שתף קטע נבחר

בניו של יגאל גינדי עוזבים את הארץ

האחים גיא ואבי עוזבים ללונדון, ומתכננים שם פרויקט של 75 מיליון לירות שטרלינג; האחות ליטל תישאר כדי לטפל בעסקים שנותרו בארץ; בניו של משה מקימים קרן השקעות בנדל"ן יוקרתי

 

אילולא הטרגדיה המשפחתית, היו היום הגינדים מתחרים לבטח עם הדנקנרים. הם קורצו מאותו החומר: משפחה של יזמים, שכל אחד משך לכיוון אחר, וביחד שווים מיליארדים. אלא שמאז התאבדותו של אברהם גינדי, הקבלן הגדול ביותר שהצמיחה ישראל, בורחים הגינדים מהתקשורת.

 

כמו הדנקנרים, גם הגינדים מפוצלים היום לזרועות נפרדות ב-5 חברות שונות, שאין ביניהן קשר. הדור הבא של הגינדים צעיר יותר

מהדנקנרים בעשור, אך פעיל היום במשק בהיקף של מאות מיליונים. הם בגילאי העשרים פלוס, ומתחרים ביניהם באמצעות חברות נפרדות שהקימו. על רקע זה ההחלטה של בניו של יגאל גינדי, גיא ואבי, לעזוב את הארץ מפתיעה - רק לפני חודשיים יצאו בהכרזה דרמטית שיש להם 60 מיליון שקל מזומן פנויים לרכישת קרקעות באזור המרכז.

 

בשוק הנדל"ן ידעו לספר על חיפוש הקרקעות של הגינדים. בעלי מגרשים ברעננה, קריית-אונו וראשון לציון, שניהלו איתם מו"מ, סיפרו

שמדובר בחבר'ה רציניים. אלא מה? העיסקה התפוצצה בסוף על המחיר. גיא (27) ואבי (29) עזבו עם משפחותיהם את הארץ להתגורר בלונדון.

 

השותפה השלישית, אחותם, עו"ד ליטל גינדי מטלון (30) תישאר בארץ להשגיח על הפרויקטים שנותרו כאן.

 

"אין לאן להתקדם"

 

ההחלטה של גיא ואבי, בעלי גינדי החזקות, לעזוב את הארץ נבעה מכמה סיבות. בין היתר מדובר בהרבה מרמור על המדינה הדורשת מס מאלו המשקיעים בחו"ל.

 

מביתו בלונדון, מספר גיא: "היה לחברה שלנו הון עצמי מאוד גדול. חיפשנו בארץ ב-60 מיליון שקל, בלי הצלחה. מחירי המגרשים גבוהים

מדי. בעלי קרקעות לא מורידים, בלי מרווח לקבלנים כמונו לעבוד. אין כוח קנייה. השוק במדינה קטן. חוץ מדירות עממיות של צעירים,

שלוקחים משכנתא מטורפת של 95%, השוק בישראל בקיפאון אמיתי. לצעירים כמונו, עם אמביציה, אין לאן להתקדם".

 

כמה מילים על השושלת: האחים גינדי החלו כחברה אחת, אברהם, יגאל ומשה. אחר כך התפצלו לשתי חברות מתחרות - א. גינדי, שהיתה חברת הבנייה הפרטית הגדולה בישראל, ומ.י גינדי, שבנתה אלפי דירות בשנות השמונים. השיטה שאפיינה אותם היתה רכישת דירות מקבלנים במהלך בנייה ומכירתן בצורה אגרסיבית ברווח של עשרות אחוזים. "בין שתי הקבוצות היתה תחרות ומתיחות עיסקית, אך המשפחה איחדה אותם", סיפר פעם יעקב גינדי, שביצע עיסקאות נדל"ן עוד ב-1971 (שותפו למשרד היה זהר אולפינר, אחיו של סם אולפינר, נשיא התאחדות הקבלנים).

 

הגינדים הם אלה שהפכו למעשה את ראשון לציון, עיר מגוריהם המקורית, לפנינה נדל"נית, עם שיכוני גינדי המפורסמים שלה.

 

שנות השבעים והשמונים הטיבו איתם. אבל אז החלו כותרות העיתונים להתמלא בסיפורים על ההסתבכויות שלהם, התמוטטות החברה

והתאבדותו של אברהם בפנטהאוז שלו בראשון לציון ביוני 1986. הכותרות סיפרו על האחים משה ויגאל, שעזבו את הארץ עם נשותיהם

וילדיהם, בעקבות הסתבכות מקרקעין ביו"ש. למשך שנה, ב-1985, שהו משה ויגאל גינדי בארה"ב, וביצעו עיסקאות רבות שם. שר המשפטים לשעבר, עו"ד דוד ליבאי, חתם הסכם עם המשטרה שמאפשר להם לשוב ארצה בלי להעמידם לדין.

 

עם שובם ארצה התנזרו מבנייה למגורים, למעשה עד 1999. השניים, המתגוררים בשכנות בסביון, התרכזו במימון פרויקטים או בשותפות בעיסקאות נדל"ן שונות. פרויקט הדגל שלהם היה ונשאר קניון הזהב בראשל"צ. הם גם מקימים את הקניון הגדול במדינה, "אמריקן סיטי", ברחובות. ב-1999 החלו גם לבנות למגורים, וכיום הם בונים ברחבי הארץ למעלה מ-800 דירות ברחבי הארץ.

