אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עימותים

יורים גז מדמיע לעבר המפגינים (ארכיון) צילום: איי אף פי
יורים גז מדמיע לעבר המפגינים (ארכיון) צילום: איי אף פי
 
מפגינים נגד גדר ההפרדה (ארכיון) צילום: איי אף פי
מפגינים נגד גדר ההפרדה (ארכיון) צילום: איי אף פי
 
הגדר. לסגור על שלושה כפרים (ארכיון) צילום: גיל יוחנן
הגדר. לסגור על שלושה כפרים (ארכיון) צילום: גיל יוחנן
 
 כתבות נוספות
46 נפצעו בהפגנה נגד הגדר; מפגין ניסה לדקור חייל
האו"ם קבע: הגדר אינה חוקית
אבו דיס: 2,000 הפגינו נגד "החומה"
12 מפגינים נפצעו כשהתעמתו עם חיילים באזור מודיעין
 
 


 

12 פצועים בהפגנה נגד הגדר ליד אלקנה

נמשכות ההפגנות נגד בניית גדר ההפרדה ליד אלקנה. גם היום דיווחו הפלסטינים כי מפגינים שהגיעו למקום בניית הגדר נפצעו מגז מדמיע, רימוני הלם וכדורי גומי.

ynet
פורסם: 09.06.04, 15:50

12 בני אדם נפצעו מכדורי גומי ו-50 נוספים נפגעו בצהריים (יום ד') משאיפת גז מדמיע בהפגנה נגד בניית גדר ההפרדה ליד ההתנחלות אלקנה. כך דיווחו תושבי הכפר א-זאוויה, שגדר ההפרדה מאיימת לסגור סביב הכפר והכפרים השכנים לו, רפאת ודיר בלוט.

 

ראעד ענר, בן 24, חבר בתנועה הסולידריות הבינלאומית מהכפר מסחה, סיפר ל-ynet: "ההפגנה כללה 500 איש. הגענו למקום של תוואי הגדר, שם חיכו לנו חיילי מג"ב וצה"ל וביקשו שנחזור לכפר. אבל אנשים המשיכו לעמוד במקום. הם התחילו לירות לעברנו גז מדמיע. הראשון שנפגע היה מבוגר, שזרקו אליו רימון הלם והפנים שלו התמלאו דם. יש מרפאה פשוטה בכפר, עם שניים או שלושה עובדים שניסתה לטפל בהם, וגם מתנדבים של ארגוני סיוע פלסטינים.

 

"ההפגנה היא כדי שיפסיקו לעקור עצי זית של התושבים. עד אתמול עקרו כבר 1000 עצים. בדרך כלל עוקרים את העצים בלילה, וביום מנקים את השטח בולדוזרים. 12 אנשים נפצעו מכדורי גומי", הוסיף.

 

ארבעה מפגינים פלסטינים נפצעו בהפגנה דומה שארעה שלשום באותו מקום, במהלך עימותים בין חיילי צה"ל לבין מפגינים פלסטינים ופעילים ישראלים מתנועת "אנרכיסטיים נגד הגדר", וכן פעילים בינלאומיים. הפלסטינים טענו כי צה"ל השתמש באש חיה כדי לפזר את המפגינים, אך מצה"ל נמסר כי לא כך היה, וכי המפגינים גרמו להפרות סדר. 

 

נמרוד קרת, בן 42, פעיל נגד הגדר מתל אביב, סיפר: "בתחילת השבוע התחילו שם העבודות, ומאז יש שם הפגנות, ונסיונות של החיילים לדרדר אותן לאלימות, כמו שהיה בבידו וביתוניה קצת אחרי פסח".

 

לדבריו, "א-זאוויה הוא אחד משלושה כפרים שעל פי תוכניות הגדר, היא אמורה להקיף אותם ולנתק אותם מכל הסביבה. כשהם ביקשו לראות מפות, צה"ל והמנהל האזרחי נתנו מפות שונות שאי אפשר להבין מהן באמת מה הולך להיבנות".

  

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בשעות הצהריים החלו הפרות סדר שכללו זריקות אבנים וניסיונות לפגוע בעבודות גדר הביטחון. במהלך ניסיונות לפיזור הפרת הסדר השתמש הכוח שהיה במקום בגז מדמיע בלבד, ולא כפי שנטען בכתבה. במינהלת התיאום והקישור לא התקבלה כל תלונה על פצועים במהלך הפרת הסדר".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as11-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©