכתובתם.

 

בחודש דצמבר פסק הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט לערעורים בוושינגטון, כי חוק זכויות היוצרים דיגיטל מילניום (1998) אינו מאפשר ל-RIAA להגיש טופס לפקיד בית המשפט ובאמצעותו לחייב את ספקי האינטרנט למסור לידיו את שמותיהם של מנויי ספק האינטרנט "וריזון", שנחשדו בהחלפת קובצי מוזיקה המוגנת בזכויות יוצרים. במקום זאת, חברות המוזיקה נדרשות כעת להצטייד בצו של שופט.

 

למרות פסק הדין, חברות המוזיקה לא ויתרו על המאבק המשפטי במורידי המוזיקה. בחודש שעבר הגיש ה-RIAA תביעות נגד 532 גולשים החשודים בהורדת שירים פיראטיים מתוכנות שיתוף קבצים באינטרנט, נוסף על מאות תביעות שכבר הוגשו בסוף השנה שעברה.

 

קארי שרמן, נשיא RIAA, ציין כי הורדות פיראטיות ממשיכות לפגוע בשירותים החוקיים של הורדת מוזיקה. "אנחנו שולחים מסר ברור לפיו הורדת מוזיקה או שיתופה דרך תוכנות שיתוף קבצים (Peer-To-Peer) ללא רשות היא מעשה בלתי חוקי, החותר תחת העתיד היצירתי של המוזיקה עצמה", מסר שרמן.

 

מה-RIAA נמסר, כי ברגע שיתבררו שמותיהם של הנתבעים, עורכי הדין של האיגוד ייצרו עמם קשר על מנת להגיע איתם להסדר כספי, בטרם יתבעו. הפשרות בתביעות הקודמות הגיעו לכ-3,000 דולר בממוצע לכל גולש.

 

ביומן הרשת שלנו כבר ביקרתם? היכנסו לקטעי קישור ותהיו בעניינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה-RIAA לא מוותר על המאבק המשפטי במשתפי הקבצים
מומלצים