 

במקביל פעלה שלוחה נוספת של המשפחה, בבעלותו של האח יעקב (קובי) גינדי. רשימת הפרויקטים שהקים עו"ד יעקב גינדי מכובדת

למדי: קניון הסלע, מרכז הקניות בראש העין בן 40 חנויות, קניון האירוסים בן 40 חנויות בנתניה, מגדלי העיר, שני מגדלי מגורים של 21

קומות בראשל"צ, מרכז דוד, בניין משרדים ברחובות, מבנה למסעדות ומסחר בלוד, פרויקט מגורים ברחובות החדשה, מבנה תעשייה בגן רווה, קניונים בגדרה ובשכונה ט"ו באשדוד ובית הקשתות ביפו.

 

השלוחה הצעירה

 

הדור השני של המשפחה כולל את הילדים של יגאל, בעלי גינדי החזקות. היום הם בונים פרויקטים בגוש דן מאזור רחובות ועד רעננה.

כרגע מדובר ב-500 יחידות בהיקף של כ-400 מיליון שקל. ברעננה נבנות 126 דירות, בפתח תקווה 140 דירות, בהרצליה 64 דירות, בראשון לציון 36 דירות, בתל ברוך צפון 36 דירות ובכפר גנים 16 דירות בכל מגרש.

 

שלוחה צעירה אחרת היא של משה, מייסדי "גינדי השקעות", מנור גינדי הבן (30) ושני חתנים אורי לוי (23) ואייל פרידמן (30). הפרויקט

המרכזי שלהם הוא ברמת-אילן בקרית-אונו. בנוסף הם בונים מאות יחידות בחולון ומנהלים מו"מ לבנייה בהוד-השרון וגבעתיים. שלוחה נוספת היא של ילדיו של אברהם גינדי ז"ל, חן ואיתי גינדי, בעלי חברת "גינדי מידן". מלבד עיסקאות נדל"ן, הם בעלי קפה אספרסו בראשון לציון.

 

עו"ד ליטל גינדי מטלון (30), בתו של יגאל, השותפה בגינגדי החזקות, אמרה לפני חודשיים: "לאור העובדה שמחירי הקרקעות נמצאים

ברמות אטרקטיביות התחלנו לבצע רכש גדול של קרקעות על מנת להתחיל בהקמתם של 4-3 פרויקטים נוספים כבר במהלך 2004". התחזית שלה היתה שהמחירים לקראת סוף שנה יעלו. בשנת 2003 רשמה גינדי החזקות את שיא המכירות לאותה שנה, בעקבות מבצע לאנשי כוחות הביטחון בפתח-תקווה. במסגרת המבצע נמכרו 110 דירות ב-3 ימים ב-120 מיליון שקל.

 

למרות הכל, החליט דירקטוריון החברה לעזוב ללונדון. ליטל גינדי-מטלון תישאר בארץ ותטפל ב-250 הדירות שטרם נמכרו. "הפעילות

בארץ לא תיפסק", אומר גיא גינדי, אבל בהחלט תצומצם משמעותית לטובת לונדון".

 

נבנה לבריטים

 

כבר לפני חצי שנה רכשו האחים משרדים בבונד סטריט. "השוק במדינת ישראל קשה. לא רואים אור בקצה המנהרה", הוא אומר.

הכוונה של האחים היא להשתלב בשוק הדיור למגורים בפרברי לונדון למקומיים. "זהו שוק סולידי", הוא אומר, "הכוונה היא לבנות לבריטים דרך מכרזים ועיסקאות. אנו כבר מנהלים מו"מ על מגרשים בתקווה שנסגור. מדובר על מספר פרויקטים, 400-300 יחידות דיור, בהיקף כ-75 מיליון ליש"ט".

 

ומה הבשורה שלכם לדור הצעיר בישראל?

 

"היום במשק יש דור צעיר עם יכולות מעוף, רעיונות ומוחות בריאים וטובים. בשנים הטובות שלהם, 35-25, צריך להפיק את המקסימום,

אבל בישראל זה בלתי אפשרי. בלונדון ובמזרח אירופה ראיתי המון חבר'ה בגילאים שלנו. צעירים מישראל. אנחנו לא הראשונים ולא

האחרונים. בגילנו צריך להפיק מקסימום ב-10 השנים הקרובות, ואין ברירה אלא לחפש שוק יותר טוב שאפשר לבוא בו לידי ביטוי".

 

אבל לא כל בני הדור הצעיר במשפחת גינדי שותפים לדעה זו. בניו של משה, מייסדי גינדי השקעות, דווקא מקימים בימים אלה קרן

השקעות בשיתוף בנק ישראלי בהיקף של 150 מיליון דולר, להשקעה בנדל"ן יוקרה בארץ ובחו"ל. מדובר בהפניה של 35% לחו"ל (בעיקר ארה"ב ולונדון).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
נדל"ן בישראל: גיא גינדי כבר לא מאמין (צילום אילוסטרציה)
צילום: צביקה טישלר
מומלצים