שתף קטע נבחר

"צפוי גירעון של 2 מיליארד דולר במימון ההיי-טק"

לדברי יורם אורון, יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון, "המצב העתידי לא יאפשר תמיכה בחברות קיימות, לא כל שכן בהקמת חברות חדשות"

בעתיד הקרוב צפוי גירעון של 2 מיליארד דולר במימון חברות ההיי-טק, שיתבטא במעבר של חברות לחו"ל ולפגיעה בטכנולוגיה הישראלית, אמר היום (ב') יורם אורון, יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון (IVA), בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת.

 

השנה יעמוד תקציב המדען הראשי על 900 מיליון שקל, לשם השוואה ב-2001 התקציב הסתכם ב-1.8 מיליארד שקל (קיצוץ של 50%).

 

"המצב העתידי לא יאפשר תמיכה בחברות קיימות, לא כל שכן בהקמת חברות חדשות", הדגיש  אורון. לדבריו, קרנות ההון סיכון הן מייצרי מקומות התעסוקה מספר אחת במשק הישראלי. "כל דולר שהושקע בהון סיכון בישראל, ייצר תשואה גבוהה יותר על ההון, יותר מקומות עבודה ותרם הכי הרבה לצמיחה במשק הישראלי", אמר אורון.

 

חמי פרס, מייסד ושותף מנהל של קרן פיטנגו, הזהיר מפני נדידה של מרכזי פיתוח מישראל למדינות אחרות כגון הודו, סין ומזרח אירופה. "אנו מחויבים להשקיע בחינוך ובמחקר בכדי שישראל לא תאבד את היתרון היחסי שלה בתחום זה", אמר פרס.

 

בדיון נמתחה ביקורת על הממשלה בכל הנוגע לתמיכה בחממות הטכנולוגיות. "חממות טכנולוגיות רבות נמצאות עתה בקשיים בגלל מדיניות משרדי הממשלה", אמר אייל ליפשיץ, מחברת פרגרין וונצ'רס. אורון אמר בנושא זה כי המדינה נסוגה מהתחייבויותיה בכל הנוגע לחממות טכנולוגיות.

 

אורון ציין, כי הענף תרם להקמה של יותר מאלף חברות ההיי-טק המעסיקות עשרות אלפי עובדים. "מחישובים שנעשו בעשור האחרון עלה כי חברות הסטארט-אפ מגובות קרנות ההון סיכון תרם משמעותית לשיפור במאזן התשלומים של המדינה תוך הזרמה של הון זר רב", אמר אורון.

 

בתום הדיון קראה הוועדה למשרד האוצר "להשיב את תקציבי המדען הראשי לרמות שהיו נהוגות בשנת 2000, ואף להעלותם. לא ייתכן שמנוע הצמיחה הגדול ביותר של המשק יקוצץ. יתרה מכך, אני קוראת למשרד האוצר לקבוע מסגרת קבועה וידועה של תקציבי המדען למשך מספר שנים בכדי למנוע את תופעת אי הוודאות הקיימת כיום".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יורם אורון, יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון
יורם אורון, יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון
חמי פרס. מזהיר
חמי פרס. מזהיר
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים