שתף קטע נבחר

מומחים בריטים: אכילת כבד יותר מפעם בשבוע - מסוכנת

אוהבים כבד? כדי שתרסנו את עצמכם מעט, או לפחות תגבילו את הכמויות. מומחים בריטים מזהירים כי אכילת מזונות עשירים בויטמין A ובהם כבד גורמת לשברים בעצמות ולמומים מולדים בעובר. ממליצים: לא לעבור על המינון היומי של 1.5 מיליגרמים

אכילת כבד אחת לשבוע או יותר מסוכנת, כך טוענים השבוע מומחים מסוכנות איכות המזון הבריטית. במסמך מידע מיוחד, מדגישים המומחים כי אכילת מזונות עשירים בויטמין A ובהם כבד היא רעילה, ועלולה לגרום לשברים בעצמות.

 

בסיכון הגבוה ביותר נמצאים נשים בגיל הבלות וקשישים. המומחים המליצו להקפיד שלא לעבור על המינון של 1.5 מיליגרם של ויטמין A מידי יום.

 

בהמלצות המומחים עוד נכתב כי על נשים הרות או כאלה המנסות להתעבר להימנע מנטילת תוספי תזונה המכילים ויטמין A, ושלא לצרוך כבד או מוצרי מזון המכילים כבד, בשל הסיכון לעובר ברחם. גם ירקות כמו גזר ותרד מכילים ויטמין A, אך לא בכמויות רעילות.

 

ויטמין A ובשמו הכימי "רטינול" הוא ויטמין מסיס שומן, החשוב לראייה, להתפתחות תאי הגוף והתפתחות העובר. מחקרים מצאו שהויטמין אף מחזק את מערכת החיסון. הוא מצוי בכמויות גבוהות בגזר, בטטות ומנגו.

 

עם זאת, הויטמין אסור בשימוש בנשים הרות בשל חשש למומים מולדים בעובר. הרעלת ויטמין A עלולה לגרום גם לבחילות, הקאות, הפרעות ראייה, בלבול, והתקלפויות עור. בשימוש ממושך עלול הויטמין לגרום לכאבי ראש, הגדלה של הכבד והטחול, התכווצויות ואף מוות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבד עוף. טעים, אבל לא ממש טוב לבריאות
צילום: סלימאן אבוגוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים