שתף קטע נבחר

המאפיות: אנו מפסידים מיליונים בגלל מחיר הקמח

ל-ynet נודע שמאז שהוסר הפיקוח על מחירי הקמח, לפני כחודשיים, הפסידה מאפיית אנג'ל כחצי מיליון שקל, לאחר שמחיר הקמח שהיא קונה עלה בכ-20%

מאז הוסר הפיקוח על מחירי הקמח לפני כחודשיים, הפסידה מאפיית אנג'ל בירושלים כחצי מיליון שקל מעליית מחירי הקמח. כך נודע ל-ynet. זאת, משום שמחירי הקמח עלו, ואילו את מחיר הלחם האחיד, שעדיין נמצא בפיקוח, אין בעלי המאפיות יכולים להעלות.

 

"מהרגע שהסירו את הפיקוח, החל מסע לחצים בלתי אפשרי מצד בעלי טחנות הקמח, שרצו להעלות את המחיר", מספר המנכ"ל המשותף של המאפייה, גדי אנג'ל. "בחודש הראשון הצלחתי להדוף את הלחצים. לפני כחודש הם העלו את המחיר, בבת אחת, בכ-20%. מאז הוא הספיק לרדת קצת, בגלל הירידה במחירי הקמח בעולם, אבל הוא עדיין גבוה בכ-15% מאשר לפני הסרת הפיקוח.

 

"אין לי שום אפשרות להעלות את מחירי הלחם היוקרתיים כדי לממן את ההפרש, כיוון שהפער בין מחירי הלחם האחיד ללחם היוקרתי הוא גם כך עצום, ואין אפשרות להגדיל אותו. אנחנו מנסים ללחוץ על צביה דורי, הממונה על פיקוח המחירים במשרד התמ"ת, שתבין שיש מבחינתנו מלכוד בלתי אפשרי, אבל כרגע אין עם מי לדבר. אני לא מאמין שיש משפחה אחת במדינה שתהפוך להיות ענייה בגלל מחיר הלחם. משפחות העובדים באנג'ל, לעומת זאת, זקוקות לכך שהמאפיות ישרדו".

 

"הם מצמידים לנו אקדח לרקה"

 

ואילו יוחנן אהרונסון, שותף בבעלות בקבוצת מאפיות דבידוביץ', אומר: "בינתיים, מאז שהוסר הפיקוח, הצלחנו לעמוד בלחצים, והמאפיות לא העלו את מחיר הקמח שאנחנו קונים מהן, אבל הם מצמידים לנו אקדח לרקה. זאת בעיה קרדינלית. הענף שלנו לא יגיע ואף לא יתקרב לרווחיות אם לא יסירו את הפיקוח על הלחם, או לפחות יחזירו את הפיקוח על הקמח. צביה דורי דווקא בהחלט מבינה את המצוקה שלנו, אבל במדינה שלנו יש יותר מדי פוליטיקאים".

 

יצויין, שמחזיק תיק המזון בהסתדרות, הרצל יאקה, נמצא בימים אלה במו"מ מתקדם על הסכם עבודה חדש לעובדי המאפיות. בהסתדרות מבקשים ששכר עובדי המאפיות יעלה בכ-5%, וטוענים שבעבר הבטיחו בעלי המאפיות שכך יהיה. בעלי המאפיות אינם מכחישים שהתכוונו להעלות את שכר העובדים, אך כיום הם אומרים, שלא יהיה להם מהיכן לשלם את הכסף.

 

המאפיות הקטנות: לא מרגישים בעיה 

 

נראה שבמאפיות הקטנות, לעומת זאת, אינן סובלות מבעיה מיוחדת בשל הסרת הפיקוח על הלחם, למרות שמחירי הלחם היוקרתי לא עלו מאז הסרת הפיקוח באופן דרמטי. "מחירי הקמח שאני קונה עלו בכ-20%, ואחר כך ירדו בכ-10%", מספר בעלי "לחם תושיה", יובל דורון, "למרות זאת, לא העלתי את מחירי הלחם ואני לא מתכוון לעשות זאת. לאוכולוסייה קשה כיום לעמוד במחירי הלחם, ועדיף לי להשקיע קצת כסף ולספוג את ההפרש, מאשר להפסיד לקוחות. לא הגיוני שלחם בישראל יעלה יותר מאשר בבריטניה.

 

"אני מאפיה קטנה, ואני לא מפסיד בצורה משמעותית מהסרת הפיקוח. המאפיות הגדולות, לעומת זאת, נדפקות מכל הכיוונים. לא רק שהתמ"ת דפק אותן עם הסרת הפיקוח, לא רק שההסתדרות דורשת מהן להעלות את שכר העובדים, גם בעלי רשתות השיווק מנצלות את המצוקה שלהן ודופקות אותן עם עמלות המדף. הענף עובר את אחת התקופות הקשות בתולדותיו", אומר דורון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחם: "התקופה הקשה בתולדות הענף"
צילום: סי די בנק
מומלצים